Stadlmann Zierfandler “Anning” 2021

SKU: ATTHWSTWIWH675021 Kategorija:
Zierfandler | Thermenregion | Austria | White Wine | Weingut Stadlmann | 2021 | 0,75 L | 12,5 %
Par
Stadlmann Zierfandler "Anning" 2021 ir intriģējošs sausais baltvīns, kas ir rūpīgi izstrādāts no Zierfandler vīnogām, kas ir reta šķirne, kas plaukst Austrijas Thermen reģionā. Šis vīns demonstrē Stadlmann ģimenes pieredzi darbā ar vietējām vīnogām, izceļot Zierfandler unikālās īpašības, izmantojot tradicionālās vīna darīšanas metodes, kas uzsver terroir izteiksmi un šķirnes tīrību. "Anning" 2021, kas nosaukts pēc īpašas vīna dārza vietas, atspoguļo tā izcelsmes būtību, piedāvājot vīnu, kas tiek izcelts ar tā sarežģītību, līdzsvaru un īpašajām pikantu un ziedu notīm, ar kurām ir pazīstams Zierfandler. Satur sulfītus.
Ražotājs
Stadlmann ģimene vīnu audzēšanu nodarbojas jau septiņās paaudzes, kopš 1780.gada. Diez vai kāds ir tik intensīvi nodarbojies ar termālā reģiona unikālajiem apstākļiem un oriģinālajām vīnogu šķirnēm kā Bernhards Stadlmans. Vīna dārzu īpašums tagad ir pieaudzis līdz aptuveni divpadsmit hektāriem, Johans Stadlmans tagad ir atbildīgs par uzņēmējdarbību.
Piezīmes

Garšā “Anning” 2021, atklājas gatavu kauleņu, medus un ievērojamas citrusaugļu miziņas palete, ko papildina pamatā esošs pikantums un bagātīgs, tomēr atsvaidzinošs skābums, kas rada labi noapaļotu un noturīgu nokrāsu. Vīna slāņveida sarežģītība un elegantā struktūra padara to par valdzinošu Zierfandler potenciāla piemēru, demonstrējot harmonisku augļu un mineralitātes sajaukumu. Tā atšķirīgais garšas profils un tekstūras smalkums padara šo vīnu par neaizmirstamu pieredzi tiem, kas vēlas izpētīt Austrijas balto daudzveidību.

Saderība

Savienojot Stadlmann Zierfandler “Anning” ar tādiem ēdieniem kā cepta cūkgaļa, pikanti Āzijas virtuves ēdieni vai bagātīgi, krēmīgi sieri, var izcelt vīna spēcīgo garšu un skābumu, radot apburošu kontrastu un uzlabojot kopējo maltīti. Tas lieliski sader arī ar rudenīgiem dārzeņu ēdieniem, kur tā pikantums un augļu notis papildina ēdiena zemes garšu. Šie pāri ne tikai demonstrē vīna daudzpusību, bet arī tā spēju pavadīt plašu kulinārijas stilu klāstu, padarot to par izsmalcinātu izvēli gan pieredzējušiem vīna cienītājiem, gan pārtikas entuziastiem.

Noliktavā 4 prece/-es

22,50 

wine-searcher.com atzīme

91/100
The Stadlmann family has been producing wine for seven generations since 1780. Hardly anyone has been as involved in the unique climatic conditions of the Thermenregion and the original local grape varieties as the founder of the winery, Bernhard Stadlmann. The vineyard area is 13 hectares and the farm is certified as biological. Today the winery is run by father and son Mikael and Johann Stadlmann.
Zierfandler is a light-skinned variety with high sugar content and its late-ripening grapes can produce intensive, spicy wines with exotic bouquet, and elevated acidity levels mean that the wines can be vinified both as powerful, dry white wines or as juicy sweet wines.
Thermenregion is a wine-producing area in eastern Austria, just south of Vienna. The relatively warm, dry conditions in the region are perfect for the production of light red wines made from Portugieser and honeyed white wines made from local varieties Zierfandler and Rotgipfler.   The Thermenregion viticultural zone covers some 2,200 hectares of vineyard and falls within the wider Niederosterreich region - itself home to some of Austria's most famous areas. Thermenregion is in the south of the zone and is warmer than more famous areas nearer the Danube like Wachau and Kamptal.   The region's already warm location is amplified by the Wienerwald hills to the west, which shields the vineyards from cold Alpine influences, and the presence of Hungary's Pannonian Plains, which bring warm breezes to the vineyards. Soils range from sandy loam to more pebbly, stony types that hold heat and provide good drainage.   High sunshine hours and long, dry autumns complete Thermenregion's mesoclimate, and the region is particularly suited to later-ripening grape varieties.   The signature style here is a blend of Zierfandler and Rotgipfler, two indigenous varieties that are not found in quantity anywhere else in Austria. This white wine is produced from vineyards surrounding the ancient village of Gumpoldskirchen and can be rich and honeyed, with excellent aging potential. Portugieser and Pinot Noir are the most important red wines, along with Saint-Laurent and Zweigelt.   Vineyards were planted in the region more than 2000 years ago by Romans stationed in Carnuntum and Vienna. The Romans also built thermal baths around Aquae (today's spa town of Baden) and the name Thermenregion is a reference to these. The region is not the only wine district in the world to be named after Roman thermal baths – Acqui Terme in Piedmont shares this distinction.