Avignonesi Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2020
Sangiovese | Toscana | Italy | Red Wine | Avignonesi | 2020 | 0,75 L | 13,5 %
Par
Avignonesi Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2020 ir sauss sarkanvīns, ražots no Sangiovese vīnogām, ko vietējie iedzīvotāji pazīst kā Prugnolo Gentile. Tas nāk no Montepulciano reģiona Toskānā, Itālijā, kas ir slavens ar izturīgu sarkano vīnu ražošanu. Šis vīns tiek ražots saskaņā ar stingriem DOCG noteikumiem, kas nodrošina augstas kvalitātes standartus un tradicionālās vīndarības metodes.
Ražotājs
Vīna darītava nosaukta pirmo saimnieku – Avinjonesi ģimenes vārdā. Kopš dibināšanas tas ir piedzīvojis aizraujošu ceļojumu. Virdžīnija Saverisa iegādājās Avignonesi spirta rūpnīcu 2009. gadā. Avignonesi ir kļuvusi par līderi biodinamiskajā vīnkopībā Itālijā. Kopš iegādes un pateicoties Virdžīnijas cieņai pret ekosistēmu, darbiniekiem un gala patērētājiem, vīna darītava ir sākusi ražot un ražot bioloģiskos vīnus, kuru izcelsme ir patiesi autentiska.
Piezīmes
Vīna aromātā atklājas tādu sarkano augļu un ogu kā ķiršu un plūmju aromāts, ko papildina smalkas tabakas, ādas un garšvielu nianses. Vīnam ir līdzsvarota struktūra ar labi integrētiem tanīniem, dzīvīgu skābumu un garu, elegantu pēcgaršu ar zemes nokrāsām. Tā nogatavināšanas potenciāls piešķir vīnam vēl lielāku sarežģītību, padarot to piemērotu uzglabāšanai pagrabā.
Saderība
Šis sarkanvīns sader ar sātīgiem ēdieniem, piemēram, grilētu gaļu, īpaši – steiku vai jēra gaļu. Tas papildinās arī bagātīgus pastas ēdienus, jo īpaši ar tomātu mērcēm vai trifelēm.
Noliktavā 1 prece/-es
Avignonesi
Vīna darītava nosaukta pirmo saimnieku – Avinjonesi ģimenes vārdā. Kopš dibināšanas tas ir piedzīvojis aizraujošu ceļojumu. Virdžīnija Saverisa iegādājās Avignonesi spirta rūpnīcu 2009. gadā. Avignonesi ir kļuvusi par līderi biodinamiskajā vīnkopībā Itālijā. Kopš iegādes un pateicoties Virdžīnijas cieņai pret ekosistēmu, darbiniekiem un gala patērētājiem, vīna darītava ir sākusi ražot un ražot bioloģiskos vīnus, kuru izcelsme ir patiesi autentiska.
Sangiovese
Sangiovese sarkanvīni tiek novērtēti to spilgti skābo, intensīvo tanīnu un līdzsvarotā rakstura dēļ. Raksturīgi ir eleganti melno ķiršu un tumšo plūmju aromāti, kurus var papildināt ar žāvētu garšaugu un garšvielu notis. Ozolkoka mucu izmantošana ir kļuvusi populārāka, un tas ietver drosmīgu vaniļas, krustnagliņu un kanēļa garšu.
Montelpulciano
Šī vieta pazīstama ar vienu no kalnainākajiem apvidiem Itālijā, un vīna dārzi bauda sauli un jūras vēsmas visa gada garumā. Vietējie vīni to tiešumā var šķist mazliet laucinieciski. To piparoti asās notas glāzē par sevi paziņo tieši un nepārprotami. Līdzās sarkanajiem vīniem te atļauta arī rozā vīna ražošana - lielākā daļa no Montepulciano vīnogas, taču ar Sangiovese piejaukumu.
Toscana
Kalnainais reljefs un siltais klimats padara Toskānas reģionu par ideālu vīnadarināšanai. Tas ir trešajā vietā pēc DOC un DOCG kategorijas vīnu daudzuma pēc Piemontas un Veneto. Pašlaik vispopulārākā vīnogu šķirne ir cēlā Sangiovese – tā ir ārkārtīgi termofīla un veiksmīgi atklāj savas labākās iezīmes siltā klimatā. Vīniem ir jauka struktūra, samtaini tanīni un augļu aromāts, krāsa ir bagātīgi rubīnsarkana, bet visizcilākās garšas notis ir ķirši, avenes un garšvielas.