Domaine Henri Gouges ir, iespējams, slavenākā no Nuits-Saint-Georges apelācijas vīndarītavām. Gūžu (Gouges) ģimenei te jau daudzās paaudzēs piederējuši vīnadārzi, bet par šī īpašuma saimniekiem viņi kļuva 1919. gadā. Pagājušā gadsimta 20. gados Anrī Gūžs (Henri Gouges) kopā ar marķīzu d’Anžervilu (Marquis d' Angerville) no Volnē bija vieni no aktīvākajiem cīnītājiem pret krāpšanu Burgundijas vīna industrijā. 30. gados viņš Nacionālā izcelsmes un kvalitātes institūta uzdevumā iesaistījās Burgundijas vīnadārzu apzināšanā un Cru klasifikācijas izstrādāšanā; viņš bija viens no šīs regulatīvās organizācijas biedriem jau kopš tās pirmsākumiem. Mūsdienās vīna muižas vadību uzņēmušies brālēni Pjērs un Kristians Gūži (Pierre, Christian Gouges), pirmā īpašnieka Anrī Gūža mazdēli, bet pamazām vien darbā iesaistās arī nākamā paaudze. Nekādi kompromisi te netiek pieļauti ‒ Henri Gouges vīni radīti ilgstošai izturēšanai, un, ja tie liekas nepārliecinoši savā jaunībā ‒ tant pis, neko darīt. Vērts pievērst uzmanību diviem vēsturiskiem aspektiem: pirmkārt, vīndarītavas pirmais īpašnieks Anrī Gūžs bija Nuīsenžoržas komūnas mērs laikā, kad tika lemts par vīnadārzu apelāciju klasifikāciju. Viņš iestājās par to, lai Grand Cru klasei netiktu pieteikts neviens no vietējiem vīnadārziem, kaut arī ‒ vai varbūt tieši tāpēc, ka ‒ viņam pašam piederēja viens no kandidātiem ar vislielākajām izredzēm ‒ Les St-Georges. Otrkārt, tieši viņa laikā daļa no viņa Pinot šķirnes vīnogulājiem mutācijas iespaidā sāka ražot nevis sarkanas, bet gan baltas vīnogas un kļuva par Pinot gouges, ar ko tagad apstādīts vīndarītavai piederošais vīnadārzs Les Perrières. Spraudeņi piegādāti arī citiem vīnkopjiem. Īpašumu veido 14,5 hektāri zemes ‒ seši apelācijas Nuits-St-Georges 1er Cru klases vīnadārzi. Visas novāktās vīnogas tiek pilnībā atdalītas no kātiņiem. Vinifikācija notiek oderētās cementa tvertnēs un ilgst apmēram piecpadsmit dienas ‒ atkarībā no konkrētā ražas gada apstākļiem. Pēc macerācijas stadijas vīns tiek saliets nelielās ozolkoka mucās, no kurām katru gadu tiek atjaunota aptuveni ceturtdaļa. Pirms pildīšanas pudelēs vīnus dzidrina ar olu baltumu un viegli izfiltrē. Produkcijas apjomi ir nelieli, pieprasījums vienmēr pārsniedz piedāvājumu, tāpēc atrast šīs vīndarītavas vīnus kļūst arvien grūtāk.