-25%

Bonnet Ponson Extra-Brut Rose “Jules Bonnet” 2015

SKU: FRCHBPOSPCH175015 Kategorija: Birkas:
Pinot Noir | Champagne | France | Sparkling Wine | Bonnet-Ponson | 2015 | 0,75 L | 12 %
Par
Bonnet-Ponson Extra-Brut Rosé "Jules Bonnet" ir šampanieša mākslinieciskuma svētki, piedāvājot izteiksmīgu un izsmalcinātu rozē. Šis cuvée ir izstrādāts, rūpīgi sajaucot Pinot Noir, Chardonnay un Pinot Meunier, un tas godina mājas dibinātāju Žilu Bonetu. Tā mazā deva (extra-brut) izceļ vīna tīrību un terroir vadīto raksturu, ļaujot mirdzēt mineralitātei un smalkajām augļu notīm. Ar savu mirdzošo rozā nokrāsu, smalkajām putām un dinamisko enerģiju šis sārtais šampanietis ir lieliski piemērots gan īpašiem gadījumiem, gan pacilājošiem ikdienas mirkļiem.
Piezīmes

Deguns ir pievilcīgs meža zemeņu, sarkano jāņogu un aveņu maisījums ar smalkām rožu ziedlapiņām, apelsīna miziņu un svaigi ceptu briošu. Pēc garšas šis šampanietis atklāj dinamisku un dzīvīgu struktūru ar smalku sarkano augļu garšu, ko pastiprina granātābola nokrāsas un balto piparu čuksti. Smalkie, noturīgie burbuļi rada krēmīgu tekstūru, savukārt minerālu mugurkauls un kraukšķīgais skābums nodrošina ievērojamu līdzsvaru un atsvaidzinošu apdari. Smalks sāļuma pieskāriens saglabājas, aicinot malku pēc malka.

Saderība

Bonnet-Ponson Extra-Brut Rosé “Jules Bonnet” ir daudzpusīgs un izsmalcināts partneris dažādu ēdienu pagatavošanai. Tā spilgtais skābums un maigie augļi padara to lieliski piemērotu apceptam laša vai tunča tartāram, kur zivju svaigums atspoguļo vīna dzīvīgumu. Ja vēlaties kaut ko sātīgāku, apvienojiet to ar pīļu ripām vai prosciutto un vīģes tartīnu; Šampanieša sarkano augļu un briošu notis lieliski uzlabo šo ēdienu bagātību un pikanto-saldo garšu. Desertā izmēģiniet to ar aveņu mille-feuille vai sarkano ogu pavlovu, kur vīna spilgtais profils un putošanās lieliski papildina maigo saldumu un krēmīgās tekstūras.

Noliktavā 18 prece/-es

Original price was: 92,00 €.Current price is: 69,00 €.

Pinot Noir ir ļoti aromātisks profils, ļoti svaigs skābums un zems mīksto tanīnu līmenis. Pinot Noir vīna būtība ir tā sarkano ogu un ķiršu garša (sarkanie skābie ķirši gaišākos vīnos un vārīti melnie ķirši treknajos piemēros). Šis vīns nogatavojas ļoti aizraujoši, attīstot ogu ievārījuma, vijolīšu, ādas, sūnu un sēņu notis.
Šampaņas reģions apvieno īpašus klimata, augsnes un reljefa apstākļus, kas veido unikālu terru, kuru pašlaik izmanto aptuveni 15 000 vīnkopju un 300 vīna māju. Reģions sastāv no 4 apakšreģioniem – Montagne de Reims, Côte des Blancs, Vallée de la Marne un Côte des Bar. Katrs no tiem klientiem nodrošina atšķirīgu dzirkstošā vīna stilu. Dominējošās vīnogas ir Pinot Noir un Pinot Meunier, kuras galvenokārt izmanto Montagne de Reims un Vallée de la Marne, savukārt Chardonnay uzrāda lieliskus rezultātus Côte des Blancs. Šis reģions ir vēl pievilcīgāks tā saukto "Growe's Champagne" vīnu dēļ, kuru ražošanu no sākuma līdz beigām pārrauga viena ģimene – viņi audzē un spiež vīnogas, gatavo vīnu un pudelē to vienā vīna nama teritorijā. Tas piešķir vīnam patiesu šarmu, auru un unikālu garšu.