Villars Fontaine Hautes-Cotes de Nuits “Les Genevrieres” 2010

SKU: FRBUCVFWIRE1275010 Kategorija:
Chardonnay & Pinot Noir | Burgundy | France | Red Wine | Chateau de Villars Fontaine | 2010 | 0,75 L | 13 %
Par
Villars Fontaine Hautes-Côtes de Nuits "Les Genevrières" 2010 ir sauss sarkanvīns, kas izgatavots no Pinot Noir vīnogām, kas iegūts no Hautes-Côtes de Nuits apelācijas Francijas Burgundijas reģionā. Šis vīns demonstrē novecojušajai Burgundijai raksturīgo dziļumu un sarežģītību, un 2010. gada raža atspoguļo izcilos augšanas apstākļus un rūpīgo vīna darīšanas praksi Villars Fontaine. Šis Pinot Noir, kas pazīstams ar savu strukturēto un robusto raksturu, piedāvā nobriedušu sava terroir izpausmi. Satur sulfītus.
Piezīmes

Villars Fontaine Hautes-Côtes de Nuits “Les Genevrières” 2010 atklāj kaltētu ķiršu, upeņu un meža zemsedzes buķeti, ko papildina ādas, tabakas un zemes mineralitātes nokrāsas. Pēc garšas tas piedāvā pilnvērtīgu tekstūru ar izsmalcinātiem tanīniem un sabalansētu skābumu, ar tumšu ogu, trifeļu garšu un garšvielu pieskārienu, nodrošinot garu, elegantu nobeigumu. Šis vīns tiek slavēts ar tā briedumu, sarežģītību un harmonisku trešo nošu integrāciju.

Saderība

Villars Fontaine Hautes-Côtes de Nuits “Les Genevrières” 2010 lieliski sader ar grauzdētu medījumu, liellopu gaļas burguignon vai pīļu konfitāciju, kur tā dziļums un robustā struktūra pastiprina ēdienu pikantās garšas. Tas arī papildina izturētus sierus un sēņu ēdienus, nodrošinot izsmalcinātu un apmierinošu maltītes pieredzi.

Noliktavā 6 prece/-es

42,00 

Burgundija (Burgoņa) var būt mulsinoša tās nosaukumu daudzveidības dēļ — visi mazie vīna dārzi ir sadalīti starp vairākiem ražotājiem, tāpēc bieži vien var būt grūti saprast šo daudzveidību. Tomēr tieši tāpēc Burgundijas vīni tiek uzskatīti par labākajiem pasaulē. Izplatīta diskusiju tēma, runājot par Burgundiju, ir jēdziens "terroir" - unikāla augsnes un klimata apstākļu kombinācija, kas ietekmē vīna garšu nosaukumos, padarot to unikālu katrā ciematā. Vīndari īstu šedevru radīšanai galvenokārt izmanto kaprīzo Pinot Noir un klasisko Chardonnay, savukārt Gamay un Aligote izmanto mazliet vienkāršāka stila vīnu pagatavošanai. Īpaša uzmanība jāpievērš vīnu hierarhijai. Vispirms ir reģionālie un ciemata vīni, soli augstāk - Premier Cru vīni un izcilais Grand Cru - augšpusē. Sarežģīto un nepastāvīgo laikapstākļu dēļ, kas var būtiski ietekmēt vīna kvalitāti, īpaši sliktos ražas gados, ļoti svarīgs faktors šeit ir tā sauktais millesime – vīnogu ražas gads, no kura ražots konkrētais vīns, jo katram no šiem gadiem ir savs. unikāla garša. Burgundijas vīnu iegāde nav vienkārša, jo ir jāņem vērā daudzas detaļas - vīna dārza klase, ražotāja vērtējums, vīnogulāju vecums, vīna kvalitāte, kā arī millesime un, protams, , novecošanās potenciāls. Šeit liela loma ir pārdevējiem – viņiem ir jābūt patiesi aizrautīgiem ar vīnu un jāspēj piedāvāt tikai labākās kvalitātes ražotājus ar labu reputāciju. Tieši tā darbojas "Noble Wine"!