Domaine de la Pepiere “Chateau-Thebaud” Muscadet 2014 Magnum

SKU: FRLODLPWIWH215014 Category:
Melon de Bourgogne | Loire | France | White Wine | Domaine de la Pepiere | 2014 | 1,5 L | 12 %
Par
Domaine de la Pépière "Château-Thébaud" Muscadet ir izsmalcināts sausais baltvīns, kas izgatavots no 100% Melon de Bourgogne vīnogām, kas rūpīgi atlasītas no Château-Thébaud komūnas, kas ir viens no cienījamiem crus Muscadet-Sèvre-et-Maine apelācijā. Luāras ielejā, Francijā. Šis konkrētais cuvée tiek slavēts ar tā novecošanas potenciālu un sarežģītību, kas izriet no ilgstošas nogulsnes novecošanas, kas uzlabo tā tekstūru un dziļumu. "Château-Thébaud" ir Domaine de la Pépière meistarības virsotne, demonstrējot apņemšanos bioloģiskajā lauksaimniecībā un rūpīgu pieeju vīna darīšanai, kas izceļ terroir unikālās minerālās īpašības. Satur sulfītus.
Ražotājs
Vīna muiža Domaine de la Pépièreis atrodas pašā Bretaņas nomalē, komūnā ar nosaukumu Mesdona pie Sevras. Tās īpašnieks Marks Olivjē (Marc Ollivier), kurš pats uzaudzis Lepepjēras ciemā, savu vīndarītavu izveidoja 1984. gadā. Nosaukumam La Pépière saknes meklējamas vārdā “pépie”, kas nozīmē “slāpes”. Ja dosieties nelielā pastaigā pa kalnu nogāzēm, kur sastādīti muižas vīnadārzi, nebūs grūti saprast, kā šī vieta tikusi pie tāda nosaukuma. Gadu gaitā Domaine de la Pépière augusi, papildinot savus īpašumus ar jauniem vīnadārziem, kas rūpīgi izvēlēti vīnogulāju kvalitātes un teruāra īpatnību dēļ.
Piezīmes

“Château-Thébaud” Muscadet atklājas ar niansētu citrusaugļu ziedu, nobriedušu bumbieru buķeti un pamatā esošo minerālu svītru, kas atgādina vīna dārza granīta augsni. Pēc garšas tas piedāvā bagātīgu, teksturētu pieredzi, līdzsvarojot dinamisku skābumu ar citrona, zaļo ābolu garšu un sāļuma piegaršu, radot garu, izsmalcinātu apdari, kas ir gan uzmundrinoša, gan sarežģīta. Šī vīna elegance un izteiksmīgais terroir vadītais raksturs padara to par izcilu Muscadet izsmalcinātības un dziļuma spējas piemēru.

Saderība

Domaine de la Pépière “Château-Thébaud” Muscadet apvienošana ar izsmalcinātiem jūras velšu ēdieniem, piemēram, omāru termidoru vai grilētu jūras asaru, var akcentēt vīna bagātīgo tekstūru un minerālvielu sarežģītību. Tas lieliski sader arī ar krēmīgiem risoto vai putnu gaļu vieglā garšaugu mērcē, kur vīna skābums un niansētās garšas papildina ēdienu bagātību un smalkumu. Šie ēdienu salikumi ne tikai izceļ vīna daudzpusību, bet arī spēju padarīt maltīti neaizmirstamā ēdienreizē.

2 in stock

55,00 

wine-searcher.com atzīme

91/100
Domaine de la Pepiere
Vīna muiža Domaine de la Pépièreis atrodas pašā Bretaņas nomalē, komūnā ar nosaukumu Mesdona pie Sevras. Tās īpašnieks Marks Olivjē (Marc Ollivier), kurš pats uzaudzis Lepepjēras ciemā, savu vīndarītavu izveidoja 1984. gadā. Nosaukumam La Pépière saknes meklējamas vārdā “pépie”, kas nozīmē “slāpes”. Ja dosieties nelielā pastaigā pa kalnu nogāzēm, kur sastādīti muižas vīnadārzi, nebūs grūti saprast, kā šī vieta tikusi pie tāda nosaukuma. Gadu gaitā Domaine de la Pépière augusi, papildinot savus īpašumus ar jauniem vīnadārziem, kas rūpīgi izvēlēti vīnogulāju kvalitātes un teruāra īpatnību dēļ.
Melon de Bourgogne
Melon de Bourgogne variety tipically has high acidity, but often struggles to develop good concentration of aromas. The best wines have green apple and lime flavors, covered with mineral notes and light salty hints.
Muscadet-Sevre-et-Maine
This region is located on the Left bank almost next to the ocean. The local winemakers are very meticulous and careful, therefore are known for very qualitative wines. They are produced form Melon de Bourgogne grapes that are cultivated near and on the banks of the River Sevres and the River Maine. The fresh, creamy wines with green apple and iodine notes in the aroma are recommended to be consumed after a few years of ageing. A perfect partner for oysters.
Luāra ir viens no lielākajiem reģioniem Francijas ziemeļos. Šai skaistajai ielejai, kas stiepjas vairāk neka 300km garumā, ir veltītas dzeja, un ne viens vien mākslinieks šo aizgrābjošo skaistumu ir iemūžinājis savās gleznās. Dominējošās vīnogas katrā Luāras daļā ir citas, un šis ir vienīgais reģions Francijā, kas ražo vienlīdz labus baltos, sarkanos, rozā, deserta un dzirkstošos vīnus. Kopumā šie vīni ir sievišķīgi, aromātiski un ar lielisku, sulīgu skābuma līmeni.