-10%

Tertre Roteboeuf St. Emilion Grand Cru 2022

SKU: FRBOHCUWIRE1275022 Kategorija: Birkas:
Cabernet Franc & Merlot | Bordeaux | France | Red Wine | Chateau Tertre Roteboeuf | 2022 | 0,75 L | 13 %
Par
Tertre Roteboeuf St. Emilion Grand Cru 2022 ir sauss sarkanvīns, gatavots no Merlot un Cabernet Franc vīnogu šķirnēm. Tas nāk no prestižā Saint-Émilion reģiona Bordo apgabalā, Francijā un atspoguļo šī reģiona bagāto teruāru un tradīcijas. Tertre Roteboeuf saimniecība ir pazīstama ar mazas ražas vīnogulājiem un rūpīgu vīna ražošanas procesu, kas veicina vīna dziļumu un sarežģītību.
Piezīmes

Tertre Roteboeuf St. Emilion Grand Cru 2022 aromātā jūtami tumšo ķiršu, melleņu un nogatavojušos plūmju aromāti ar ciedra, tabakas un ziedu pieskārieniem. Garšā tas ir pilnīgs, ar samtainiem tanīniem un labi integrētu skābumu, piedāvājot tumšo augļu, ādas un maigu garšvielu piegaršu, kas noslēdzas ar garu, elegantu pēcgaršu. Šis vīns izceļas ar līdzsvaru, spēku un ievērojamu vietas sajūtu, kas raksturīga Saint-Émilion Grand Cru klasifikācijai.

Saderība

Tertre Roteboeuf St. Emilion Grand Cru 2022 lieliski sader ar bagātīgiem gaļas ēdieniem, piemēram, ceptu jēra gaļu vai liellopa fileju, jo tā dziļums un sarežģītība papildina gaļas izsmalcinātās garšas. Tas arī lieliski piemērots nobriedušiem sieriem, piemēram, Comté vai Gruyère, kur vīna struktūra uzlabo siera bagātīgumu.

Noliktavā 4 prece/-es

Original price was: 260,00 €.Current price is: 234,00 €.

Vienas šķirnes Cabernet Franc vīnam ir vidējs miesas tilpums, un tajā ir grafīta, zaļās paprikas un sarkanās lakricas notis, bet tumšākiem vīniem ir vairāk cigāru un ādas garšu.
Saint émilion ir viena no atslēgas apelācijām kā Labajā krastā, tā visā Bordeaux. Pateicoties laikapstākļiem, šeit dominē Merlot un Cabernet Franc vīnogas. Vīni ir piesātināti, augļaini, ar grauzdējuma noti un pat mazliet saldi. Pirms iemīlēt sausos Médoc vīnus, sākumā vīna baudītāji parasti pievēršas tieši Saint Emilion vīniem. No 1955. gada reģionā ir spēka Premier Grand Cru klasifikācijas sistēma. Atšķirība no Kreisā krasta, Saint Emilion klasifikācija mainās ik pēc 10 gadiem.
Bordo vīni tiek uzskatīti par prestižākajiem un pazīstamākajiem pasaulē. Reģions galvenokārt ir pazīstams ar saviem sausajiem sarkanvīniem, kas gatavoti no Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc un Merlot vīnogām, un gandrīz vienmēr uz Bordo vīnu etiķetēm var atrast vārdu Château (franču valodā – “pils”). Lai izprastu savai gaumei vispiemērotāko vīna stilu, ieteicams izmēģināt dažādus paraugus gan no Kreisā, gan Labā Krasta Žirondas. Abas bankas atšķiras ne tikai ar atšķirīgu augsni, bet arī ar konkrētu vīnu īpatsvaru. Bordo ir vairākas klasifikācijas, taču galvenā, kas tika ieviesta 1855. gadā, kopš tā laika nav mainījusies un joprojām ietekmē vīna cenas mūsdienās. Dažus gadus vēlāk, 1936. gadā, tika izveidota alternatīva klasifikācijas sistēma - Crus Bourgeois. Bordo ir pazīstama ar tirdzniecības praksi en primeur – tas nozīmē, ka pircējs var iegādāties vīnus uzreiz pēc ražas novākšanas un pirms ražošanas par ievērojami zemāku cenu, tādējādi iegūstot iespēju vēlāk tos pārdot ar lielāku peļņu. Bordo vīnus var raksturot kā lielus, sarežģītus un ar spēcīgu raksturu, bet tajā pašā laikā ļoti draudzīgus, lai katrs vīna cienītājs varētu atrast kaut ko garšīgu un piemērotu lieliskam vīna vakaram.