Daniel-Etienne Defaix Chablis “V.V.” 2021

SKU: FRBUDEDWIWH175021 Kategorija:
Chardonnay | Burgundy | France | White Wine | Daniel-Etienne Defaix | 2021 | 0,75 L | 12,5 %
Par
Daniel-Etienne Defaix Chablis “V.V.” 2021 ir baltvīns, kas ražots no Chardonnay vīnogām un nāk no slavenā Chablis reģiona Burgundijā, Francijā. Šis vīns, kas pazīstams ar savu tradicionālo vīndarības pieeju, ir ražots no veciem vīnogulājiem “Vieilles Vignes”, kas tam piešķir dziļumu un sarežģītību. 2021. gada ražas vīns atspoguļo klasisko Chablis mineralitāti un eleganci, bez ozolkoka ietekmes, kas ļauj izcelties augļu tīrībai.
Ražotājs
Daniels-Etienne Defaix ir ievērojama figūra Burgundijas vīna darīšanas kultūrā. Šis vīndaris ir slavens ar savu nelokāmo uzticību tradicionālajām metodēm, kā arī izcilu terroir izpratni. Defaix īpašums atrodas Chablis apakšreģionā, kas ir labi pazīstams ar saviem īpašajiem Chardonnay vīniem. Defaix pieeja izceļas ar stingru apņemšanos izmantot organiskas un biodinamiskas metodes, kas uztur simbiotiskas attiecības starp vīnogulājiem, augsni un vidi. Šī holistiskā pieeja veicina vīnu tīrību un autentiskumu, ļaujot izpausties unikālajām terroir īpašībām. Šis vīndaru pagrabs, kurā vīni tiek izturēti tikai tradicionālajās ozolkoka mucās, liecina par cieņu pret mantojumu. Defaix izmanto metodi, kas pazīstama kā sur lie, kur vīnus iztur uz nogulsnēm. Tas piešķir vīniem sarežģītību un dziļumu, patiesi atklājot to raksturu. Daniela-Etienne Defaix vīni liecina par viņa ilgstošo aizrautību un centību. Šie vīni iemieso tradīcijas, terroir un dziļu saikni ar zemi.
Piezīmes

Šis Chablis piedāvā dzīvīgu zaļo ābolu, citrona miziņas un balto ziedu buķeti ar maigām slapja akmens niansēm. Vīns ir kraukšķīgs un atsvaidzinošs, ar labi sabalansētu skābumu un citrusaugļu, bumbieru un mandeļu garšu. Nobeigumā garš un minerālvielām piesātināts aromāts, kas iemieso teruāra būtību.

Saderība

Šo vīnu pasniedziet kopā ar svaigām austerēm, gliemenēm vai suši, izceļot tā mineralitāti un skābumu. Tas lieliski sader arī ar krēmīgu kazas sieru vai viegliem mājputnu gaļas ēdieniem.

Noliktavā 13 prece/-es

41,00 

Daniel-Etienne Defaix
Daniels-Etienne Defaix ir ievērojama figūra Burgundijas vīna darīšanas kultūrā. Šis vīndaris ir slavens ar savu nelokāmo uzticību tradicionālajām metodēm, kā arī izcilu terroir izpratni. Defaix īpašums atrodas Chablis apakšreģionā, kas ir labi pazīstams ar saviem īpašajiem Chardonnay vīniem. Defaix pieeja izceļas ar stingru apņemšanos izmantot organiskas un biodinamiskas metodes, kas uztur simbiotiskas attiecības starp vīnogulājiem, augsni un vidi. Šī holistiskā pieeja veicina vīnu tīrību un autentiskumu, ļaujot izpausties unikālajām terroir īpašībām. Šis vīndaru pagrabs, kurā vīni tiek izturēti tikai tradicionālajās ozolkoka mucās, liecina par cieņu pret mantojumu. Defaix izmanto metodi, kas pazīstama kā sur lie, kur vīnus iztur uz nogulsnēm. Tas piešķir vīniem sarežģītību un dziļumu, patiesi atklājot to raksturu. Daniela-Etienne Defaix vīni liecina par viņa ilgstošo aizrautību un centību. Šie vīni iemieso tradīcijas, terroir un dziļu saikni ar zemi.
Neskatoties uz to, ka Chablis tiek uzskatīts par Burgundijas reģiona daļu, tas atrodas diezgan tālu ziemeļos. Vietējie iedzīvotāji to neuzskata par reģionam nozīmīgu, jo Chablis ir vairāk neatkarīgs no vispārējiem noteikumiem, ir atšķirīgi likumi, klimats un augsne. Chardonnay ir vienīgā šeit atļautā vīnoga. Chablis vīni ir balti un sausi, ar izteiktu minerālvielu, kurā dominē riekstu un citrusaugļu notis. Chablis vīna dārzi kādreiz bija jūras dibens, veidojot augsni, ko sauc par Kimmeridgian, kas vīnam piešķir daudzas īpašības, kas padara to absolūti unikālu. Ja jūs meklējat īstu franču vīna izsmalcinātību un eleganci - Chablis ir veids, kā iet.
Burgundija (Burgoņa) var būt mulsinoša tās nosaukumu daudzveidības dēļ — visi mazie vīna dārzi ir sadalīti starp vairākiem ražotājiem, tāpēc bieži vien var būt grūti saprast šo daudzveidību. Tomēr tieši tāpēc Burgundijas vīni tiek uzskatīti par labākajiem pasaulē. Izplatīta diskusiju tēma, runājot par Burgundiju, ir jēdziens "terroir" - unikāla augsnes un klimata apstākļu kombinācija, kas ietekmē vīna garšu nosaukumos, padarot to unikālu katrā ciematā. Vīndari īstu šedevru radīšanai galvenokārt izmanto kaprīzo Pinot Noir un klasisko Chardonnay, savukārt Gamay un Aligote izmanto mazliet vienkāršāka stila vīnu pagatavošanai. Īpaša uzmanība jāpievērš vīnu hierarhijai. Vispirms ir reģionālie un ciemata vīni, soli augstāk - Premier Cru vīni un izcilais Grand Cru - augšpusē. Sarežģīto un nepastāvīgo laikapstākļu dēļ, kas var būtiski ietekmēt vīna kvalitāti, īpaši sliktos ražas gados, ļoti svarīgs faktors šeit ir tā sauktais millesime – vīnogu ražas gads, no kura ražots konkrētais vīns, jo katram no šiem gadiem ir savs. unikāla garša. Burgundijas vīnu iegāde nav vienkārša, jo ir jāņem vērā daudzas detaļas - vīna dārza klase, ražotāja vērtējums, vīnogulāju vecums, vīna kvalitāte, kā arī millesime un, protams, , novecošanās potenciāls. Šeit liela loma ir pārdevējiem – viņiem ir jābūt patiesi aizrautīgiem ar vīnu un jāspēj piedāvāt tikai labākās kvalitātes ražotājus ar labu reputāciju. Tieši tā darbojas "Noble Wine"!