0 0,00 

Grozs ir tukšs.

LV
EN
0 0,00 

Grozs ir tukšs.

Simon Colin Chassagne-Montrachet 2023 Blanc

SKU: FRBUSCOWIWH175023 Kategorija:
Chardonnay | Burgundy | France | White Wine | Simon Colin | 2023 | 0,75 L | 13 %
Par
Sausais baltvīns no Domaine Simon Colin, Chassagne‑Montrachet AOC (Côte de Beaune, Burgundija, Francija), 100 % Chardonnay. 2023. gada izpildījumā skaidri atklājas Simon Colin precīzā stila pieeja — minerāla tīrība, smalkas aromātiskas nianses un dzīvīgums. Degunā uztveramas popkorna un citrusaugļu buķete, bet garša ir strukturēta, ar plūmju un vaniļas akcentiem. Ilgs un precīzs finišs liecina par eleganci un potenciālu, kas paredzējams teroriāla paaudze.
Piezīmes

Degunā izteikti tīrs un precīzs — svaiga popkorna un citrusaugļu notis papildina balto ziedu aromātu buķeti. Garša — dzīvīga un minerāla, ar noskaņu pēc dzeltenās plūmes un vaniļas; izteikta skābums ir vienlaikus silts un spēcīgs, ar caurspīdīgu struktūru un noturīgu, precīzu finišu.

Saderība

Izcili sader ar jūras veltēm — gliemenēm, omāru, grilētu baltās zivs fileju. Tāpat lieliski papildina krēmīgas vistas maltītes un nobriedušus sierus.

Noliktavā 15 prece/-es

99,00 

Chassagne-Montrachet
Lielākā apelācija Côte de Beaune - Burgundijas „balto karaļu” mājvieta, kas ir visprestižākie baltie vīni pasaulē. Te tiek darīti bagāti, blīvi, ekspresīvi stipra rakstura baltvīni. Vīnus ražo no Chardonnay vīnogas, un tiem raksturīga izteikta zelta nokrāsa. Tos raksturo akācijas, riekstu un svaiga sviesta aromāti, ko laika gaitā nomaina medus un gatavu bumbieru notis. Chassagne-Montrachet pudeles atvēršana vienmēr ir liels notikums, par kuru varētu diskutēt stundām, tomēr ikreiz iznākums būs viens un tas pats - šis vīns ir fantastisks.  
Burgundija (Burgoņa) var būt mulsinoša tās nosaukumu daudzveidības dēļ — visi mazie vīna dārzi ir sadalīti starp vairākiem ražotājiem, tāpēc bieži vien var būt grūti saprast šo daudzveidību. Tomēr tieši tāpēc Burgundijas vīni tiek uzskatīti par labākajiem pasaulē. Izplatīta diskusiju tēma, runājot par Burgundiju, ir jēdziens "terroir" - unikāla augsnes un klimata apstākļu kombinācija, kas ietekmē vīna garšu nosaukumos, padarot to unikālu katrā ciematā. Vīndari īstu šedevru radīšanai galvenokārt izmanto kaprīzo Pinot Noir un klasisko Chardonnay, savukārt Gamay un Aligote izmanto mazliet vienkāršāka stila vīnu pagatavošanai. Īpaša uzmanība jāpievērš vīnu hierarhijai. Vispirms ir reģionālie un ciemata vīni, soli augstāk - Premier Cru vīni un izcilais Grand Cru - augšpusē. Sarežģīto un nepastāvīgo laikapstākļu dēļ, kas var būtiski ietekmēt vīna kvalitāti, īpaši sliktos ražas gados, ļoti svarīgs faktors šeit ir tā sauktais millesime – vīnogu ražas gads, no kura ražots konkrētais vīns, jo katram no šiem gadiem ir savs. unikāla garša. Burgundijas vīnu iegāde nav vienkārša, jo ir jāņem vērā daudzas detaļas - vīna dārza klase, ražotāja vērtējums, vīnogulāju vecums, vīna kvalitāte, kā arī millesime un, protams, , novecošanās potenciāls. Šeit liela loma ir pārdevējiem – viņiem ir jābūt patiesi aizrautīgiem ar vīnu un jāspēj piedāvāt tikai labākās kvalitātes ražotājus ar labu reputāciju. Tieši tā darbojas "Noble Wine"!