Au Pied du Mont Chave St.Aubin “Pitangerets” 2018 Rouge

SKU: FRBUPMCWIRE175018 Kategorija:
Pinot Noir | Burgundy | France | Red Wine | Au Pied du Mont Chauve | 2018 | 0,75 L | 14 %
Par
Au Pied du Mont Chauve St. Aubin "Pitangerets" 2018 ir sausais baltvīns, kas izgatavots no Chardonnay vīnogām, kas iegūts no St. Aubin apelācijas Burgundijas reģionā Francijā. Šis vīns atspoguļo St. Aubin raksturīgo eleganci un mineralitāti, un Au Pied du Mont Chauve veltījums tradicionālajām vīna darīšanas metodēm uzlabo terroir tīrību un izteiksmi. 2018. gada raža ir pazīstama ar savu līdzsvaru, dinamisku skābumu un izsmalcinātu sarežģītību. Satur sulfītus.
Piezīmes

Au Pied du Mont Chauve St. Aubin “Pitangerets” 2018 atklāj aromātisku zaļo ābolu, citrusaugļu un balto ziedu buķeti, ko papildina kramaina mineralitātes nokrāsas un lazdu riekstu pieskāriens. Pēc garšas tas piedāvā vidēji sātīgu tekstūru ar kraukšķīgu skābumu, citrona miziņas, bumbieru garšu un smalku vaniļas nokrāsu, kas nodrošina garu, elegantu noskaņu. Šis Chardonnay tiek atzīmēts ar tā precizitāti, dziļumu un harmonisku augļu un minerālu elementu integrāciju.

Saderība

Au Pied du Mont Chauve St. Aubin “Pitangerets” 2018 lieliski sader ar jūras velšu ēdieniem, piemēram, grilētām ķemmīšgliemenēm, sautētiem omāriem vai ceptu lasi, kur tā skābums un mineralitāte uzlabo maigo garšu. Tas arī papildina vieglus mājputnu gaļas ēdienus un krēmīgus sierus, nodrošinot greznu un apmierinošu maltītes pieredzi ar savu dinamisko un izsmalcināto raksturu.

Noliktavā 5 prece/-es

63,00 

Pinot Noir ir ļoti aromātisks profils, ļoti svaigs skābums un zems mīksto tanīnu līmenis. Pinot Noir vīna būtība ir tā sarkano ogu un ķiršu garša (sarkanie skābie ķirši gaišākos vīnos un vārīti melnie ķirši treknajos piemēros). Šis vīns nogatavojas ļoti aizraujoši, attīstot ogu ievārījuma, vijolīšu, ādas, sūnu un sēņu notis.
Saint-Aubin is a village in the central part of Côte-de-Beaune Burgundy. It is renowned mainly for its white wines from the Chardonnay grape variety. Although not the most famous of the Côte d'Ora villages, Saint-Aubin is one of the best vineyards in Burgundy in terms of volume and quality of wines - nearly three-quarters of the vines are classified as 1er Cru. Saint-Aubin wines are known for their excellent value for money. Saint-Aubin's appeal was registered in 1937, and in 1977 some vineyard plots received 1er Cru status - and this is three years earlier than their more prestigious neighbors to the east.
Burgundija (Burgoņa) var būt mulsinoša tās nosaukumu daudzveidības dēļ — visi mazie vīna dārzi ir sadalīti starp vairākiem ražotājiem, tāpēc bieži vien var būt grūti saprast šo daudzveidību. Tomēr tieši tāpēc Burgundijas vīni tiek uzskatīti par labākajiem pasaulē. Izplatīta diskusiju tēma, runājot par Burgundiju, ir jēdziens "terroir" - unikāla augsnes un klimata apstākļu kombinācija, kas ietekmē vīna garšu nosaukumos, padarot to unikālu katrā ciematā. Vīndari īstu šedevru radīšanai galvenokārt izmanto kaprīzo Pinot Noir un klasisko Chardonnay, savukārt Gamay un Aligote izmanto mazliet vienkāršāka stila vīnu pagatavošanai. Īpaša uzmanība jāpievērš vīnu hierarhijai. Vispirms ir reģionālie un ciemata vīni, soli augstāk - Premier Cru vīni un izcilais Grand Cru - augšpusē. Sarežģīto un nepastāvīgo laikapstākļu dēļ, kas var būtiski ietekmēt vīna kvalitāti, īpaši sliktos ražas gados, ļoti svarīgs faktors šeit ir tā sauktais millesime – vīnogu ražas gads, no kura ražots konkrētais vīns, jo katram no šiem gadiem ir savs. unikāla garša. Burgundijas vīnu iegāde nav vienkārša, jo ir jāņem vērā daudzas detaļas - vīna dārza klase, ražotāja vērtējums, vīnogulāju vecums, vīna kvalitāte, kā arī millesime un, protams, , novecošanās potenciāls. Šeit liela loma ir pārdevējiem – viņiem ir jābūt patiesi aizrautīgiem ar vīnu un jāspēj piedāvāt tikai labākās kvalitātes ražotājus ar labu reputāciju. Tieši tā darbojas "Noble Wine"!