Bruno Rocca Barbaresco DOCG 2021

SKU: ITPIROCWIRE475021 Kategorija:
Nebbiolo | Piedmont | Italy | Red Wine | Bruno Rocca | 2021 | 0,75 L | 14,5 %
Par
Barbaresco DOCG 2021 Rosso ir sauss sarkanvīns, radīts no Nebbiolo vīnogām, kas audzētas prestižajā Barbaresco reģionā Pjemontā, Itālijā. Šis slavenais apgabals ir pazīstams ar izsmalcinātu un izturīgu vīnu ražošanu, kas lieliski atspoguļo Nebbiolo šķirnes sarežģītību un eleganci. 2021. gada raža atspoguļo reģiona apņemšanos ievērot kvalitāti un tradīcijas, harmoniski apvienojot teruāra un vīna darīšanas meistarību.
Ražotājs
No 19. gadsimta notāra dokumenti apliecina Rokas dzimtas klātbūtni Barbaresko ciematā kopš 1834. gada, tajā pašā gadā, kad dzimis viņu  sencis Frančesko (1834-1894). 1864. gadā Frančesko izstrādāja pirmslaulību līgumu ar savu nākamo sievu Luiģiju Čeinaso. Dokumentā Frančesko ir definēts kā “fermeris, kurš dzimis un dzīvo Barbaresko”, līdzīpašnieks ar savu brāli Džuzepi “mājām, vietām, vīna dārziem un nogāzēm”, kas atrodas ciematā. Saskaņā ar vēlākiem dokumentiem ģimenes darbība bija saistīta ar daudzfunkcionālu fermu. Vīnkopība bija svarīga daļa no mājsaimniecības finansēm līdzās laukiem barības iegūšanai un mājlopu audzēšanai. 1958. gadā viņš pārcēlās uz dzīvi šajā Rabajas vīnā netālu no dārziem. 1978. gadā viņš izdod pirmo vīnu ar savu vārdu un ar savu etiķeti. Pirms tam ģimene savas vīnogas atdeva kooperatīvam, kas vīnus pildīja pudelēs atsevišķi un tirgoja ar atsevišķu zīmolu. 1990. gadā ģimene sāka paplašināties un iegādājās vīna dārzus ārpus Barbaresko. Sāka veidot citus stilus, piemēram: Langhe Nebbiolo, Barbera d'Alba un d'Asti, Dolcetto.
Piezīmes

Vīns pārsteidz ar nobriedušu sarkano ķiršu, kaltētu rožu un vieglu trifeņu niansi aromātā. Vīna garša atklāj jāņogu, lakricas un niansētus ādas slāņus, ko līdzsvaro dzīvīga skābuma un smalki teksturētu tanīnu kombinācija. Pēcgarša ir gara un noturīga, atstājot garšvielu un minerālu notis.

Saderība

Barbaresco DOCG 2021 Rosso lieliski sader ar sātīgiem ēdieniem, piemēram, sautētu liellopu, jēra gaļas sautējumu vai savvaļas sēņu risoto. Tas arī lieliski papildina nogatavinātus sierus, piemēram, Parmigiano-Reggiano vai Taleggio, izceļot vīna zemes un pikantos toņus.

Noliktavā 24 prece/-es

68,00 

wine-searcher.com atzīme

90/100
Nebbiolo vīniem tipiski ir bagātīgi, bet eleganti tanīni, augsts skābums un vienreizēja smarža - tos bieži raksturo kā "rozes un darvu". Pāris gadiem pēc ražas gada lielākā daļa Nebbiolo vīnu sāk izbalēt no intensīva rubīna līdz krāšņai ķieģeļu oranžai krāsai un attīstīt sēņu, sūnu, ādas un melno piparu garšu.
Barbaresco vīni tiek gatavoti no Nebbiolo vīnogām. Salīdzinot ar lielo kaimiņu Barolo, šie vietējie vīni ir maigāki un nogatavojas ātrāk. Šie vīni ir iecienīti ar to brīnišķīgo maiguma, smalkuma un spēka apvienojumu, kā arī spēcīgo un samtaino pēcgaršu un vijolīšu aromātu.