-25%

Bott-Geyl Alsace Riesling “Elements” 2020

SKU: FRALBTGWIWH275020 Kategorija: Birkas:
Riesling | Alsace | France | White Wine | Bott-Geyl | 2020 | 0,75 L | 12,5 %
Par
Bott-Geyl Alsace Riesling "Elements" 2020 ir eleganti sauss baltvīns, kas izgatavots no Riesling vīnogām, kas audzētas dažādās Elzasas, Francijas teritorijās. Šis vīns ir apliecinājums Bott-Geyl filozofijai izteikt šķirnes tīrību un sarežģītību, vienlaikus izceļot unikālās īpašības, ko piešķir Elzasas bagātīgās augsnes un mikroklimats. Marķējums "Elements" apzīmē vīna darītavas apņemšanos ievērot biodinamiskās lauksaimniecības praksi un dabisko elementu integrāciju vīnkopībā, kā rezultātā tiek iegūts rīslings, kas ir gan dinamisks, gan dziļi atspoguļo tā izcelsmi. Satur sulfītus.
Piezīmes

2020. gada Riesling “Elements” demonstrē dzīvīgu citrusaugļu degunu, zaļo ābolu un raksturīgu kramaina mineralitāti, kas noved pie aukslējām, kur šos elementus papildina kraukšķīgs skābums un smalkas kauleņu nianses, kas kulminācija ir tīra, atsvaidzinoša apdare. Šī vīna skābuma un augļu līdzsvars, kā arī minerālu dziļums padara to par būtisku Elzasas rīslingu, kas piedāvā gan svaigumu, gan sarežģītību. Tā niansētais profils un elegantā struktūra iemieso atšķirīgās īpašības, kas padarījušas Elzasas rīslingu atpazīstamu visā pasaulē.

Saderība

Savienojot Bott-Geyl Alsace Riesling “Elements” ar viegliem jūras velšu ēdieniem, piemēram, grilētu lasi vai smalkiem garneļu salātiem, var izcelt vīna skābumu un augļu garšas, radot sabalansētu un patīkamu kulinārijas pieredzi. Tas arī lieliski sader ar tradicionālajiem Elzasas virtuves ēdieniem, piemēram, choucroute garnie, kur vīna kraukšķīgums izceļ ēdiena bagātību, uzlabojot gan ēdiena, gan vīna garšu. Šie pāri ne tikai papildina vīna īpašības, bet arī parāda tā daudzpusību un piemērotību dažādiem maltīšu pasākumiem.

Noliktavā 18 prece/-es

Original price was: 28,00 €.Current price is: 21,00 €.

Jean-Christophe Bott is heir to the family tradition dating back to 1795, when his ancestor, Jean-Martin Geyl tended his vines and made his wine. Jean-Christophe Bott has been responsible for Domaine Bott-Geyl since 1993 and he converted the vineyards to be organic in 2000 and then biodynamic in 2002. He concentrates on low yields in the vineyards and in the cellars he oversees the vinification in the most natural and minimalist manner. The whole art brings tradition and modernity together, perpetuating the vignoble for posterity and protecting its ecology. Today, they have the good fortune to tend 15 hectares of vines including 6 Grands Crus and 4 Lieux-dits. We strive to bring out the natural qualities and the uniqueness of each of our terroirs and to conduct the vinification in such a way that this uniqueness is imbedded in their wines.
Elzasa, kas atrodas uz Francijas ziemeļaustrumu robežas, atšķiras no citiem valsts vīna reģioniem ar izteiktu Francijas un Vācijas kultūru. Tas ir rezultāts vēsturiskiem notikumiem, kas ietekmē mainīgās robežas starp Vāciju un Franciju pēdējos gadsimtos - un tie ir redzami ne tikai Elzasas arhitektūrā un kultūrā, bet arī vīnos. Elzasa ir vienīgais vīnkopības reģions Francijā ar slaveno Riesling un Gewürztraminer. Abas šīs vīnogas biežāk tiek saistītas ar vācu vīniem un kalpo kā atgādinājums par Elzasas vēsturi. Pinot Gris, ko parasti izmanto maisījumos ar dažādām šķirnēm citos reģionos, ir vēl viena no reģiona cēlajām šķirnēm. Elzasas Grand Cru vīnus atļauts izgatavot tikai no šīm trim šķirnēm, taču izņēmums ir Muscat vīnogas, kuras var audzēt īpašos apstākļos. Vogēžu kalniem ir galvenā loma reģiona mikroklimata noteikšanā; tie ne tikai nodrošina aizsardzību no valdošajiem rietumu vējiem, bet arī rada dabisku dabisku barjeru no lietus, kas palīdz samazināt nokrišņu daudzumu reģionā.