Castell’in Villa “Santacroce” 2009

SKU: ITTUCIVWIRE475009 Kategorija:
Cabernet Sauvignon & Sangiovese | Toscana | Italy | Red Wine | Castell`in Villa | 2009 | 0,75 L | 14,5 %
Par
Castell'in Villa "Santacroce" 2009 ir sausais sarkanvīns, kas izgatavots no Sangiovese un Cabernet Sauvignon vīnogu maisījuma, kas iegūts no Chianti Classico reģiona Toskānā, Itālijā. Šis vīns atspoguļo muižas apņemšanos ražot augstas kvalitātes, vecumam cienīgus vīnus, kas atspoguļo tradicionālās vīna darīšanas praksi un izcilo Toskānas teritoriju. 2009. gada vintage demonstrē harmoniju starp drosmīgo Cabernet Sauvignon struktūru un Sangiovese eleganci. Satur sulfītus.
Piezīmes

Castell’in Villa “Santacroce” 2009 degustācijas notis atklāj aromātisku tumšo ķiršu, upeņu un plūmju buķeti, ko papildina tabakas, ādas un garšvielu nokrāsas. Pēc garšas tas piedāvā bagātīgu tekstūru ar stingriem tanīniem un līdzsvarotu skābumu, kas raksturo gatavu melno augļu, lakricas garšu un zemiskuma nokrāsu, radot garu, sarežģītu noskaņu. Šis vīns tiek izslavēts ar tā dziļumu, intensitāti un harmonisku augļu, ozola un terciāro elementu integrāciju.

Saderība

Castell’in Villa “Santacroce” 2009 lieliski sader ar bagātīgiem gaļas ēdieniem, piemēram, liellopa gaļas sautējumiem, jēra stilbiņiem vai grilētiem steikiem, kur tā struktūra un sarežģītība uzlabo pikantās garšas. Tas arī papildina izturētus sierus un ēdienus uz trifeļu bāzes, nodrošinot greznu un apmierinošu maltītes pieredzi ar savu izsmalcināto un robusto raksturu.

Noliktavā 20 prece/-es

124,00 

wine-searcher.com atzīme

91/100
Castell'in Villa is a wine estate in Tuscany. It produces the wonderful Castell'in Villa Chianti Classico and Riserva, the Supertuscan Santacroce and the characteristic Tuscany Vin Santo, as well as extra vergine extra virgin olive oil. The estate owns 298 hectares of land, 54 of which are allotted for vines, and 32 hectares of olive groves. Part of the estate is covered with forests, where hares, pheasants and wild boars are hunted.
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon vīni ir pilnmiesīgi ar augstu skābumu un augstu tanīnu līmeni. Aromāti ir ļoti intensīvi, ar melnām ogām un garšvielām. Ļoti bieži šiem vīniem ir ilgs novecošanās potenciāls.
Kalnainais reljefs un siltais klimats padara Toskānas reģionu par ideālu vīnadarināšanai. Tas ir trešajā vietā pēc DOC un DOCG kategorijas vīnu daudzuma pēc Piemontas un Veneto. Pašlaik vispopulārākā vīnogu šķirne ir cēlā Sangiovese – tā ir ārkārtīgi termofīla un veiksmīgi atklāj savas labākās iezīmes siltā klimatā. Vīniem ir jauka struktūra, samtaini tanīni un augļu aromāts, krāsa ir bagātīgi rubīnsarkana, bet visizcilākās garšas notis ir ķirši, avenes un garšvielas.