1. Īstam šampanietim nepietiek naudas, gribas to kaut kā kompensēt. Ak, cik labs bija pagājušā gada Cristal.

2. Dzirkstošais vīns ir apnicis. Jau lien ārā pa ausīm, bet tas 2 kastes kaut kā ir jāizlieto

3. Es esmu tik ļoti kreatīvs savā būtībā, gribas jautrus un jaunus izgudrojumus.

Atpazināt vismaz vienu no viņiem? Tātad ir pienācis laiks – sākam kokteiļu maratonu.

1. daļa.  Draugu daudz, izspēlējam bramanību

“Atceries Puškinu”

Šo kokteili aizrautīgi dzēra huzāri, tostarp krievu literatūras lapaspusēs. Un arī Puškins – pēc vakariņām, iedvesmai, tā teikt.

Rums: “ieraut” malku no pudeles, pusi pudeles izliet spainī
Dzirkstošais vīns: izgāzt visu pudeles saturu tur pat.
Late harvest Sauternes: pēc tam pus pudeli šīs dziras, starp citu, Čīles Late harvest būs lētāks.
Ananāss: sagriezt, samest gabaliņus spainī, ja svaigs neatradās – noderēs arī bundža konservēta.
Caurduris: samest tajā 10 rafinētā cukura gabaliņus, apliet ar rumu (vēl palika, ja?), novietot virs spaiņa, cukuru aizdedzināt, vērot kā tas notek spainī.
Austeru dakša: protams, ka sudraba – ar to visu labi samaisīt.
Fināls: saliet glāzēs, sadzert Tubrālības, paostīt cepuri, eh.

2.daļa: Nākamās dienas rīts

“Pabrokastot kā cilvēkam”

Šo kokteili izgudroja pirms 100 gadiem, lai to baudītu brokastīs pēc ballītēm, nu tādām – gadsimta. Izgudroja šo kokteili vai nu izsmalcinātie parīzieši (tur to sauc par Mimozu), vai vēsie londonieši (šeit viņš ir Buck Fizz). Nav svarīgi – galvenais ir neaizmigt pirmajā pusstundā pēc brokastīm.

Svaiga apelsīnu sula: vienā rāvienā izdzert pusi.
Prosecco: izņemt no ledusskapja, atvērt, aizpildīt glāzes tukšumu
Pret noteikumiem: iepilināt Angostura, samaisīt ar tējkaroti, un piedzert pie olām Benedikta gaumē.

3. daļa Sadalāmies, atpūšamies viens no otra

«Meitenes: izlaist eņģeļus brīvībā”

Pietiek izlikties. Atteikties no tā, ko mēs mīlam. Tēlot Supermenus. Mēs taču esam meitenes. Balansējam uz papēžiem un gatavojam kokteiļus.

Persiki: notīrīt, izņemt kauliņus, ierakts tos puķu podos (un ja nu pēkšņi izdzen asnus?), no mīkstuma ar blenderi uztaisīt biezeni, sadalīt to pa, dzirkstošajam vīnam paredzētām, glāzēm, 2 – 3 ēdamkarotes katrā.
Ledus: graciozi iemest glāzēs ledu, 2 kubiņi pietiks.
Martini Asti: pa 100 ml šī nektāra katrā glāzē – šodien drīkst.
Vaniļa: dažus pilienus vaniļas sīrupa aromātam, un maigi visu samaisīt.
Lancome: dzert ar uzkrāsotām lūpām

«Zēni: atvēsināt tēviņu”

Pastaigājuši pa bāriem un modes tendencēm, samiksējām visu vienā glāzē.

Rozmarīns: nodrošina kokteilim Ziemassvētku eglītes garšu, pāris kātiņus sastampāt kopā ar sāli, kā Mojito un pa virsu samest ledu.
Rozā cava: Real Men Drink Pink, tāpēc nešķobāmies un salejam ar kavu cietušās rozmarīna adatas.
Plūškoka augļi: pilnai laimei apslacīt ar plūškoka sīrupu un pievienot pāris ledus gabaliņus – lielākam svaigumam.
Fināls: samaisīt un dzert.

4. daļa. Visbeidzot. Līdz galam.

“Aizmirst visu”

Pēdējā brīvdienu dienā  noorganizējam Nāvi pēcpusdienā. Hemingveja mīļākais kokteilis. Tikai lūdzu iztiksim bez haizivju medībām tuvākajā ūdenstilpnē.

Absints: Iegāzt 30 ml dzirkstošā vīna glāzē.
Ledus: tur pat arī iemest pieticīgu ledus gabalu
Bruts: liet cik vien lien, bet ideālajā variantā 150 ml.
Beigas: skatāmies uz skaisto duļķainumu glāzē, dzeram, atvadāmies no atmiņām