0 0,00 

Grozs ir tukšs.

LV
EN
0 0,00 

Grozs ir tukšs.

Albert Bichot Morey-Saint-Denis 1er Cru “Les Sorbets” 2018

SKU: FRBUDALBWIRE575018 Kategorija:
Pinot Noir | Burgundy | France | Red Wine | Maison Albert Bichot | 2018 | 0,75 L | 13 %
Par
Sausais Pinot Noir no premier cru Côte de Nuits (Morey‑Saint‑Denis), veidots no 100 % Pinot Noir vīnogām no “Les Sorbets” stāvajām nogāzēm. Fermentējas temperatūrā kontrolētās tvertnēs, nogatavināts 16–17 mēnešus ozolkoka mucās (~35–40 % jauns oak).  Stilā: Red – Savory and Classic — labi strukturēts, elegants un ar ilgtspējīgu nobriešanas potenciālu līdz ~2035–2040.
Ražotājs
Maison Albert Bichot ir ļoti cienīts vīna ražotājs, kas atrodas Burgundijā, Francijā, ar bagātu vēsturi, kas aizsākās 1831. gadā, padarot to par reģiona vīna darīšanas tradīciju stūrakmeni. Šī ģimenei piederošā vīna darītava tiek slavēta ar savu plašo vīnu portfeli, kas atspoguļo Burgundijas terroir būtību, ražojot visu, sākot no elegantajiem Chardonnay un beidzot ar izturīgiem Pinot Noir ar dažādiem apzīmējumiem. Ar apņemšanos nodrošināt ilgtspējīgu vīnkopību un filozofiju, kas uzsver katra vīna dārza individualitāti, Maison Albert Bichot ir izpelnījies neskaitāmas atzinības par saviem vīniem, atspoguļojot viņu centību nodrošināt kvalitāti un izcilību vīna darīšanas mākslā.
Piezīmes

Bagātīga rubīnsarkanā krāsā ar ķiršu sarkanajiem atspīdumiem. Aromāts atklāj morello ķiršu nianses, ādas un ozola pieskaņas, kā arī maigi pikantas, zemes nianses. Mutē augļu tīrība un svaigums izceļas ar samtainiem tanīniem un harmonisku struktūru, finišs ilgi augļains un elegants.

Saderība

Ideāls pie sautētas vai ceptas pīles, zosu, medījuma ēdieniem, kā arī gribu un jēra gaļas. Labi papildina sēņu ragū un nobriedušus mērcētus sierus.

Noliktavā 6 prece/-es

130,00 

wine-searcher.com atzīme

91/100
Maison Albert Bichot
Maison Albert Bichot ir ļoti cienīts vīna ražotājs, kas atrodas Burgundijā, Francijā, ar bagātu vēsturi, kas aizsākās 1831. gadā, padarot to par reģiona vīna darīšanas tradīciju stūrakmeni. Šī ģimenei piederošā vīna darītava tiek slavēta ar savu plašo vīnu portfeli, kas atspoguļo Burgundijas terroir būtību, ražojot visu, sākot no elegantajiem Chardonnay un beidzot ar izturīgiem Pinot Noir ar dažādiem apzīmējumiem. Ar apņemšanos nodrošināt ilgtspējīgu vīnkopību un filozofiju, kas uzsver katra vīna dārza individualitāti, Maison Albert Bichot ir izpelnījies neskaitāmas atzinības par saviem vīniem, atspoguļojot viņu centību nodrošināt kvalitāti un izcilību vīna darīšanas mākslā.
Pinot Noir ir ļoti aromātisks profils, ļoti svaigs skābums un zems mīksto tanīnu līmenis. Pinot Noir vīna būtība ir tā sarkano ogu un ķiršu garša (sarkanie skābie ķirši gaišākos vīnos un vārīti melnie ķirši treknajos piemēros). Šis vīns nogatavojas ļoti aizraujoši, attīstot ogu ievārījuma, vijolīšu, ādas, sūnu un sēņu notis.
Morey-Saint-Denis
This appellation has always lived in the shadow of its neighbours, though in vain, because this is the home of 5 Grand Cru vineyards. The wines very similar to the Gevrey-Chambertin style - they are powerful, deep, rich and complex. Combined with the 20 Premier Cru vineyards, this is undoubtedly an undiscovered treasure chest. The time for it to shine is yet to come.
Burgundija (Burgoņa) var būt mulsinoša tās nosaukumu daudzveidības dēļ — visi mazie vīna dārzi ir sadalīti starp vairākiem ražotājiem, tāpēc bieži vien var būt grūti saprast šo daudzveidību. Tomēr tieši tāpēc Burgundijas vīni tiek uzskatīti par labākajiem pasaulē. Izplatīta diskusiju tēma, runājot par Burgundiju, ir jēdziens "terroir" - unikāla augsnes un klimata apstākļu kombinācija, kas ietekmē vīna garšu nosaukumos, padarot to unikālu katrā ciematā. Vīndari īstu šedevru radīšanai galvenokārt izmanto kaprīzo Pinot Noir un klasisko Chardonnay, savukārt Gamay un Aligote izmanto mazliet vienkāršāka stila vīnu pagatavošanai. Īpaša uzmanība jāpievērš vīnu hierarhijai. Vispirms ir reģionālie un ciemata vīni, soli augstāk - Premier Cru vīni un izcilais Grand Cru - augšpusē. Sarežģīto un nepastāvīgo laikapstākļu dēļ, kas var būtiski ietekmēt vīna kvalitāti, īpaši sliktos ražas gados, ļoti svarīgs faktors šeit ir tā sauktais millesime – vīnogu ražas gads, no kura ražots konkrētais vīns, jo katram no šiem gadiem ir savs. unikāla garša. Burgundijas vīnu iegāde nav vienkārša, jo ir jāņem vērā daudzas detaļas - vīna dārza klase, ražotāja vērtējums, vīnogulāju vecums, vīna kvalitāte, kā arī millesime un, protams, , novecošanās potenciāls. Šeit liela loma ir pārdevējiem – viņiem ir jābūt patiesi aizrautīgiem ar vīnu un jāspēj piedāvāt tikai labākās kvalitātes ražotājus ar labu reputāciju. Tieši tā darbojas "Noble Wine"!