5 220,40 
Mans grozs
  • Rādīt × Rizzi Barbaresco DOCG "Pajore" 2021
    Rizzi Barbaresco DOCG "Pajore" 2021SKU: ITPIRIZWIRE475021
    Sk. Cena
    1 × 59,10 
  • Rādīt × Radikon "Oslavje" 0,5L
    Radikon "Oslavje" 0,5LSKU: ITFRRADWIWH250018
    Sk. Cena
    2 × 47,30 
  • Rādīt × Marolo liķieris Amaro Ulrich 0,7L
    Marolo liķieris Amaro Ulrich 0,7LSKU: ITPIMARSPLI12700NV
    Sk. Cena
    1 × 46,40 
  • Rādīt × Can Sumoi Penedes "Perfum" 2021
    Can Sumoi Penedes "Perfum" 2021SKU: SPPECSUWIWH175021
    Sk. Cena
    1 × 20,30 

Summa: 220,40 

Apskatīt grozuVeikt pasūtījumu

LV
EN
5 220,40 
Mans grozs
  • Rādīt × Rizzi Barbaresco DOCG "Pajore" 2021
    Rizzi Barbaresco DOCG "Pajore" 2021SKU: ITPIRIZWIRE475021
    Sk. Cena
    1 × 59,10 
  • Rādīt × Radikon "Oslavje" 0,5L
    Radikon "Oslavje" 0,5LSKU: ITFRRADWIWH250018
    Sk. Cena
    2 × 47,30 
  • Rādīt × Marolo liķieris Amaro Ulrich 0,7L
    Marolo liķieris Amaro Ulrich 0,7LSKU: ITPIMARSPLI12700NV
    Sk. Cena
    1 × 46,40 
  • Rādīt × Can Sumoi Penedes "Perfum" 2021
    Can Sumoi Penedes "Perfum" 2021SKU: SPPECSUWIWH175021
    Sk. Cena
    1 × 20,30 

Summa: 220,40 

Apskatīt grozuVeikt pasūtījumu

Raventos Conca del Riu Anoia “De la Finca” 2019

SKU: SPPERIBSPCA275021 Kategorijas: , , Birkas:
Macabeu & Parellada & Xarel.lo | Catalunya | Spain | Sparkling Wine | Raventos i Blanc | 2021 | 0,75 L | 12 %
Par
Šis ir sausais brut nature dzirkstošais vīns, darināts no Xarel·lo (50 %), Macabeo (40 %) un Parellada (10 %), no DO Conca del Riu Anoia, Catalonia, Spānija. Ražots no biodinamiskām, masal‑selektīvām vinjām, fermentēts atsevišķi šķirnes līmenī un nogatavināts uz rauga vismaz 30 mēnešus. Vīna struktūra ir minerāla un salīdzināmi smalka, ar salīdzinoši krēmīgu tekstūru, pikantām citrusaugu notīm, krūmā zīmīgu noslēgumu un elegantām rauga niansēm. Ideāls par 6–8 °C, ar jūras veltēm, rīsiem vai gaļu krēmīgā mērcē
Ražotājs
Raventosu ģimenes vīndarīšanas vēsture aizsākusies tālajā 1497. gadā, un tas nozīmē, ka viņi uzskatāmi par vienu no pasaules senākajām vīna dinastijām, kas šajā jomā darbojusies bez pārtraukumiem. Pirmo kavu pudelēs 1872. gadā esot pildījis Žuzeps Maria Raventoss i Fažo (Josep Maria Raventós i Fatjo), liekot pamatu tradīcijām, kuras sekojošās paaudzes turējušas lielā godā. 1986. gadā Žuzeps Maria Raventoss i Blanks nolēma pārdot savu daļu no Codorníu, pasaules lielākās kavas kompānijas, kas tolaik vēl bija Raventosu ģimenes īpašums, paturot tikai labākos no vīnadārziem un izveidojot jauno Raventós i Blanc vīndarītavu; tai pieder 46 zemes gabali, katrs no tiem ‒ ar savu neatkārtojamo personību. Kopš tā laika galvenais uzsvars tiek likts uz kvalitāti un reģionalitāti, īpaši izceļot Sansadurni d’Anoijas apkārtnes teruāra īpatnības. Dzirkstošais vīns tiek gatavots tikai no vietējām vīnogu šķirnēm ‒ Xarel-lo, Parellada, Macabeu un Monastrell (Mourvèdre), un tam raksturīga sarežģīta, daudzslāņaina garša, izteiksmīgums un ilgs mūžs. Pašreizējais īpašnieks Pepe Raventoss lielu uzsvaru liek uz veselīgu vīnadārzu vidi, veidojot biosinerģiju, kurā dzīvnieki, vīnogulāji, augsne un cilvēki strādā kā viena saliedēta lauksaimniecības vienība. 2012. gadā vīndarītava saņēma bioloģiskās saimniecības sertifikātu. Kopš 2013. gada Raventós i Blanc vairs nepieder pie Cava DO ģeogrāfiskās izcelsmes apgabala; vīndarītava ķērusies pie jaunas, pēc teruāra principa iezīmētas apelācijas veidošanas: Conca del Riu Anoia pletīsies teritorijā no Vidusjūras līdz Katalonijas kalniem, starp Anoijas un Fošas upi.
Piezīmes

Sausais un elegants dzirkstošais vīns ar ļoti smalku burbuļu struktūru un uzkrītošu minerālitāti. Aroma pauž majestātisku kombināciju — dzeltenais ābols, nostāvējušais citronu intonācijas ar patīkami grauzdētu, kūkas aromātu un vieglu dūmainību. Garša svaiga un ļoti struktūrēta — citrusaugi, bumbieri, smalki mandeļu un rauga toņi; noslēgumā – tīra, nedaudz rūgtena pēcgarša ar saldskābumu pievienotu. Balansēta un precīza kopbilde

Saderība

Raventós i Blanc, dibināta 1497. gadā Sant Sadurní d’Anoia, Penedès reģionā, ir viena no Katalonijas vēsturiskākajām vīndaru ģimenēm, kura pirmā Spānijā realizēja pudelēs turpinātu fermentāciju jau 1872. gadā 
De la Finca Blanco 2019 vīns nāk no vecākajām vinjām “Vinya dels Fòssils” (kopš 1964. gada), ar akmeņainu jūru fosilāsmu bagātu augsni, kas piešķir iespaidīgu sāļas minerālitātes raksturu. Ražots no tradicionālajām šķirnēm — Xarel·lo (50 %), Macabeo (40 %) un Parellada (10 %). Vīnam ir ilgstoša nogatavināšana uz rauga sedimentiem – vismaz 30 mēneši, ar minimālu oksidāciju un biodinamisku saimniekošanu

Noliktavā 47 prece/-es

Original price was: 32,80 €.Current price is: 27,88 €.

wine-searcher.com atzīme

93/100
Raventosu ģimenes vīndarīšanas vēsture aizsākusies tālajā 1497. gadā, un tas nozīmē, ka viņi uzskatāmi par vienu no pasaules senākajām vīna dinastijām, kas šajā jomā darbojusies bez pārtraukumiem. Pirmo kavu pudelēs 1872. gadā esot pildījis Žuzeps Maria Raventoss i Fažo (Josep Maria Raventós i Fatjo), liekot pamatu tradīcijām, kuras sekojošās paaudzes turējušas lielā godā. 1986. gadā Žuzeps Maria Raventoss i Blanks nolēma pārdot savu daļu no Codorníu, pasaules lielākās kavas kompānijas, kas tolaik vēl bija Raventosu ģimenes īpašums, paturot tikai labākos no vīnadārziem un izveidojot jauno Raventós i Blanc vīndarītavu; tai pieder 46 zemes gabali, katrs no tiem ‒ ar savu neatkārtojamo personību. Kopš tā laika galvenais uzsvars tiek likts uz kvalitāti un reģionalitāti, īpaši izceļot Sansadurni d’Anoijas apkārtnes teruāra īpatnības. Dzirkstošais vīns tiek gatavots tikai no vietējām vīnogu šķirnēm ‒ Xarel-lo, Parellada, Macabeu un Monastrell (Mourvèdre), un tam raksturīga sarežģīta, daudzslāņaina garša, izteiksmīgums un ilgs mūžs. Pašreizējais īpašnieks Pepe Raventoss lielu uzsvaru liek uz veselīgu vīnadārzu vidi, veidojot biosinerģiju, kurā dzīvnieki, vīnogulāji, augsne un cilvēki strādā kā viena saliedēta lauksaimniecības vienība. 2012. gadā vīndarītava saņēma bioloģiskās saimniecības sertifikātu. Kopš 2013. gada Raventós i Blanc vairs nepieder pie Cava DO ģeogrāfiskās izcelsmes apgabala; vīndarītava ķērusies pie jaunas, pēc teruāra principa iezīmētas apelācijas veidošanas: Conca del Riu Anoia pletīsies teritorijā no Vidusjūras līdz Katalonijas kalniem, starp Anoijas un Fošas upi.
Macabeu baltvīni var būt kraukšķīgi, svaigi, ar zaļiem augļiem un ziedaini, ja tie tiek novākti diezgan agri un izturēti nerūsējošā tēraudā, bet bagāti, medus un pārpilni ar pārgatavojušos augļu aromātu, ja tos iztur ozolā un novāc nedaudz vēlāk.
Conca del Riu Anoia
Vadošais Penedes vīndaris Raventos I Blanc, kurš ir pametis Cava DO, ir atklājis pamatu jaunam dzirkstošā vīna nosaukumam. Conca Del Riu Anoia apzīmē ļoti mazu ģeogrāfisku apgabalu, kas ieskauj Anojas upes ieleju starp Anojas un Foiksas upēm Penedes austrumos. Galvenais apzīmējuma aspekts ir pašreizējo ražošanas noteikumu barga stingrība un terroir atspoguļošana.
Catalunya DO apelācija bija Spānijas pirmais DO tituls visā reģionā. Izveidots 1999. gadā, un tas aptver visus izkaisītos vīna dārzus, uz kuriem neattiecās neviens cits reģiona 11 DO. Katalonijas galvaspilsētā ir Barselona, ​​otrā lielākā Spānijas pilsēta, kurā atrodas viena no lielākajām Vidusjūras ostām. Šī piejūras vieta noteikti ir veicinājusi reģiona vīna nozare attīstību. Katalonijā ir atšķirīgas vīndarības tradīcijas. Tiek uzskatīts, ka vīnkopību feniķieši un grieķi ir ieviesuši ap 400. gadu p.m.ē. ar tirdzniecību. Pēc tam romieši paplašināja vīnogu audzēšanu, un nozare uzplauka līdz mauru okupācijai, kad vīnogulāji tika atstāti novārtā vai vīna dārzu vietas tika nodotas jaunai izmantošanai. Vēlāk kristieši vadīja vīnkopības atjaunošanos, izmantojot savus klosterus. Līdz 18. gadsimta beigām vīns un stiprie alkoholiskie dzērieni bija vieni no vissvarīgākajiem šī reģiona eksporta veidiem. Kopš tā laika Katalonija ir izrādījusies dinamiska vīna ražošanas teritorija.