Frank Phelan St.Estephe 2015
Cabernet Franc & Cabernet Sauvignon & Merlot | Bordeaux | France | Red Wine | Frank Phelan | 2015 | 0,75 L | 13 %
Par
Frank Phelan St. Estephe 2015 ir sauss sarkanvīns no Bordo reģiona Francijā, kas galvenokārt darīts no Cabernet Sauvignon, Merlot un Cabernet Franc vīnogu maisījuma. Tas ir otrais Château Phélan Ségur vīns, kas pazīstams ar savu struktūru un sarežģītību.
Piezīmes
Vīna aromātā atklājas gatavi tumšie augļi, piemēram, kazenes un plūmes, ko papildina ciedra, tabakas un zemes nianses. Garšā vīns ir pilnīgs, ar stingriem tanīniem un līdzsvarotu skābumu, kas nodrošina garu, izsmalcinātu pēcgaršu. Nogatavināšanas cienīgs raksturs piešķir vīnam papildu sarežģītību.
Saderība
Šis vīns lieliski sader ar grilētiem gaļas izstrādājumiem, piemēram, jēra gaļu vai steiku. Tas ir lielisks sabiedrotais arī nogatavinātiem sieriem un sātīgiem sautējumiem.
Noliktavā 5 prece/-es
Cabernet Franc
Vienas šķirnes Cabernet Franc vīnam ir vidējs miesas tilpums, un tajā ir grafīta, zaļās paprikas un sarkanās lakricas notis, bet tumšākiem vīniem ir vairāk cigāru un ādas garšu.
Saint-Estephe
Most wines from this sub-region are included in the Cru Bourgeois appellation. The soil is rather loamy and contains little gravel thus slowing down the water drainage. The vines here aren't fond of humidity which is why wine form this region shows the best results in hot harvest years. Wines are characterized by a juicy and fruity taste with soft tannins. The primary grape used in this region is Merlot that allows us to enjoy fairly young wines.
Bordeaux
Bordo vīni tiek uzskatīti par prestižākajiem un pazīstamākajiem pasaulē. Reģions galvenokārt ir pazīstams ar saviem sausajiem sarkanvīniem, kas gatavoti no Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc un Merlot vīnogām, un gandrīz vienmēr uz Bordo vīnu etiķetēm var atrast vārdu Château (franču valodā – “pils”). Lai izprastu savai gaumei vispiemērotāko vīna stilu, ieteicams izmēģināt dažādus paraugus gan no Kreisā, gan Labā Krasta Žirondas. Abas bankas atšķiras ne tikai ar atšķirīgu augsni, bet arī ar konkrētu vīnu īpatsvaru. Bordo ir vairākas klasifikācijas, taču galvenā, kas tika ieviesta 1855. gadā, kopš tā laika nav mainījusies un joprojām ietekmē vīna cenas mūsdienās. Dažus gadus vēlāk, 1936. gadā, tika izveidota alternatīva klasifikācijas sistēma - Crus Bourgeois. Bordo ir pazīstama ar tirdzniecības praksi en primeur – tas nozīmē, ka pircējs var iegādāties vīnus uzreiz pēc ražas novākšanas un pirms ražošanas par ievērojami zemāku cenu, tādējādi iegūstot iespēju vēlāk tos pārdot ar lielāku peļņu. Bordo vīnus var raksturot kā lielus, sarežģītus un ar spēcīgu raksturu, bet tajā pašā laikā ļoti draudzīgus, lai katrs vīna cienītājs varētu atrast kaut ko garšīgu un piemērotu lieliskam vīna vakaram.