Markus Molitor Riesling “Haus Klosterberg” Fruchtsuss

SKU: DEMOMOLWIWH2875021 Kategorija:
Riesling | Mosel | Germany | White Wine | Weingut Markus Molitor | 2021 | 0,75 L | 8 %
Par
Salds baltvīns no Riesling vīnogu šķirnes, Mosel reģiona. Ļoti sulīgs ar labi integrēto saldumu. Satur sulfītus.
Ražotājs
"80% slīpums – 94% Riesling – 100% kaislība". 1984. gadā, būdams tikai 20 gadus vecs, Markuss Molitors (Markus Molitor) pārņēma tēvam piederošo vīndarītavu ar skaidru mērķi: ražot Mozeles rīslingus ar Molitor vārdu atbilstoši astoņu paaudžu tradīcijām tādā pašā kvalitātē, kas šo reģionu padarīja slavenu visā pasaulē pirms 100 gadiem. Tātad – vīnus ar teruāram specifisku un unikālu garšu un lieliskām uzglabāšanas īpašībām. Mācīties no pagātnes nozīmē nepiekāpīgu tiekšanos pēc kvalitātes, izmantojot roku darbu, atlasot labākās vīnogas novākšanai, kā arī izvēloties īpaši aprīkotus vīna pagrabus, liekot lietā savas unikālās zināšanas un pieredzi darbā ar dabu, vīnogām un vīna ražošanā, taču vienlaikus paturot prātā, ka ikviens teruārs un ikviena vintāža pilnvērtīgi izpaužas tieši garšā. Markusa Molitora vīni atklāj Mozeles teruāra potenciālu – struktūra un garšas dziļums tiek apvienoti ar svaigumu un eleganci. Vīndarītava atrodas Whlener Klosterberg centrā, bet vīnogas tiek audzētas 15 dažādos vīna dārzos, katrs no kuriem ir unikāls savā veidā un godam pelnījis Molitora teruāra nosaukumu.
Piezīmes

Aromātā ir jūtama laima, gatavu zaļo ābolu un persiku notis. Garšā vīns ir ļoti sulīgs, labi integrētu saldumu un zaļā ābola niansēm. Pēcgarša ļoti gara.

Saderība

Markus Molitor Riesling “Haus Klosterberg” Fruchtsüss ar savu saldo un augļu profilu lieliski sader ar pikanto Āzijas virtuvi, līdzsvarojot siltumu ar savu saldumu. Tas arī papildinās bagātīgus, krēmīgus sierus un pastētes, piedāvājot atsvaidzinošu kontrastu. Desertā apvienojiet to ar ēdieniem, kuru pamatā ir augļi, piemēram, ābolu strūdeli vai persiku kurpnieku, lai uzlabotu augļu nokrāsu.

Noliktavā 9 prece/-es

22,00 

wine-searcher.com atzīme

88/100
Moselas upe ir Mosel reģiona līkumainais mugurkauls, kas tik bieži mainās virzienā, kad tā plūst uz ziemeļaustrumiem uz Reinas pusi, ka tā līkumojas gandrīz 250 km garumā. Mosel kopā ar divām mazajām pietekām Sāru un Ruveru veido vienu vīnkopības reģionu, kas tiek uzskatīts par vecāko Vācijā. Šis ir Vācijas piektais lielākajais vīnkopības reģions. Šodien puse no vīna dārziem atrodas stāvās nogāzēs un terasēs ar slīpumu virs 30 grādiem, daži apstādīti ar pārsteidzošu 70 grādu slīpumu. Šajos straujajos slīpumos gandrīz visas vīnogas ir jānovāc ar rokām. Tas ietver katra vīnogulāja sasiešanu ar koka mietu. Ielejas atrašanās vieta padara šo reģionu par vienu no siltākajiem klimatiskajiem apstākļiem Vācijā. Stāvās šīfera nogāzes virs upēm dienā uzkrāj saules siltumu un naktī to atkal atbrīvo. Vīnogulāju saknes dziļi iekļūst zemē, lai meklētu ūdeni un minerālvielas. Tādā veidā vīndari var ražot unikāli smalkus, augļainus vīnus, kuriem ir milzīgs garšas dziļums un relatīvi zems alkohola saturs - ideāli, lai tos varētu viegli baudīt. Pasaulē pazīstami ir arī šī reģiona cēli saldie vīni, kuru izsolēs katru gadu tiek sasniegtas rekordlielas cenas, kā arī daudzie izcilie, sausie un pussausie vīni, kas uzvar valsts un starptautiskos konkursos.