Yves Cuilleron Collines Rhodaniennes “Roussanne” 2021

SKU: FRRHCUIWIWH875021 Kategorija:
Roussane | Rhone | France | White Wine | Yves Cuilleron | 2021 | 0,75 L | 12,5 %
Par
Yves Cuilleron Collines Rhodaniennes "Roussanne" 2021 ir sausais baltvīns, kas izgatavots no 100% Roussanne vīnogām, kas iegūts no Collines Rhodaniennes apelācijas Ziemeļronas ielejā, Francijā. Šis vīns atspoguļo Roussanne šķirnes eleganci un aromātisko sarežģītību, un Yves Cuilleron zināšanas nodrošina līdzsvarotu un izteiksmīgu vīnu. 2021. gada raža demonstrē reģiona atšķirīgās iezīmes, kas pazīstamas ar savu unikālo teritoriju un kvalitatīvu vīna darīšanu. Satur sulfītus.
Piezīmes

Yves Cuilleron Collines Rhodaniennes “Roussanne” 2021 atklāj aromātisku bumbieru, aprikožu un baltu ziedu buķeti, ko papildina smalkas medus un mandeļu nokrāsas. Pēc garšas tas piedāvā vidēji sātīgu tekstūru ar dinamisku skābumu, kas raksturo citrusaugļu miziņas, persiku garšu un mineralitātes pieskārienu, nodrošinot garu, izsmalcinātu noskaņu. Šis vīns tiek izslavēts ar tā līdzsvaru, svaigumu un harmonisku augļu un ziedu nošu integrāciju.

Saderība

Yves Cuilleron Collines Rhodaniennes “Roussanne” 2021 lieliski sader ar jūras velšu ēdieniem, piemēram, grilētām garnelēm, krabjiem vai jūrasmēli, kur tā skābums un aromātiskais profils uzlabo maigo garšu. Tas papildina arī vieglus mājputnu gaļas ēdienus un mīkstus sierus, nodrošinot izsmalcinātu un patīkamu maltītes pieredzi ar savu dinamisko un eleganto raksturu.

Noliktavā 12 prece/-es

26,00 

Roussanne is a white-wine grape and its wines are characterized by herbal aromas with green tea hint. On the palate it usually exhibit yellow apple and honey with eminent intensity. In the blends with Marsanne, it gives aromatic intensity to complement its richer counterpart's body and structure.
Côtes du Rhône vīna dārzi atrodas Ronas upes krastos. Augsne un ģeogrāfiskie apstākļi reģiona ziemeļu un dienvidu daļā ir ļoti neviendabīgi, tāpēc ieleja ir sadalīta divās daļās – Ziemeļrona un Dienvidrona. Vīnogulājus Ronas ziemeļdaļā galvenokārt audzē tā sauktajās “terasēs” - stāvās granīta un šīfera nogāzēs. Vīndari bieži nav ļoti iecienījuši skarbo mistrāla vēju, jo tā ir zemā temperatūra. Neparastā klimata dēļ vīnogulāji ražo nelielu ražu, bet tajā pašā laikā nodrošina intensīvu aromātu, kas Ziemeļronas vīniem ir devis pasaules slavu. Syrah ir galvenokārt sarkanajiem vīniem izmantotā vīnoga – tā ražo dziļus vīnus ar piparu nokrāsām, kas piemēroti ilgstošai novecošanai. Viognier ir balto vīnu karaliene, bet arī Marsanne un Rousanne vienmēr atrodas blakus. Daži nosaukumi ļauj sarkanajiem vīniem pievienot baltas vīnogas, lai izlīdzinātu Syrah raupjumu un bagātinātu vīnus ar ziedu aromātiem. Ronas dienvidu ainavas ļoti atšķiras no ziemeļu daļas – vīna dārzi atrodas gar upi zemos kalnos un līdzenumos, un laika apstākļi ir daudz draudzīgāki. Vīnogas nogatavojas karstajā vasaras saulē un iegūst augstu cukura līmeni, kā rezultātā iegūst bagātīgus un pilnus vīnus. Galvenā izmantotā vīnoga ir Grenache, taču reģionā ir atļautas 12 citas šķirnes – interesanti, ka daži vīni pat apvieno visas.