Dal Forno Romano Valpolicella Superiore 2016

SKU: ITVEDALWIRE175016 Kategorija:
Oseleta & Corvina & Corvinone | Veneto | Italy | Red Wine | Dal Forno Romano | 2016 | 0,75 L | 14 %
Par
Dal Forno Romano Valpolicella Superiore 2016 ir sauss sarkanvīns, kas izceļ Veneto reģiona Valpolicella apvidus izcilās vīna darīšanas tradīcijas. Vīns darīts, apvienojot tradicionālas tehnikas ar mūsdienīgām inovācijām Dal Forno vīndarītavā. 2016. gada raža atspoguļo šī vīna nama apņemšanos radīt vīnus ar dziļumu, eleganci un sarežģītību.
Piezīmes

Dal Forno Romano Valpolicella Superiore 2016 vīns atklājas ar bagātīgām melno ķiršu, plūmju un nogatavojušos kazeņu niansēm, ko papildina tumšās šokolādes, lakricas un tabakas notis. Tā samtainā tekstūra ir līdzsvarota ar smalkiem tanīniem un dzīvīgu skābuma līmeni, kas piešķir svaigumu un harmoniju. Ilgstošā un noturīgā pēcgarša atstāj pikantu iespaidu ar ciedra un viegliem zemes toņu akcentiem.

 

Saderība

Šis vīns lieliski sader ar sātīgiem ēdieniem, piemēram, sautētiem  jēra stilbiņiem, mežacūkas ragu vai nogatavinātiem cietajiem sieriem, piemēram, Parmigiano-Reggiano. Tā bagātīgā struktūra un daudzpusīgais garšas profils labi papildina arī grilētu gaļu un bagātīgus sēņu ēdienus.

Noliktavā 42 prece/-es

125,00 

wine-searcher.com atzīme

93/100
Valpolicella ir slavenākais sarkanvīna apgabals Itālijas ziemeļaustrumos Veneto vīna reģionā. Nav grūti saprast, kāpēc, ņemot vērā regulārā sarkanā Valpolicella viegli dzeramo pievilcību kopā ar tā spēcīgā un intensīvi aromatizētā kolēģa Amarone della Valpolicella prestižu. Ielejā tiek ražoti arī baltie vīni - gan sausi, gan saldi - ar dažādiem Soave nosaukumiem. Valpolicella ražošanai izmantotās vīnogu šķirnes ir Corvina. Corvina joprojām ir izvēlēta vīnoga augstākas kvalitātes Valpolicella, it īpaši Amarone della Valpolicella, Recioto della Valpolicella un Valpolicella Ripasso. Siltākās, labi nosusinātās nogāzēs Corvina ražo vīnus ar lielāku ķermeņa daudzumu, nekā parasti tiek sagaidīts no Valpolicella, kas izskaidro milzīgo kvalitātes atšķirību starp parasto Valpolicella no līdzenumiem un Amarone no tradicionālās Valpolicella Classico zonas kalniem.
Veneto ir pirmās Itālijas vīndarības skolas mājvieta, kas iezīmē vīna tūrisma sākumpunktu Itālijā. Šis ir viens no lielākajiem vīna reģioniem, kas ļauj izmantot vairāk nekā 80 vīnogu šķirnes. Populārākās sarkanās šķirnes ir Corvina un Rodinella - pirmā vīnam piešķir bagātīgu garšu un zīdainus tanīnus, kā arī burvīgus ķiršu un zaļumu aromātus, bet otrā - vīnu ar skaistu rubīna krāsu ar vēl piesātinātāku ķiršu garšu. Baltvīnu līderi ir Garganega, kas dod vīna mandeļu un medus garšu, un populārā, vieglā un burbuļotā Glera.