Parādīt vairāk
Bordo: kā nepazust vīna plašumos un gūt baudu
Ieejot vīna veikalā, roka tā vien būtu gatava pastiepties pēc pudelītes sarkanvīna, bet prātā uzreiz nostrādā stereotipi: Bordo vīns – tas ir vienveidīgs un garlaicīgs skābums, turklāt par to pašu naudu taču var paņemt daudz smalkāku čīlieti. Taču patiesība ir pavisam cita – Bordo reģionā ražo daudzus un ļoti dažādus vīnus, un ne tikai sarkanos! Šajā piedāvājumā iespējams atrast arī ļoti patīkamas lietas, turklāt lielajā daudzveidībā neapmaldoties. Mēs palīdzēsim!
(Ne) parastais korķis
Droši vien jums kādreiz būs gadījies, raugoties uz pudeļu pārpilnajiem plauktiem vīna veikaliņos vai lielveikalos, ļauties kārdinājumam un nodomāt teju par kaut kādu «sazvērestības teoriju», ko radījusi vispasaules vīndaru sabiedrība… Šoreiz iemesls nav bezgalīgā vīna stilu daudzveidība, bet gan korķi, ar ko šie vīni aizvērti.
Nemiera cēlāji no Jura reģiona
Pirmdiena. Dzestrā novembra rītā Noble Wine komanda nosēžas Ženēvas lidostā, lai apciemotu mazu reģionu, kuru no vienas puses norobežo Burgundija, no otras – Šveice. Vīna zinātāji šo reģionu apraksta gan ar labiem, gan ne tik glaimojošiem vārdiem. Katram sava taisnība, tāpēc izstāstīšu, kā Noble Wine gāja šajā unikālajā, dabas skatiem aizraujošajā reģionā.
Riohas vīni iegūst jaunu klasifikācijas sistēmu
Kamēr visa pasaule piedzīvo krasas pārmaiņas, vīna pasaulē valda stabilitāte. Stabilitāte, kas nedaudz līdzinās stagnācijai. Piemēram, lielākā daļa vīna snobu joprojām dod priekšroku vecmodīgajiem pudeļu korķiem, lai gan pēdējo 50 gadu garumā sevi veiksmīgi pierādījuši arī skrūvējamie korķi. Un vai zināt, ka mēs joprojām nosakām Bordo vīnu vērtību, vadoties pēc 160 gadu veca sprieduma? Tāpēc, kad Rioja Consejo Regulador (vīna komisija) paziņoja par jaunas klasifikācijas sistēmas ieviešanu, tas izraisīja lielu ažiotāžu!