Chateau Pavie St.Emilion 1er GCC 2021

SKU: FRBOBFRWIRE475021 Kategorija:
Cabernet Sauvignon & Merlot | Bordeaux | France | Red Wine | Chateau Pavie | 2021 | 0,75 L | 13 %
Par
Chateau Pavie St. Emilion 1er Grand Cru Classé 2021 ir sausais sarkanvīns, kas galvenokārt izgatavots no Merlot, ar mazākām Cabernet Franc un Cabernet Sauvignon proporcijām, kas iegūts no prestižā St. Emilion apelācijas Bordo, Francijā. Šis vīns parāda izcilo kvalitāti un eleganci, kas tiek sagaidīta no Premier Grand Cru Classé muižas, atspoguļojot Chateau Pavie apņemšanos rūpīgai vīna dārzu apsaimniekošanai un tradicionālajām vīna darīšanas metodēm. 2021. gada raža demonstrē bagātīgo Sentemīlijas teritoriju, kas pazīstama ar dziļuma, sarežģītības un izsmalcinātas struktūras vīnu ražošanu. Satur sulfītus.
Piezīmes

Chateau Pavie St. Emilion 1er GCC 2021 degustācijas notis atklāj bagātīgu melnā ķiršu, plūmju un kasīša buķeti, kas savijas ar vijolītes, grafīta un ciedra pieskārienu. Pēc garšas tas piedāvā pilnvērtīgu tekstūru ar samtainiem tanīniem un dinamisku skābumu, kas raksturo gatavu tumšu augļu, mokas garšu un mineralitātes piegaršu, kas nodrošina garu, greznu noskaņu. Šis vīns tiek izslavēts ar tā līdzsvaru, intensitāti un harmonisku augļu, ozola un terroir integrāciju.

Saderība

Chateau Pavie St. Emilion 1er GCC 2021 lieliski sader ar bagātīgiem, sāļiem ēdieniem, piemēram, Velingtonas liellopa gaļu, ceptu jēru vai brieža gaļu, kur tā robustā struktūra un sarežģītās garšas papildina gaļas dziļumu. Tas arī uzlabo izturētu sieru un ēdienu garšu ar trifeļu vai sēņu mērcēm, nodrošinot greznu un apmierinošu maltītes pieredzi.

Noliktavā 9 prece/-es

352,00 

wine-searcher.com atzīme

94/100
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon vīni ir pilnmiesīgi ar augstu skābumu un augstu tanīnu līmeni. Aromāti ir ļoti intensīvi, ar melnām ogām un garšvielām. Ļoti bieži šiem vīniem ir ilgs novecošanās potenciāls.
Saint émilion ir viena no atslēgas apelācijām kā Labajā krastā, tā visā Bordeaux. Pateicoties laikapstākļiem, šeit dominē Merlot un Cabernet Franc vīnogas. Vīni ir piesātināti, augļaini, ar grauzdējuma noti un pat mazliet saldi. Pirms iemīlēt sausos Médoc vīnus, sākumā vīna baudītāji parasti pievēršas tieši Saint Emilion vīniem. No 1955. gada reģionā ir spēka Premier Grand Cru klasifikācijas sistēma. Atšķirība no Kreisā krasta, Saint Emilion klasifikācija mainās ik pēc 10 gadiem.
Bordo vīni tiek uzskatīti par prestižākajiem un pazīstamākajiem pasaulē. Reģions galvenokārt ir pazīstams ar saviem sausajiem sarkanvīniem, kas gatavoti no Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc un Merlot vīnogām, un gandrīz vienmēr uz Bordo vīnu etiķetēm var atrast vārdu Château (franču valodā – “pils”). Lai izprastu savai gaumei vispiemērotāko vīna stilu, ieteicams izmēģināt dažādus paraugus gan no Kreisā, gan Labā Krasta Žirondas. Abas bankas atšķiras ne tikai ar atšķirīgu augsni, bet arī ar konkrētu vīnu īpatsvaru. Bordo ir vairākas klasifikācijas, taču galvenā, kas tika ieviesta 1855. gadā, kopš tā laika nav mainījusies un joprojām ietekmē vīna cenas mūsdienās. Dažus gadus vēlāk, 1936. gadā, tika izveidota alternatīva klasifikācijas sistēma - Crus Bourgeois. Bordo ir pazīstama ar tirdzniecības praksi en primeur – tas nozīmē, ka pircējs var iegādāties vīnus uzreiz pēc ražas novākšanas un pirms ražošanas par ievērojami zemāku cenu, tādējādi iegūstot iespēju vēlāk tos pārdot ar lielāku peļņu. Bordo vīnus var raksturot kā lielus, sarežģītus un ar spēcīgu raksturu, bet tajā pašā laikā ļoti draudzīgus, lai katrs vīna cienītājs varētu atrast kaut ko garšīgu un piemērotu lieliskam vīna vakaram.