Ca la Bionda Valpolicella Classico DOC 2023
Corvina & Molinara & Rodinella | Veneto | Italy | Red Wine | Ca` La Bionda | 2023 | 0,75 L | 12,5 %
Par
Ca' la Bionda Valpolicella Classico DOC 2023 ir sauss sarkanvīns, kas darināts no rūpīgi atlasīta Corvina, Corvinone, Rondinella un Molinara vīnogu maisījuma, kas bioloģiski audzētas Valpolicella Classico reģionā Veneto, Itālijā. Šis elegantais vīns atspoguļo sava reģiona būtību, pievēršot uzmanību ilgtspējībai un tradīcijām, nodrošinot Valpolicella stila autentiskumu. Vīns ražots ar minimālu iejaukšanos, uzsverot ogu tīrību un reģiona patiesumu.
Ražotājs
Azienda Agricola Ca 'la Bionda atrodas Marano di Valpolicella, klasiskā Valpolicella vīna reģiona centrā. Vīna dārzi stiepjas 29 hektārus 150 līdz 300 metru augstumā virs jūras līmeņa. Nesen atjaunoto un pārbūvēto vīna darītavu 1902. gadā dibināja kaislīgais un apņēmīgais vīndaris Pjetro Kastelāni. Pirms vairāk nekā simts gadiem iesāktais Pjetro darbs ar tādu pašu degsmi un neatlaidību turpinās arī ceturtajā Kastelāni paaudzē. Visus vīna darīšanas posmus – augstākās kvalitātes vīnogu audzēšanu, ražas novākšanu, vīna gatavošanu, vīna nogatavināšanu un izplatīšanu – veic ģimene. Īpaša uzmanība tiek pievērsta smalkajam ogu žāvēšanas procesam (appassimento), kas ir būtisks elements reģiona aristokrātiskāko vīnu - Recioto un Amarone - ražošanā.
Piezīmes
Vīns ir dzīvīgs un vidēji pilnīgs, ar sarkano ķiršu, aveņu un smalku savvaļas garšaugu notīm. Dzīvīgais skābums lieliski līdzsvarojas ar maigiem tanīniem, radot harmonisku un atsvaidzinošu struktūru. Aromāti ar vijolītēm un nedaudz melnajiem pipariem saglabājas pēcgaršā, piešķirot dziļumu un sarežģītību.
Saderība
Šis Valpolicella Classico lieliski sader ar vieglākiem itāļu ēdieniem, piemēram, pastu ar tomātu mērci, grilētiem dārzeņiem vai vieglām gaļas uzkodām. Tas labi papildina arī ceptu putnu gaļu vai svaigus sierus, piemēram, rikotu vai burratu.
Noliktavā 52 prece/-es
Ca` La Bionda
Azienda Agricola Ca 'la Bionda atrodas Marano di Valpolicella, klasiskā Valpolicella vīna reģiona centrā. Vīna dārzi stiepjas 29 hektārus 150 līdz 300 metru augstumā virs jūras līmeņa. Nesen atjaunoto un pārbūvēto vīna darītavu 1902. gadā dibināja kaislīgais un apņēmīgais vīndaris Pjetro Kastelāni. Pirms vairāk nekā simts gadiem iesāktais Pjetro darbs ar tādu pašu degsmi un neatlaidību turpinās arī ceturtajā Kastelāni paaudzē. Visus vīna darīšanas posmus – augstākās kvalitātes vīnogu audzēšanu, ražas novākšanu, vīna gatavošanu, vīna nogatavināšanu un izplatīšanu – veic ģimene. Īpaša uzmanība tiek pievērsta smalkajam ogu žāvēšanas procesam (appassimento), kas ir būtisks elements reģiona aristokrātiskāko vīnu - Recioto un Amarone - ražošanā.
Corvina
Corvina šķirnes vīniem ir spilgta rubīna krāsa un vieglas miesasbūves. Korvīnas vīnu galvenie aromāti ir sarkanie augļi, ķirši, kā arī kanēlis, muskatrieksts un krustnagliņas.
Valpolicella
Valpolicella ir slavenākais sarkanvīna apgabals Itālijas ziemeļaustrumos Veneto vīna reģionā. Nav grūti saprast, kāpēc, ņemot vērā regulārā sarkanā Valpolicella viegli dzeramo pievilcību kopā ar tā spēcīgā un intensīvi aromatizētā kolēģa Amarone della Valpolicella prestižu. Ielejā tiek ražoti arī baltie vīni - gan sausi, gan saldi - ar dažādiem Soave nosaukumiem. Valpolicella ražošanai izmantotās vīnogu šķirnes ir Corvina. Corvina joprojām ir izvēlēta vīnoga augstākas kvalitātes Valpolicella, it īpaši Amarone della Valpolicella, Recioto della Valpolicella un Valpolicella Ripasso. Siltākās, labi nosusinātās nogāzēs Corvina ražo vīnus ar lielāku ķermeņa daudzumu, nekā parasti tiek sagaidīts no Valpolicella, kas izskaidro milzīgo kvalitātes atšķirību starp parasto Valpolicella no līdzenumiem un Amarone no tradicionālās Valpolicella Classico zonas kalniem.
Veneto
Veneto ir pirmās Itālijas vīndarības skolas mājvieta, kas iezīmē vīna tūrisma sākumpunktu Itālijā. Šis ir viens no lielākajiem vīna reģioniem, kas ļauj izmantot vairāk nekā 80 vīnogu šķirnes. Populārākās sarkanās šķirnes ir Corvina un Rodinella - pirmā vīnam piešķir bagātīgu garšu un zīdainus tanīnus, kā arī burvīgus ķiršu un zaļumu aromātus, bet otrā - vīnu ar skaistu rubīna krāsu ar vēl piesātinātāku ķiršu garšu. Baltvīnu līderi ir Garganega, kas dod vīna mandeļu un medus garšu, un populārā, vieglā un burbuļotā Glera.