Top Bubbles 2024

Atzīmējiet gada nogales svētkus ar mūsu dzirkstošo vīnu izlasi, kas sastāv no pieprasītākajiem Noble Wine 2024. gada dzirkstošajiem vīniem.

Champagne Haton Classic NV

Par vīnu: Champagne Haton Classic ir daudzpusīgs un visiem tīkams non-vintage šampanietis, kas izceļ šī slavenā reģiona eleganci un sarežģītību. Apvienojot Chardonnay, Pinot Noir un Pinot Meunier, šis šampanietis piedāvā svaiguma un struktūras līdzsvaru, sniedzot labi noapaļotu pieredzi. Tas ir lielisks ievads šampanieša pasaulei, nodrošinot gan kvalitāti, gan vērtību tiem, kas vēlas iepazīt dzirkstošos vīnus.

Ražotājs: Champagne Haton, ģimenes īpašums Damery, jau vairākas paaudzes ražo izcilus šampaniešus. Uzsvaru liekot uz ilgtspējīgu vīnkopību un precīzu vīndarīšanu, viņi rada vīnus, kas ir gan izteiksmīgi, gan izsmalcināti.

Notis: Ābolu, bumbieru un balto ziedu aromāti ar brioš un lazdu riekstu niansēm. Garšā vidēji pilnmiesīgs, ar smalku, noturīgu burbulīti, līdzsvarotu skābumu un gludu pēcgaršu.

Saderība ar ēdienu: Lieliski sader ar vistas ēdieniem, kūpinātu lasi vai krēmīgu pastu. Vīna līdzsvarots profils papildina dažādas garšas, padarot to par daudzpusīgu izvēli daudziem ēdieniem.

Henri Ehrhart Cremant d`Alsace “Brut 24 Mois” 2020

Par vīnu: Henri Ehrhart Cremant d’Alsace “Brut 24 Mois” 2020 ir izsmalcināts dzirkstošais vīns, kas demonstrē Cremant d’Alsace eleganci un sarežģītību. Šis Brut vīns, kas 24 mēnešus izturēts nogulsnēs, ir Pinot Blanc, Pinot Gris un Chardonnay maisījums, kas piedāvā bagātīgu, krēmīgu tekstūru un svaigu, dzīvīgu aromātu. Tas apliecina Elzasas dzirkstošo vīnu kvalitāti un meistarību, piedāvājot lielisku alternatīvu šampanietim.

Ražotājs: Henri Ehrhart, ģimenei piederoša vīna darītava Elzasas sirdī, ražo vīnus kopš 20. gadsimta sākuma. Šis īpašums ir slavens ar savu uzticību tradicionālajai vīndarības praksei, koncentrējoties uz Elzasas unikālā teruāra atspoguļojumu katrā pudelē. “Brut 24 Mois” ir spilgts piemērs viņu centieniem nodrošināt kvalitāti, demonstrējot niansētas garšas notis, ko rada ilgstoša nogatavināšana nogulsnēs, vienlaikus saglabājot reģionam raksturīgo svaigumu.

Notis: Cremant d’Alsace aromāts atklāj nogatavojušos bumbieru, zeltaino ābolu un balto persiku notis ar maigām grauzdēta broša un mandeļu niansēm. Garša ir bagāta un krēmīga, ar smalku, noturīgu dzirksti. Aprikožu un citrusaugļu garšu līdzsvaro dzīvais skābums un viegla minerālvielu piegarša, kas rada gludu, elegantu nobeigumu ar riekstu piegaršu.

Saderība ar ēdienu:Pateicoties bagātīgajai konsistencei un skābumam, šis dzirkstošais vīns ir ideāli piemērots mājputnu gaļas ēdieniem, piemēram, ceptai vistas gaļai ar garšaugiem vai tītara krūtiņai ar citrusaugļu glazūru. Vīna krēmīgums papildina gaļas sulīgumu, bet tā skābums izceļ garšas nianses. Tas ir arī lielisks papildinājums quiche Lorraine, kur vīna augļu garša un mineralitāte pastiprina ēdiena pikantās un krēmīgās īpašības.

Pierre Courtois Brut Blanc de Blancs NV

Par vīnu: Courtois Brut Blanc de Blancs ir elegants šampanietis, kas gatavots tikai no Chardonnay, saglabājot izsmalcinātu svaigumu un smalkumu, ar ko izceļas Blanc de Blancs šampanieši. Šis Šampaņas sirdī ražotais dzirkstošais vīns piedāvā dzīvīgu, kraukšķīgu profilu ar citrusaugļu, balto ziedu un maigu minerālu nokrāsu. Viegli izsmalcināts un nevainojami sabalansēts, šis vīns iemieso mūžīgo Chardonnay šarmu Šampaņā.

Ražotājs: Pierre Courtois ir boutique šampanieša nams, kas izceļas ar precīzu un autentisku vīnu izgatavošanu. Tas sakņojas reģiona tradīcijās un koncentrējas uz Chardonnay tīrības izpausmi, izmantojot minimālu iejaukšanos un rūpīgu vīndarību. Katra pudele ir apliecinājums viņu uzticībai kvalitātei un dziļajai izpratnei par Šampaņas unikālo teruāru.

Notis: Aromātā jūtamas dzīvīgas citrona miziņas, zaļo ābolu un bumbieru notiks, ko papildina balto ziedu un grauzdētas brioche smaržas. Vīna garša ir svaiga un dinamiska, ar smalkām putiņām, kas izceļas ar kraukšķīgu citrusaugļu, augļu un krīta minerālvielu notīm. Nobeigums ir tīrs un elegants, ar ilgstošu mandeļu un konditorejas krēma garšas pieskārienu.

Saderība ar ēdienu: Courtois Brut Blanc de Blancs ir lielisks partneris austerēm, suši vai sašimi, jo tā spilgtais skābums un sāļā mineralitāte izceļ jūras velšu maigo garšu. Tas lieliski sader arī ar vieglām kanapē, piemēram, kūpināta laša uzkodām vai kazas siera pīrādziņiem, kur tā svaigums papildina krēmīgās un pikantās notis.

Henri Dosnon Brut “HD Selection” NV

Par vīnu: Henri Dosnon Brut Sélection ir klasisks Šampaņas reģiona vīns, kurā apvienoti Pinot Noir un Chardonnay, lai radītu dziļu un līdzsvarotu vīnu. Šis šampanietis apvieno svaigumu ar bagātību, piedāvājot augļu un smalku garšvielu notis ar krēmīgu tekstūru. Šis ir pievilcīgs un daudzpusīgs dzirkstošais vīns, kas iemieso Šampaņas garu un ir lieliski piemērots svinīgiem brīžiem.

Pažotājs: Henri Dosnon ir šampanieša ražotājs, kas atrodas Côte des Bar, apakšreģionā un pazīstams ar savu izcilo Pinot Noir. Dosnon filozofija balstās uz ilgtspējīgu vīnkopību un tradicionālām metodēm, un tā mērķis ir radīt vīnus, kas atspoguļo teruāra raksturu un vīndara meistarību. Viņu Brut Sélection ir izcils piemērs kvalitātei un līdzsvaram.

Notis: Ceptu ābolu, nogatavojušos bumbieru un citronu biezpiena aromāts, ko paspilgtina grauzdētu lazdu riekstu, medus un garšvielu nianses. Garšā šis šampanietis ir gluds un labi noapaļots, ar krēmīgu putiņu un zeltainu ābolu, brioša un citrusaugļu miziņu aromātu. Nobeigums ir garš un izsmalcināts, ar riekstu un mineralitātes pieskārienu.

Saderība ar ēdienu: Henri Dosnon Brut Sélection vīna bagātība un struktūra padara to lieliski piemērotu ceptai vistai vai sēņu risoto. Tā svaiguma un dziļuma līdzsvars lieliski sader arī ar dažādiem nogatavinātiem sieriem, piemēram, Comté vai Gruyère, izceļot to riekstu un pikantās nianses.

Diebolt-Vallois Brut Blanc de Blancs NV

Par vīnu: Diebolt-Vallois Brut Blanc de Blancs ir mirdzošs 100% Chardonnay, kas iegūts no prestižā Côte des Blancs. Šis šampanietis pazīstams ar savu precizitāti, eleganci un krēmīgo tekstūru, atspoguļojot Chardonnay tīrības skaistumu, dzīvīgu mineralitāti un izsmalcinātu citrusaugļu garšu. Tas ir kvintesenciāls Blanc de Blancs, kas priecē gan pazinējus, gan nejaušus šampanieša cienītājus.

Ražotājs: Diebolt-Vallois ir ģimenei piederošs šampaniešu nams ar bagātu vēsturi Côte des Blancs, kur ģimene jau paaudzēm ilgi audzē Chardonnay. Viņu uzticība tradicionālajām vīna darīšanas metodēm apvienojumā ar izcilu izpratni par teruāru padarījusi viņus par vieniem no cienījamākajiem reģiona ražotājiem. Brut Blanc de Blancs ir viņu apņemšanās radīt precīzus un izteiksmīgus vīnus apliecinājums.

Notis: Elegants svaigu citronu, zaļo ābolu un balto persiku aromāts mijas ar akāciju ziedu, grauzdētu mandeļu un krīta minerālvielu notīm. Garša ir spilgta un dzīva, ar krēmīgu putiņu, kurā jūtama citrusaugļu, kauliņaugļu un smalka briokša garša. Nobeigums ir tīrs, atsvaidzinošs un minerālvielu piesātināts, atstājot paliekošu smalkuma iespaidu.

Saderība ar ēdienu: Šis šampanietis ir izsmalcināts papildinājums tādiem ēdieniem kā jūras ķemmīšgliemenes, krabju pīrādziņi vai panēts paltuss. Tā kraukšķīgais skābums un smalkie burbulīši papildina arī krēmīgus sierus, piemēram, Brie vai triple cream ar trifeļu piedevu, pastiprinot vīna smalko sarežģītību.

Maison Parigot Cremant de Bourgogne Blanc de Blancs Extra Brut “La Sentinelle” NV

Par vīnu: Maison Parigot & Richard Crémant de Bourgogne ‘La Sentinelle’ Extra Brut ir dzirkstošais vīns, kas var sacensties ar Šampaņas eleganci. Tas darināts no Chardonnay un Pinot Noir vīnogām, kas audzētas Burgundijas kaļķakmens bagātajās augsnēs. Šis Crémant ar savu īpaši sauso stilu, spilgto skābumu un smalkajiem burbuļiem ir izsmalcināta, bet vienlaikus pieejama alternatīva šampanietim. Tas patiesi atspoguļo Burgundijas apņemšanos radīt kvalitatīvus dzirkstošos vīnus.

Pažotājs: Maison Parigot & Richard, kas atrodas Savigny-lès-Beaune, jau kopš 19. gadsimta beigām ražo izcilas kvalitātes Crémant de Bourgogne. Ģimenes īpašums ir pazīstams ar savu uzmanību pret detaļām un aizraušanos ar dzirkstošo vīnu darīšanu, un, lai nodrošinātu izsmalcinātību un sarežģītību katrā pudelē, tas izmanto tradicionālo méthode champenoise. La Sentinelle” ir spilgts piemērs viņu meistarībai un apņēmībai ražot izcilus vīnus.

Notis: Spilgtas zaļo ābolu, citrusaugļu miziņu un balto ziedu smaržas papildina grauzdētas maizes nianses. Garša ir kraukšķīga un atsvaidzinoša, ar smalkām, noturīgām putiņām, kurās jūtama trāpīga citrona, dzelteno plūmju un lazdu riekstu piegarša. Extra Brut dozējums nodrošina tīru, minerālu piesātinātu nobeigumu ar ievērojamu precizitāti un garumu.

Saderība ar ēdienu: Šis kremants ir universāls papildinājums dažādiem ēdieniem, sākot ar svaigām austerēm un garneļu kokteili un beidzot ar ceptiem mājputniem vai dārzeņu pīrādziņiem. Tā sausais profils un pikantais skābums padara to īpaši piemērotu bagātīgiem, krēmīgiem ēdieniem, piemēram, quiche Lorraine vai maigiem siera fondī, līdzsvarojot bagātību ar spilgtu, atsvaidzinošu raksturu.