Domaine Borhmann Meursault “Les Durots” 2021

SKU: FRBUBOHWIWH275021 Kategorija:
Chardonnay | Burgundy | France | White Wine | Domaine Borhmann | 2021 | 0,75 L | 13,5 %
Par
Domaine Borhmann's Meursault "Les Durots" 2021 ir sausais baltvīns, kas izgatavots no Chardonnay vīnogām no cienījamā Meursault reģiona Burgundijā, Francijā. Šis vīns demonstrē meistarību apvienot modernās vīna darīšanas metodes ar tradicionālajām praksēm, lai pilnībā izpaustu Chardonnay šķirnes potenciālu un unikālo kaļķakmens bagāto Meursault terroir. "Les Durots" 2021 ir pazīstama ar savu ierobežoto ražošanu, uzsverot kvalitāti un īpašu vīna dārza īpašību izpausmi, padarot to par pieprasītu pudeli Burgundijas balto entuziastu vidū. Satur sulfītus.
Piezīmes

Degustācijas notis atklāj izsmalcinātu aromātu klāstu, tostarp nobriedušu persiku, kraukšķīgu ābolu un grauzdētu mandeļu nokrāsu, ko pasvītro maiga mineralitāte, kas ir Meursault terroir iezīme. Pēc garšas tas piedāvā bagātīgu, sātīgu pieredzi ar krēmīgu tekstūru un līdzsvarotu skābumu, radot garu, elegantu noskaņu ar smalkām vaniļas un sviesta notīm. Šī vīna sarežģītība un dziļums ir lieliski parādīti ar tā garšas un aromātiskās intensitātes slāņiem.

Saderība

Ēdienu apvienošanai Domaine Borhmann Meursault “Les Durots” 2021 ir izcils līdzās izsmalcinātiem ēdieniem, piemēram, omāra termidors vai krēmveida vistas risoto, kur tā bagātība un skābums var papildināt krēmīgās tekstūras un garšas. Tas lieliski sader arī ar izturētu Gruyère vai Comté sieru, izceļot vīna sviestainās notis un uzlabojot kopējo degustācijas pieredzi.

Noliktavā 29 prece/-es

83,00 

Domaine Bohrmann has come a long way from the moment when Dieter Bohrmann's purchased a wine cellar, barn and 2 hectares of vineyards in Meursault in 1999. Dieter, a businessman with Belgian roots and has an attachment to Burgundy. His daughter Sofie manages the Burgundy estate. Yields are kept very low (even the small Aligote crops at less than 35 ha/hl) and the vineyards are handled with care. Since purchasing additional territory in Puligny-Montrachet, Pommard and Meursault, Domaine Borhmann now covers about 10 hectares of vineyards and work on them in a bio-dynamic way.
Franču Chardonnay etalons - apelācija ir viena no labākajiem baltās Burgundijas paraugiem. Vīns ir lieliski sabalansēts, tajā ir apaļas augļu notis, kuras papildina svaiga sviesta nianses, ko vīns ieguvis noturēšanas procesā ozolkoka mucās. Te tiek darīti zīdaini, eļļaini vīni ar noturīgu un ilgstošu pēcgaršu. Laikam ejot, tie paliek vēl intensīvāki aromātā, tomēr nepazaudējot savu samtainumu un jutekliskumu.
Burgundija (Burgoņa) var būt mulsinoša tās nosaukumu daudzveidības dēļ — visi mazie vīna dārzi ir sadalīti starp vairākiem ražotājiem, tāpēc bieži vien var būt grūti saprast šo daudzveidību. Tomēr tieši tāpēc Burgundijas vīni tiek uzskatīti par labākajiem pasaulē. Izplatīta diskusiju tēma, runājot par Burgundiju, ir jēdziens "terroir" - unikāla augsnes un klimata apstākļu kombinācija, kas ietekmē vīna garšu nosaukumos, padarot to unikālu katrā ciematā. Vīndari īstu šedevru radīšanai galvenokārt izmanto kaprīzo Pinot Noir un klasisko Chardonnay, savukārt Gamay un Aligote izmanto mazliet vienkāršāka stila vīnu pagatavošanai. Īpaša uzmanība jāpievērš vīnu hierarhijai. Vispirms ir reģionālie un ciemata vīni, soli augstāk - Premier Cru vīni un izcilais Grand Cru - augšpusē. Sarežģīto un nepastāvīgo laikapstākļu dēļ, kas var būtiski ietekmēt vīna kvalitāti, īpaši sliktos ražas gados, ļoti svarīgs faktors šeit ir tā sauktais millesime – vīnogu ražas gads, no kura ražots konkrētais vīns, jo katram no šiem gadiem ir savs. unikāla garša. Burgundijas vīnu iegāde nav vienkārša, jo ir jāņem vērā daudzas detaļas - vīna dārza klase, ražotāja vērtējums, vīnogulāju vecums, vīna kvalitāte, kā arī millesime un, protams, , novecošanās potenciāls. Šeit liela loma ir pārdevējiem – viņiem ir jābūt patiesi aizrautīgiem ar vīnu un jāspēj piedāvāt tikai labākās kvalitātes ražotājus ar labu reputāciju. Tieši tā darbojas "Noble Wine"!