Avignonesi Rosso di Montepulciano DOC 2021

SKU: ITTUCLAWIRE575021 Kategorijas: ,
Sangiovese | Toscana | Italy | Red Wine | Avignonesi | 2021 | 0,75 L | 14 %
Par
Avignonesi Rosso di Montepulciano DOC 2020 ir sarkanvīns, kas ražots no Sangiovese vīnogām un nāk no Montepulciano reģiona Toskānā, Itālijā. Šis vīns ir pazīstams ar savu eleganto struktūru un līdzsvaroto skābumu, kas raksturīgs reģiona vīndarības tradīcijām. Tas atspoguļo reģiona unikālo teruāru, un tā ražošanā galvenā uzmanība tiek pievērsta ilgtspējai. Satur sulfītus.
Ražotājs
Vīna darītava nosaukta pirmo saimnieku – Avinjonesi ģimenes vārdā. Kopš dibināšanas tas ir piedzīvojis aizraujošu ceļojumu. Virdžīnija Saverisa iegādājās Avignonesi spirta rūpnīcu 2009. gadā. Avignonesi ir kļuvusi par līderi biodinamiskajā vīnkopībā Itālijā. Kopš iegādes un pateicoties Virdžīnijas cieņai pret ekosistēmu, darbiniekiem un gala patērētājiem, vīna darītava ir sākusi ražot un ražot bioloģiskos vīnus, kuru izcelsme ir patiesi autentiska.
Piezīmes

Garšā atklājas spilgtas sarkano ogu, piemēram, ķiršu un aveņu, garšas nianses, ko papildina smalkas garšvielu un zemes notis. Vīnam ir vidēja miesasbūve ar maigiem tanīniem, kas nodrošina vienmērīgu un ilgstošu pēcgaršu. Šim sarkanvīnam raksturīgs apburošs svaigums, kas padara to viegli baudāmu.

Saderība

Šis vīns lieliski sader ar tradicionāliem Toskānas ēdieniem, piemēram, pastu ar tomātu mērcēm, ceptiem gaļas ēdieniem un nogatavinātiem sieriem. Tas lieliski papildina arī grilētus dārzeņus vai sātīgus sautējumus.

Noliktavā 15 prece/-es

27,00 

wine-searcher.com atzīme

89/100
Vīna darītava nosaukta pirmo saimnieku – Avinjonesi ģimenes vārdā. Kopš dibināšanas tas ir piedzīvojis aizraujošu ceļojumu. Virdžīnija Saverisa iegādājās Avignonesi spirta rūpnīcu 2009. gadā. Avignonesi ir kļuvusi par līderi biodinamiskajā vīnkopībā Itālijā. Kopš iegādes un pateicoties Virdžīnijas cieņai pret ekosistēmu, darbiniekiem un gala patērētājiem, vīna darītava ir sākusi ražot un ražot bioloģiskos vīnus, kuru izcelsme ir patiesi autentiska.
Sangiovese sarkanvīni tiek novērtēti to spilgti skābo, intensīvo tanīnu un līdzsvarotā rakstura dēļ. Raksturīgi ir eleganti melno ķiršu un tumšo plūmju aromāti, kurus var papildināt ar žāvētu garšaugu un garšvielu notis. Ozolkoka mucu izmantošana ir kļuvusi populārāka, un tas ietver drosmīgu vaniļas, krustnagliņu un kanēļa garšu.
Šī vieta pazīstama ar vienu no kalnainākajiem apvidiem Itālijā, un vīna dārzi bauda sauli un jūras vēsmas visa gada garumā. Vietējie vīni to tiešumā var šķist mazliet laucinieciski. To piparoti asās notas glāzē par sevi paziņo tieši un nepārprotami. Līdzās sarkanajiem vīniem te atļauta arī rozā vīna ražošana - lielākā daļa no Montepulciano vīnogas, taču ar Sangiovese piejaukumu.
Kalnainais reljefs un siltais klimats padara Toskānas reģionu par ideālu vīnadarināšanai. Tas ir trešajā vietā pēc DOC un DOCG kategorijas vīnu daudzuma pēc Piemontas un Veneto. Pašlaik vispopulārākā vīnogu šķirne ir cēlā Sangiovese – tā ir ārkārtīgi termofīla un veiksmīgi atklāj savas labākās iezīmes siltā klimatā. Vīniem ir jauka struktūra, samtaini tanīni un augļu aromāts, krāsa ir bagātīgi rubīnsarkana, bet visizcilākās garšas notis ir ķirši, avenes un garšvielas.