A.-F. Gros Pommard 1er Cru “Les Pezerolles” 2022

SKU: FRBUDAGWIRE175022 Category:
Pinot Noir | Burgundy | France | Red Wine | Domaine A.- F. Gros | 2022 | 0,75 L | 13,5 %
Par
A.-F. Gros Pommard 1er Cru "Les Pezerolles" ir sausais sarkanvīns, kas izgatavots no 100% Pinot Noir vīnogām, kas iegūtas no Premier Cru vīna dārziem Pommard apelācijā Burgundijā, Francijā. Šis vīns iemieso Pommard raksturīgo robusto un sarežģīto raksturu, atspoguļojot Domaine A.-F. rūpīgo vīna darīšanas praksi. Gros. "Les Pezerolles" vīna dārzs ir slavens ar vīnu ražošanu ar izcilu dziļumu, struktūru un novecošanas potenciālu. Satur sulfītus.
Piezīmes

A.-F. Gros Pommard 1er Cru “Les Pezerolles” atklāj bagātīgu melno ķiršu, plūmju un aveņu buķeti, kas savijas ar vijolītes ziedu notīm un garšvielu, ādas un zemes mineralitātes notīm. Pēc garšas tas piedāvā pilnvērtīgu tekstūru ar stingriem, labi integrētiem tanīniem un dinamisku skābumu, ar tumšu ogu, lakricas un trifeļu garšu, kas nodrošina garu, elegantu noskaņu. Šis Pinot Noir tiek slavēts ar tā intensitāti, sarežģītību un augļu un zemes elementu harmonisku integrāciju.

Saderība

A.-F. Gros Pommard 1er Cru “Les Pezerolles” lieliski sader ar grauzdētu medījumu, liellopa fileju vai jēra gaļas karbonādi, kur tā struktūra un dziļums papildina gaļas pikanto bagātību. Tas arī uzlabo sēņu ēdienu un izturētu sieru garšu, nodrošinot greznu un apmierinošu maltītes pieredzi.

4 in stock

232,00 

wine-searcher.com atzīme

92/100
Domaine A.- F. Gros
Anne-Françoise Gros, originally from Vaughn-Romanet, married François Parent of Pommard, where they live today, but their wines have been produced in a winery in Beaune since 1998. Parents-winemakers are actively supported by their children Caroline and Mathieu. The winery is formed by Anna's share in Domaine Jean Gros - vineyards that she bought or leased in the region of Vaughn-Romanet, and her husband's share in Domaine Parent. François Parent also offers wines under his own brand, which is adorned with black truffle. Anna's wines can be recognized by the silhouette of a woman's head, which is made in a unique style for each appellation. Since 2008, a sorting table has been installed in the winery, where the stalks are removed, but the grapes are not choked. The grapes go through a short cold maceration, and then the fermentation process. The grape juice is concentrated in a device that Michelle and Bernard Gros also use.
Pinot Noir ir ļoti aromātisks profils, ļoti svaigs skābums un zems mīksto tanīnu līmenis. Pinot Noir vīna būtība ir tā sarkano ogu un ķiršu garša (sarkanie skābie ķirši gaišākos vīnos un vārīti melnie ķirši treknajos piemēros). Šis vīns nogatavojas ļoti aizraujoši, attīstot ogu ievārījuma, vijolīšu, ādas, sūnu un sēņu notis.
Pommard apelācijas vīni ir ļoti vīrišķīga tipa, spēcīgi, ar izteiktiem tanīniem un paredzēti ilgai noturēšanai. To krāsa ir intensīvi tumša un dziļa kā dienvidu nakts. Sarkanā māla augsne dod tiem ļoti izteiktas upeņu, garšvielu, trifeļu un dzīvnieciskās notis. Vīnu raksturs ir ļoti komplekss, tāpēc liela nozīme ir vīndara pieredzei un talantam. Vīni ir skarbi, bet tieši labākie vīndari spēj savaldīt šo dzīvniecisko dabu.
Burgundija (Burgoņa) var būt mulsinoša tās nosaukumu daudzveidības dēļ — visi mazie vīna dārzi ir sadalīti starp vairākiem ražotājiem, tāpēc bieži vien var būt grūti saprast šo daudzveidību. Tomēr tieši tāpēc Burgundijas vīni tiek uzskatīti par labākajiem pasaulē. Izplatīta diskusiju tēma, runājot par Burgundiju, ir jēdziens "terroir" - unikāla augsnes un klimata apstākļu kombinācija, kas ietekmē vīna garšu nosaukumos, padarot to unikālu katrā ciematā. Vīndari īstu šedevru radīšanai galvenokārt izmanto kaprīzo Pinot Noir un klasisko Chardonnay, savukārt Gamay un Aligote izmanto mazliet vienkāršāka stila vīnu pagatavošanai. Īpaša uzmanība jāpievērš vīnu hierarhijai. Vispirms ir reģionālie un ciemata vīni, soli augstāk - Premier Cru vīni un izcilais Grand Cru - augšpusē. Sarežģīto un nepastāvīgo laikapstākļu dēļ, kas var būtiski ietekmēt vīna kvalitāti, īpaši sliktos ražas gados, ļoti svarīgs faktors šeit ir tā sauktais millesime – vīnogu ražas gads, no kura ražots konkrētais vīns, jo katram no šiem gadiem ir savs. unikāla garša. Burgundijas vīnu iegāde nav vienkārša, jo ir jāņem vērā daudzas detaļas - vīna dārza klase, ražotāja vērtējums, vīnogulāju vecums, vīna kvalitāte, kā arī millesime un, protams, , novecošanās potenciāls. Šeit liela loma ir pārdevējiem – viņiem ir jābūt patiesi aizrautīgiem ar vīnu un jāspēj piedāvāt tikai labākās kvalitātes ražotājus ar labu reputāciju. Tieši tā darbojas "Noble Wine"!