Jacquesson Blanc de Blancs “Avize Champ Cain” 2013

SKU: FRCHJACSPCH375013 Category:
Chardonnay | Champagne | France | Sparkling Wine | Jacquesson | 2013 | 0,75 L | 12,5 %
Par
Jacquesson Extra-Brut Blanc de Blancs "Avize Champ Cain" 2013 ir izsmalcināti sauss šampanietis, kas izgatavots tikai no Chardonnay vīnogām, kas rūpīgi atlasītas no prestižā "Champ Cain" vīna dārza Avizē, slavenajā Grand Cru ciematā Côte des Blancs. Francija. Šis vintage šampanietis atspoguļo izcilo 2013. gada ražu, demonstrējot Žaksona apņemšanos izmantot terroir vadītas izpausmes un viņu meistarību, radot ievērojamas sarežģītības un elegances šampaniešus. "Avize Champ Cain" 2013 ir viena vīna dārza izcelsmes tīrības apliecinājums, piedāvājot unikālu momentuzņēmumu par gada klimatiskajiem apstākļiem un Chardonnay vīnogu atšķirīgo raksturu. Satur sulfītus.
Ražotājs
Jacquesson & Fils ir šampanieša ražotājs Champagne Dizy reģionā. Vīna nams dibināts 1798. gadā, un tā popularitāte strauji auga, izplatoties baumām, ka to bijis iecieījis pats Napaleons. Šodien kompāniju vada 2 brāļi - Jean-Hervé un Laurent Chiquet. Ražošanas metodes tikušas pārveidotas uz organisko saimniecību, fermentācija ozolā tikusi palielināta un iegādāti jauni vīna dārzi, bet produkcija aizvien nepārsniedz 350 000 pudeļu gadā. Jacquesson vīna dārzi atrodas Grand Cru ciematos Aÿ, Avize un Oiry, kā arī Premier Cru ciematos. Galvenais vīns vienmēr ir numurēts ar 700. sēriju. Numurētie vīni tiek jaukti galvenokārt no pēdējā ražas gada vīna (60-70%) un tikai atlikusī daļa tiek papildināta ar jau iepriekšējo gadu rezerves vīniem. Pārējie vīni klāstā ir viena ražas gada vīni, kas tie darīti no vienā konkrētā vīna dārzā novāktām vīnogām. Visus vīnus raksturo elegance un mineralitāte, pateicoties ļoti zemai dozāžai (2-5 grami cukura litrā). Interesants fakts - pirmais vīna mājas īpašnieks Adolphe Jacquesson izguldroja metāla stiepli, kas notur šampanieša korķi!
Piezīmes

Pēc garšas Jacquesson Extra-Brut Blanc de Blancs “Avize Champ Cain” 2013 atklāj dinamisku un sarežģītu garšu klāstu ar kraukšķīgu zaļo ābolu, citrona miziņu un baltu ziedu notīm, ko papildina niansēta mineralitāte un smalks krēmīgums. , kas izriet no tā ilgstošas nogulsnes novecošanas. Nobeigums ir garš un precīzs, ar atsvaidzinošu skābumu, kas pasvītro šampanieša izcilo līdzsvaru un izsmalcināto struktūru.

Saderība

Šis šampanietis lieliski sader ar smalkiem jūras velšu ēdieniem, piemēram, grilētām ķemmīšgliemenēm vai smalku omāru biskviju, kur tā kraukšķīgais skābums un minerālu sarežģītība var uzlabot jūras velšu garšu. Tas arī lieliski harmonizējas ar klasiskajiem kazas siera salātiem, nodrošinot spilgtu un elegantu kontrastu ar siera krēmīgo tekstūru, radot izsmalcinātu un izsmalcinātu maltītes pieredzi.

4 in stock

226,00 

Jacquesson & Fils ir šampanieša ražotājs Champagne Dizy reģionā. Vīna nams dibināts 1798. gadā, un tā popularitāte strauji auga, izplatoties baumām, ka to bijis iecieījis pats Napaleons. Šodien kompāniju vada 2 brāļi - Jean-Hervé un Laurent Chiquet. Ražošanas metodes tikušas pārveidotas uz organisko saimniecību, fermentācija ozolā tikusi palielināta un iegādāti jauni vīna dārzi, bet produkcija aizvien nepārsniedz 350 000 pudeļu gadā. Jacquesson vīna dārzi atrodas Grand Cru ciematos Aÿ, Avize un Oiry, kā arī Premier Cru ciematos. Galvenais vīns vienmēr ir numurēts ar 700. sēriju. Numurētie vīni tiek jaukti galvenokārt no pēdējā ražas gada vīna (60-70%) un tikai atlikusī daļa tiek papildināta ar jau iepriekšējo gadu rezerves vīniem. Pārējie vīni klāstā ir viena ražas gada vīni, kas tie darīti no vienā konkrētā vīna dārzā novāktām vīnogām. Visus vīnus raksturo elegance un mineralitāte, pateicoties ļoti zemai dozāžai (2-5 grami cukura litrā). Interesants fakts - pirmais vīna mājas īpašnieks Adolphe Jacquesson izguldroja metāla stiepli, kas notur šampanieša korķi!
Blanc de Blancs ir šampanietis, ko gatavo tikai no baltajām vīnogām, un galvenokārt Chardonnay. Šampanieša stils var atšķirties no viegliem un kraukšķīgiem vīniem līdz krēmīgiem un bagātigiem piemēriem.
Šampaņas reģions apvieno īpašus klimata, augsnes un reljefa apstākļus, kas veido unikālu terru, kuru pašlaik izmanto aptuveni 15 000 vīnkopju un 300 vīna māju. Reģions sastāv no 4 apakšreģioniem – Montagne de Reims, Côte des Blancs, Vallée de la Marne un Côte des Bar. Katrs no tiem klientiem nodrošina atšķirīgu dzirkstošā vīna stilu. Dominējošās vīnogas ir Pinot Noir un Pinot Meunier, kuras galvenokārt izmanto Montagne de Reims un Vallée de la Marne, savukārt Chardonnay uzrāda lieliskus rezultātus Côte des Blancs. Šis reģions ir vēl pievilcīgāks tā saukto "Growe's Champagne" vīnu dēļ, kuru ražošanu no sākuma līdz beigām pārrauga viena ģimene – viņi audzē un spiež vīnogas, gatavo vīnu un pudelē to vienā vīna nama teritorijā. Tas piešķir vīnam patiesu šarmu, auru un unikālu garšu.