Can Sumoi Penedes “La Rosa” 2021

SKU: SPPECSUWIRO175021 Kategorija:
Parellada & Sumoll | Catalunya | Spain | Rose Wine | Can Sumoi | 2021 | 0,75 L | 11,5 %
Par
Can Sumoi Penedès "La Rosa" Rosado ir sausais sārtvīns, kas izgatavots no vietējo vīnogu šķirņu, tostarp Sumoll, Parellada un Xarel-lo, maisījuma, kas iegūts no augstkalnu vīna dārziem Penedès reģionā Katalonijā, Spānijā. Šis vīns iemieso Can Sumoi uzticību dabiskai vīna darīšanas praksei, kas ražots ar minimālu iejaukšanos, lai demonstrētu vīnogu tīrību un dzīvīgumu. "La Rosa" ir pazīstama ar savu svaigo, aromātisko profilu un eleganto terroir izteiksmi. Satur sulfītus.
Ražotājs
Pepe Raventós ir izcilā nama esošais īpašnieks, kas ražo Cavu , jau 21. paaudze. Can Sumoi ir jauns Pepe projekts, kurā tiek piekoptas labākās ģimenes tradīcijas attiecībā pret vīnogulājiem un zemi. Can Sumoi īpašums ir Penedés reģiona centrā. Tā datēta ar 1645. gadu un atrodas 600 m augstumā ar skatu uz Serra de l'Home ar Vidusjūru austrumos. Senās un unikālās augsnes šeit ir apstādītas ar vietējām vīnogu šķirnēm.
Piezīmes

Can Sumoi “La Rosa” Rosado garšas notis atklāj smaržīgu meža zemeņu, sarkano ķiršu un rožu ziedlapiņu buķeti, ko papildina citrusaugļu nokrāsas un Vidusjūras garšaugu pieskāriens. Pēc garšas tas piedāvā dzīvīgu skābumu un kraukšķīgu, vieglu tekstūru ar sarkanu ogu, greipfrūtu garšu un smalku mineralitāti, kas rada atsvaidzinošu un sausu noskaņu. Šis rozē tiek izcelts ar savu līdzsvaru, aromātisko intensitāti un tīro, dinamisko raksturu, kas padara to ļoti patīkamu.

Saderība

Can Sumoi “La Rosa” Rosado lieliski sader ar dažādiem ēdieniem, piemēram, grilētām jūras veltēm, viegliem salātiem un Vidusjūras tapas, kur tā skābums un augļainums uzlabo ēdiena garšu. Tas arī papildina ēdienus, piemēram, gaspačo, kazas sieru un svaigus vasaras augļus, nodrošinot atsvaidzinošu kontrastu un paaugstinot kopējo maltītes pieredzi ar savu kraukšķīgo un aromātisko profilu.

Noliktavā 4 prece/-es

20,50 

wine-searcher.com atzīme

90/100
Parellada brings to white wine refreshing acidity and aromas of flowers and green fruits. Often is used in blends for sparkling wine production.
Catalunya DO apelācija bija Spānijas pirmais DO tituls visā reģionā. Izveidots 1999. gadā, un tas aptver visus izkaisītos vīna dārzus, uz kuriem neattiecās neviens cits reģiona 11 DO. Katalonijas galvaspilsētā ir Barselona, ​​otrā lielākā Spānijas pilsēta, kurā atrodas viena no lielākajām Vidusjūras ostām. Šī piejūras vieta noteikti ir veicinājusi reģiona vīna nozare attīstību. Katalonijā ir atšķirīgas vīndarības tradīcijas. Tiek uzskatīts, ka vīnkopību feniķieši un grieķi ir ieviesuši ap 400. gadu p.m.ē. ar tirdzniecību. Pēc tam romieši paplašināja vīnogu audzēšanu, un nozare uzplauka līdz mauru okupācijai, kad vīnogulāji tika atstāti novārtā vai vīna dārzu vietas tika nodotas jaunai izmantošanai. Vēlāk kristieši vadīja vīnkopības atjaunošanos, izmantojot savus klosterus. Līdz 18. gadsimta beigām vīns un stiprie alkoholiskie dzērieni bija vieni no vissvarīgākajiem šī reģiona eksporta veidiem. Kopš tā laika Katalonija ir izrādījusies dinamiska vīna ražošanas teritorija.