Red Box

Atklājiet izsmalcināto sarkanvīnu kolekciju, kas ir veidota īstiem gardēžiem. Šajā izlasē ir seši izcili vīni, no kuriem katrs sniedz atšķirīgu un neaizmirstamu degustācijas pieredzi.

Carbonneau “Verriere” Sainte-Foy Côtes de Bordeaux 2020

Par vīnu: 2020. gada “Verriere” no Carbonneau ir tipisks Bordo vīns, kas piedāvā harmonisku spēka un elegances apvienojumu. Bagāts ar vēsturi un dziļumu, šis vīns atspoguļo Sainte-Foy Côtes de Bordeaux būtību — mazāk zināmu, bet augstu novērtētu Bordo apakšreģionu. Vīns ir galvenokārt gatavots no Merlot vīnogām ar nelielu Cabernet Sauvignon pieskārienu, radot līdzsvaru starp nogatavojušiem tumšajiem augļiem, labi strukturētiem tanīniem un izsmalcinātu pēcgaršu. Tas ir vīns, kas pauž Bordo mantojumu, taču ar svaigumu, kas padara to gan klasisku, gan modernu.

Ražotājs: Château Carbonneau, kas atrodas mazāk zināmajā Sainte-Foy reģionā, ir vēsturisks īpašums, kuru jau vairākās paaudzēs pārvalda viena ģimene. Carbonneau ir slavens ar savu apņemšanos ievērot ilgtspējīgu vīnkopību, rūpīgi ar rokām novācot vīnogas un minimāli iejaucoties vīna darīšanā. Viņu “Verriere” maisījums ir veltījums gan tradīcijām, gan inovācijām, atspoguļojot teruāra būtību un ļaujot izcelies katra gada ražas unikālajām iezīmēm.

Notis: Bagātīgs upeņu, plūmju un ciedra aromāts ar tabakas un zemes garšvielu niansēm. Vidēji līdz pilnmiesīgs vīns ar smalkiem tanīniem. Tas atklāj tumšo ķiršu, lakricas un nedaudz kakao notis noslēgumā.

Saderība ar ēdienu: Lieliski sader ar ceptu jēru vai gaļas sautējumu. Vīna dziļums izceļ lēni gatavotas gaļas bagātīgās garšas, bet tā strukturētie tanīni nodrošina līdzsvaru, radot harmonisku maltītes pieredzi.

Le Mothe du Barry Bordeaux Supérieur 2022

Par vīnu: 2022. gada Le Mothe du Barry Bordeaux Supérieur ir pievilcīgs Bordo labā krasta izpausmes vīns, kas piedāvā jauneklīgu dzīvīgumu un klasisku profilu. Galvenokārt ražots no Merlot vīnogām, šis vīns lepojas ar nogatavojušos augļu garšām un gludu tekstūru. Tas izceļ Bordeaux Supérieur vīnu kvalitāti, kuriem piemīt dziļums un raksturs.

Ražotājs: Château La Mothe du Barry ir ģimenes īpašums, kas koncentrējas uz ilgtspējīgām metodēm un maza apjoma ražošanu. Īpašuma apņemšanās nodrošināt kvalitāti izpaužas viņu vīnos, kas ir pazīstami ar savu autentiskumu un Bordo teruāra izpausmi.

Notis: Sarkano ogu, plūmju un vieglu garšvielu aromāti. Vidēji pilnmiesīgs garšā ar maigiem tanīniem un gludu pēcgaršu, kurā jūtamas kazenes, jāņogas un neliels ozolkoka pieskāriens.

Saderība ar ēdienu: Lieliski sader ar ceptu vistu, cūkgaļas fileju vai dažādiem sieriem. Vīna augļainais profils un mērenie tanīni padara to par daudzpusīgu izvēli dažādiem ēdieniem.

Château Joanin Bécot Côtes de Castillon 2018

Par vīnu: 2018. gada Château Joanin Bécot no Côtes de Castillon ir izcils Bordo maisījums, pagatavots no Merlot ar nelielu Cabernet Franc pieskārienu. Šis vīns ir pilnmiesīgs un bagātīgs, ar garšu dziļumu, kas atspoguļo rūpīgo vinifikāciju un izturēšanu. Tas ir gan koncentrēts, gan izsmalcināts, padarot to par lielisku atklājumu Bordo cienītājiem.

Ražotājs: Château Joanin Bécot vada Juliette Bécot. Pateicoties kvalitātei un inovācijām, īpašums praktizē ilgtspējīgu vīnkopību un ražo vīnus, kas atspoguļo gan teruāru, gan rūpīgo amata meistarību.

Notis: Sarežģīti tumšo ķiršu, upeņu un kakao aromāti ar lakricas un zemes niansēm. Pilnmiesīgs, ar stingriem tanīniem, līdzsvarotu skābumu un ilgu, izsmalcinātu pēcgaršu.

Saderība ar ēdienu:Ideāli sader ar liellopa gaļas ēdieniem, jēra karbonādēm vai sātīgiem sautējumiem. Vīna struktūra un dziļums lieliski papildina bagātīgus un sāļus ēdienus, uzlabojot kopējo maltītes pieredzi.

Giacomo Fenocchio Langhe Nebbiolo 2021

Par vīnu: 2021. gada Langhe Nebbiolo no Giacomo Fenocchio ir izsmalcināts un izteiksmīgs sarkanvīns, kas parāda Nebbiolo potenciālu ārpus slavenākajām Barolo un Barbaresco apelācijām. Šis vīns ir elegants, bet viegli pieejams, ar raksturīgām Nebbiolo ziedu un sarkano augļu notīm un dzīvīgu skābumu, kas padara to īpaši piemērotu ēdieniem. Tas ir lielisks ievads šīs šķirnes sarežģītībai bez nepieciešamības pēc ilgstošas izturēšanas.

Ražotājs: Giacomo Fenocchio, cienījams vīndaris no Pjemontas, Itālijā, ir pazīstams ar savu tradicionālo pieeju, radot vīnus, kas godā reģiona mantojumu. Viņa vīni izceļas ar dabisku izpausmi, minimālu iejaukšanos un skaidru teruāra sajūtu.

Notis: Rožu ziedlapu, sarkano ķiršu un garšvielu aromāti ar smalkām ādas un zemes notīm. Vidēji pilnmiesīgs, ar smalkiem tanīniem, dzīvīgu skābumu un ilgu, niansētu pēcgaršu.

Saderība ar ēdienu: Lieliski sader ar sēņu risoto, trifeļu pastu vai grilētu teļa gaļu. Vīna dzīvīgais skābums un smalkie tanīni izceļ zemes garšas, padarot to par lielisku izvēli rudens ēdieniem.

Domaine de la Janasse Côtes-du-Rhône “Tradition” 2022

Par vīnu: 2022. gada “Tradition” Côtes-du-Rhône no Domaine de la Janasse ir bagātīgs un izteiksmīgs maisījums, kas iemieso Ronas ielejas būtību. Galvenokārt darināts no Grenache, ar Syrah un Mourvèdre, kas pievieno sarežģītību, šis vīns ir sulīgs, pikants un pilns rakstura. Tas atspoguļo reģiona siltumu un daudzveidību, piedāvājot garšas slāņus, kas skaisti atklājas glāzē, padarot to par ideālu izvēli vēsos rudens vakaros.

Ražotājs: Domaine de la Janasse ir ģimenes vadīts īpašums Ronas ielejas dienvidos, slavens ar vīniem, kas atspoguļo sava teruāra patieso raksturu. Viņu apņemšanās nodrošināt kvalitāti, sākot no vīna dārza līdz pudelei, rada vīnus, kas ir gan izteiksmīgi, gan līdzsvaroti.

Notis: Kazeņu, melno piparu un viegli dūmu aromāti. Vidēji pilnmiesīgs līdz pilnmiesīgs, ar maigiem tanīniem, sulīgiem augļiem un ilgu, pikantu pēcgaršu.

Saderība ar ēdienu: Lieliski sader ar grilētu gaļu, ratatouille vai lauku sautējumiem. Vīna pikantums un struktūra papildina sātīgus ēdienus un izceļ garšaugu un garšvielu nianses.

Viña Bosconia Rioja Reserva 2012

Par vīnu: 2012. gada Viña Bosconia Rioja Reserva ir klasiska vecās pasaules stila Rioja, kas piedāvā sarežģītību, eleganci un vēstures sajūtu katrā malkā. Radīts no Tempranillo, Garnacha un nelieliem Mazuelo un Graciano daudzumiem, šis vīns ilgstoši izturēts ozolā un pudelē, sniedzot nobriedušu, pikantu garšas profilu. Ideāls tiem, kas novērtē tradicionālās Riojas augļu, zemes un smalko ozolkoka garšu līdzsvaru.

Ražotājs: Viña Bosconia ir viena no leģendārākajām Riohas vīna darītavām, slavena ar savu uzticību tradicionālajām metodēm un ilgstošai izturēšanai. Viņu vīni ir pazīstami ar spēju eleganti nobriest, vienlaikus atklājot Riohas bagāto vīnkopības mantojumu.

Notis: Žāvētu ķiršu, ādas, tabakas un ciedra aromāti ar vaniļas un garšvielu niansēm. Vidēji pilnmiesīgs, ar smalkiem tanīniem, līdzsvarotu skābumu un ilgu, sarežģītu pēcgaršu.

Saderība ar ēdienu:

Lieliski sader ar ceptu jēru, medījumu ēdieniem vai Manchego sieru. Vīna briedums un sarežģītība papildina bagātīgas zemes garšas, padarot to ideāli piemērotu izsmalcinātām rudens maltītēm.