Daniel-Etienne Defaix Chablis 1er Cru “Vaillon” 2013

SKU: FRBUDEDWIWH175013 Kategorija:
Chardonnay | Burgundy | France | White Wine | Daniel-Etienne Defaix | 2013 | 0,75 L | 13 %
Par
Daniel-Etienne Defaix Chablis 1er Cru "Vaillon" 2013 ir sauss baltvīns, darīts no 100% Chardonnay vīnogām, atspoguļojot slavenā Chablis reģiona (Burgundija, Francija) būtību. Šis izcilais Premier Cru vīns izceļas ar Defaix ģimenes uzticību tradīcijām, nodrošinot ilgstošu nogatavināšanu, kas ļauj attīstīties tā sarežģītajam raksturam. Vīns ir rūpīgi ražots, izceļot truāra bagātīgās Kimmeridžijas kaļķakmens augsnes un izcilās 2013. gada ražas kvalitāti.
Ražotājs
Daniels-Etienne Defaix ir ievērojama figūra Burgundijas vīna darīšanas kultūrā. Šis vīndaris ir slavens ar savu nelokāmo uzticību tradicionālajām metodēm, kā arī izcilu terroir izpratni. Defaix īpašums atrodas Chablis apakšreģionā, kas ir labi pazīstams ar saviem īpašajiem Chardonnay vīniem. Defaix pieeja izceļas ar stingru apņemšanos izmantot organiskas un biodinamiskas metodes, kas uztur simbiotiskas attiecības starp vīnogulājiem, augsni un vidi. Šī holistiskā pieeja veicina vīnu tīrību un autentiskumu, ļaujot izpausties unikālajām terroir īpašībām. Šis vīndaru pagrabs, kurā vīni tiek izturēti tikai tradicionālajās ozolkoka mucās, liecina par cieņu pret mantojumu. Defaix izmanto metodi, kas pazīstama kā sur lie, kur vīnus iztur uz nogulsnēm. Tas piešķir vīniem sarežģītību un dziļumu, patiesi atklājot to raksturu. Daniela-Etienne Defaix vīni liecina par viņa ilgstošo aizrautību un centību. Šie vīni iemieso tradīcijas, terroir un dziļu saikni ar zemi.
Piezīmes

Šis Chablis vīns izceļas ar spožu zeltainu nokrāsu un izteiksmīgu aromātu, kurā jūtamas citrusaugļu mizas, baltie ziedi un medainas brioche notis. Garšā dominē gatavu bumbieru, citronu krēma un krama minerālu kombinācija, ko papildina krēmīga tekstūra un dzīvīgs skābuma balanss. Pēcgarša ir ilgstoša un eleganta, atspoguļojot svaiguma un dziļuma harmoniju.

Saderība

Šis Chablis ir lieliski piemērots jūras velšu ēdieniem, īpaši austerēm, jūras ķemmītēm vai grilētām baltajām zivīm. Tā spilgtais skābums un minerālās notis labi papildina arī krēmīgus pastas ēdienus un kazas sieru.

Noliktavā 1 prece/-es

60,00 

Daniel-Etienne Defaix
Daniels-Etienne Defaix ir ievērojama figūra Burgundijas vīna darīšanas kultūrā. Šis vīndaris ir slavens ar savu nelokāmo uzticību tradicionālajām metodēm, kā arī izcilu terroir izpratni. Defaix īpašums atrodas Chablis apakšreģionā, kas ir labi pazīstams ar saviem īpašajiem Chardonnay vīniem. Defaix pieeja izceļas ar stingru apņemšanos izmantot organiskas un biodinamiskas metodes, kas uztur simbiotiskas attiecības starp vīnogulājiem, augsni un vidi. Šī holistiskā pieeja veicina vīnu tīrību un autentiskumu, ļaujot izpausties unikālajām terroir īpašībām. Šis vīndaru pagrabs, kurā vīni tiek izturēti tikai tradicionālajās ozolkoka mucās, liecina par cieņu pret mantojumu. Defaix izmanto metodi, kas pazīstama kā sur lie, kur vīnus iztur uz nogulsnēm. Tas piešķir vīniem sarežģītību un dziļumu, patiesi atklājot to raksturu. Daniela-Etienne Defaix vīni liecina par viņa ilgstošo aizrautību un centību. Šie vīni iemieso tradīcijas, terroir un dziļu saikni ar zemi.
Neskatoties uz to, ka Chablis tiek uzskatīts par Burgundijas reģiona daļu, tas atrodas diezgan tālu ziemeļos. Vietējie iedzīvotāji to neuzskata par reģionam nozīmīgu, jo Chablis ir vairāk neatkarīgs no vispārējiem noteikumiem, ir atšķirīgi likumi, klimats un augsne. Chardonnay ir vienīgā šeit atļautā vīnoga. Chablis vīni ir balti un sausi, ar izteiktu minerālvielu, kurā dominē riekstu un citrusaugļu notis. Chablis vīna dārzi kādreiz bija jūras dibens, veidojot augsni, ko sauc par Kimmeridgian, kas vīnam piešķir daudzas īpašības, kas padara to absolūti unikālu. Ja jūs meklējat īstu franču vīna izsmalcinātību un eleganci - Chablis ir veids, kā iet.
Burgundija (Burgoņa) var būt mulsinoša tās nosaukumu daudzveidības dēļ — visi mazie vīna dārzi ir sadalīti starp vairākiem ražotājiem, tāpēc bieži vien var būt grūti saprast šo daudzveidību. Tomēr tieši tāpēc Burgundijas vīni tiek uzskatīti par labākajiem pasaulē. Izplatīta diskusiju tēma, runājot par Burgundiju, ir jēdziens "terroir" - unikāla augsnes un klimata apstākļu kombinācija, kas ietekmē vīna garšu nosaukumos, padarot to unikālu katrā ciematā. Vīndari īstu šedevru radīšanai galvenokārt izmanto kaprīzo Pinot Noir un klasisko Chardonnay, savukārt Gamay un Aligote izmanto mazliet vienkāršāka stila vīnu pagatavošanai. Īpaša uzmanība jāpievērš vīnu hierarhijai. Vispirms ir reģionālie un ciemata vīni, soli augstāk - Premier Cru vīni un izcilais Grand Cru - augšpusē. Sarežģīto un nepastāvīgo laikapstākļu dēļ, kas var būtiski ietekmēt vīna kvalitāti, īpaši sliktos ražas gados, ļoti svarīgs faktors šeit ir tā sauktais millesime – vīnogu ražas gads, no kura ražots konkrētais vīns, jo katram no šiem gadiem ir savs. unikāla garša. Burgundijas vīnu iegāde nav vienkārša, jo ir jāņem vērā daudzas detaļas - vīna dārza klase, ražotāja vērtējums, vīnogulāju vecums, vīna kvalitāte, kā arī millesime un, protams, , novecošanās potenciāls. Šeit liela loma ir pārdevējiem – viņiem ir jābūt patiesi aizrautīgiem ar vīnu un jāspēj piedāvāt tikai labākās kvalitātes ražotājus ar labu reputāciju. Tieši tā darbojas "Noble Wine"!