Markus Molitor Riesling “Bernkasteler Lay” Spatlese Trocken 2021

SKU: DEMOMOLWIWH2675021 Kategorija:
Riesling | Mosel | Germany | White Wine | Weingut Markus Molitor | 2021 | 0,75 L | 11,5 %
Par
Markus Molitor Riesling "Bernkasteler Lay" Spätlese Trocken 2021 ir smalki izstrādāts sausais baltvīns, kas ražots no Riesling vīnogām, kas iegūtas no "Bernkasteler Lay" vīna dārza, kas ir slavena ar zilajām šīfera augsnēm Mozeles reģiona centrā Vācijā. Šis Spätlese (vēlās ražas) Trocken (sausais) vīns iemieso Markus Molitor centību demonstrēt šķirnes tīrību un terroir specifiku, panākot vīnu ar ievērojamu sarežģītību un dziļumu, vienlaikus saglabājot sausu profilu, neskatoties uz vēlīnās ražas bagātību. "Bernkasteler Lay" Spätlese Trocken ir apliecinājums elegancei un līdzsvaram, ko var sasniegt, rūpīgi izvēloties vīna dārzu un vīna darīšanas precizitāti, padarot to par izcilu Mosel Riesling piemēru. Satur sulfītus.
Ražotājs
"80% slīpums – 94% Riesling – 100% kaislība". 1984. gadā, būdams tikai 20 gadus vecs, Markuss Molitors (Markus Molitor) pārņēma tēvam piederošo vīndarītavu ar skaidru mērķi: ražot Mozeles rīslingus ar Molitor vārdu atbilstoši astoņu paaudžu tradīcijām tādā pašā kvalitātē, kas šo reģionu padarīja slavenu visā pasaulē pirms 100 gadiem. Tātad – vīnus ar teruāram specifisku un unikālu garšu un lieliskām uzglabāšanas īpašībām. Mācīties no pagātnes nozīmē nepiekāpīgu tiekšanos pēc kvalitātes, izmantojot roku darbu, atlasot labākās vīnogas novākšanai, kā arī izvēloties īpaši aprīkotus vīna pagrabus, liekot lietā savas unikālās zināšanas un pieredzi darbā ar dabu, vīnogām un vīna ražošanā, taču vienlaikus paturot prātā, ka ikviens teruārs un ikviena vintāža pilnvērtīgi izpaužas tieši garšā. Markusa Molitora vīni atklāj Mozeles teruāra potenciālu – struktūra un garšas dziļums tiek apvienoti ar svaigumu un eleganci. Vīndarītava atrodas Whlener Klosterberg centrā, bet vīnogas tiek audzētas 15 dažādos vīna dārzos, katrs no kuriem ir unikāls savā veidā un godam pelnījis Molitora teruāra nosaukumu.
Piezīmes

Nogaršojot, 2021. gada raža piedāvā izteiksmīgu gatavu citrusaugļu, zaļo ābolu un ziedu nokrāsu degunu, ko pasvītro izteikta minerālu svītra, kas atspoguļo šīfera radīto terruāru. Garša tiek sastapta ar dinamisku skābumu un pilnvērtīgu bagātību, atklājot citrona miziņas, kauleņu augļu un augu notis, kas beidzas ar garu, sausu un minerālu piesātinājumu. Šī vīna izsmalcinātā augļu koncentrācijas un kraukšķīgā sausuma mijiedarbība parāda Molitora prasmi panākt līdzsvaru un intensitāti savos vīnos.

Saderība

Markus Molitor Riesling “Bernkasteler Lay” Spätlese Trocken apvienošana ar bagātīgiem jūras velšu ēdieniem, piemēram, omāru biskviju vai ķemmīšgliemenēm krēmīgā mērcē, var papildināt vīna robusto raksturu un mineralitāti. Turklāt tas lieliski sader ar pikantiem Āzijas virtuves ēdieniem, kur tā skābums un dziļums var līdzsvarot garšu karstumu un sarežģītību. Šie ēdienu salikumi ne tikai izceļ vīna daudzpusību, bet arī tā spēju uzlabot daudzveidīgu kulinārijas pieredzi, padarot to par lielisku izvēli pieredzējušiem vīna entuziastiem.

Noliktavā 27 prece/-es

31,00 

wine-searcher.com atzīme

92/100
Moselas upe ir Mosel reģiona līkumainais mugurkauls, kas tik bieži mainās virzienā, kad tā plūst uz ziemeļaustrumiem uz Reinas pusi, ka tā līkumojas gandrīz 250 km garumā. Mosel kopā ar divām mazajām pietekām Sāru un Ruveru veido vienu vīnkopības reģionu, kas tiek uzskatīts par vecāko Vācijā. Šis ir Vācijas piektais lielākajais vīnkopības reģions. Šodien puse no vīna dārziem atrodas stāvās nogāzēs un terasēs ar slīpumu virs 30 grādiem, daži apstādīti ar pārsteidzošu 70 grādu slīpumu. Šajos straujajos slīpumos gandrīz visas vīnogas ir jānovāc ar rokām. Tas ietver katra vīnogulāja sasiešanu ar koka mietu. Ielejas atrašanās vieta padara šo reģionu par vienu no siltākajiem klimatiskajiem apstākļiem Vācijā. Stāvās šīfera nogāzes virs upēm dienā uzkrāj saules siltumu un naktī to atkal atbrīvo. Vīnogulāju saknes dziļi iekļūst zemē, lai meklētu ūdeni un minerālvielas. Tādā veidā vīndari var ražot unikāli smalkus, augļainus vīnus, kuriem ir milzīgs garšas dziļums un relatīvi zems alkohola saturs - ideāli, lai tos varētu viegli baudīt. Pasaulē pazīstami ir arī šī reģiona cēli saldie vīni, kuru izsolēs katru gadu tiek sasniegtas rekordlielas cenas, kā arī daudzie izcilie, sausie un pussausie vīni, kas uzvar valsts un starptautiskos konkursos.