Autumn Classics

Neatkarīgi no tā, vai vēlaties drosmīgu Malbec, vai košu Prosecco, šī kolekcija solās iepriecināt jūsu garšas kārpiņas. Atklājiet jaunus favorītus, kas nodrošinās jums mājīgu atmosfēru garajos rudens vakaros.

Domaine des Deux Vallées Anjou “Clos de la Casse” 2021

Par vīnu: 2021. gada “Clos de la Casse” no Domaine des Deux Vallées ir spilgts un svaigs Chenin Blanc, kas izceļ Luāras ielejas raksturīgo svaigumu un mineralitāti. Anjou reģionā ražots vīns ir tīra sava teruāra izpausme, piedāvājot dzīvīgu augļu un minerālu nošu kombināciju. Tas ir elegants un precīzs, iemiesojot klasisko Luāras raksturu—tīrs, kraukšķīgs un smalki sarežģīts. Šis Chenin Blanc ir lieliski piemērots tiem, kas novērtē augļainu garšu un izsmalcinātu mineralitāti.

Ražotājs: Domaine des Deux Vallées ir ģimenes īpašums, kas jau vairākās paaudzēs rūpējas par Anjou vīnkopības mantojumu. Viņu pieeja ar minimālu iejaukšanos un uzmanība ilgtspējīgai saimniekošanai rada autentiskus vīnus, kas atspoguļo reģiona tradīcijas.

Notis: Ābeļziedu, bumbieru, cidoniju aromāti ar medus un slapja akmens niansēm. Garšā svaigs un tīrs, ar spilgtu skābumu, vieglu krēmīgumu un citrusaugļu, zaļo ābolu un vieglu garšvielu notīm.

Saderība ar ēdienu: Lieliski sader ar kazas sieru, jūras veltēm, piemēram, jūras ķemmītēm vai grilētu zivi, un svaigiem salātiem. Vīna mineralitāte un skābums izceļ jūras velšu dabīgās garšas un līdzsvaro krēmīgās tekstūras.

Bodega Chakana “Estate Selection Malbec” Mendoza 2019

Par vīnu: 2019. gada Estate Selection Malbec no Bodega Chakana ir spēcīgs un daudzslāņains vīns, kas lieliski iemieso drosmīgo Argentīnas vīndarīšanas garu. Vīnogas nāk no augstkalnu vīna dārziem Mendozā, radot vīnu, kas ir spēcīgs, bet eleganti līdzsvarots, ar koncentrētām tumšo augļu garšām, vieglu garšvielu pieskārienu un gludu, ilgu pēcgaršu. Tas atspoguļo Andu priekškalnu būtību, kur vēsās naktis un saulainās dienas rada izcilas kvalitātes vīnogas.

Ražotājs: Bodega Chakana, kas atrodas Mendozā, Argentīnā, ir pazīstama ar savām biodinamiskajām metodēm un apņemšanos darīt dabiskus vīnus. Vīna darītava koncentrējas uz vietējo metožu un ilgtspējīgas vīnkopības izmantošanu, ļaujot Mendozas unikālajam teruāram izpausties katrā pudelē.

Notis: Intensīvi nogatavojušos kazeņu, plūmju, tumšās šokolādes un melno piparu aromāti. Pilnmiesīgs ar zīdainiem tanīniem, atklāj tumšo augļu, ozola un pikantu, ilgi paliekošu pēcgaršu slāņus.

Saderība ar ēdienu: Lieliski sader ar grilētu gaļu, īpaši liellopu vai jēru. Vīna spēcīgā struktūra papildina gaļas bagātīgās garšas, savukārt tā tumšo augļu un garšvielu notis izceļ sātīgos ēdienus.

Carbonneau “Verriere” Sainte-Foy Côtes de Bordeaux 2020

Par vīnu: 2020. gada “Verriere” no Carbonneau ir tipisks Bordo vīns, kas piedāvā harmonisku spēka un elegances apvienojumu. Bagāts ar vēsturi un dziļumu, šis vīns atspoguļo Sainte-Foy Côtes de Bordeaux būtību — mazāk zināmu, bet augstu novērtētu Bordo apakšreģionu. Vīns ir galvenokārt gatavots no Merlot vīnogām ar nelielu Cabernet Sauvignon pieskārienu, radot līdzsvaru starp nogatavojušiem tumšajiem augļiem, labi strukturētiem tanīniem un izsmalcinātu pēcgaršu. Tas ir vīns, kas pauž Bordo mantojumu, taču ar svaigumu, kas padara to gan klasisku, gan modernu.

Ražotājs: Château Carbonneau, kas atrodas mazāk zināmajā Sainte-Foy reģionā, ir vēsturisks īpašums, kuru jau vairākās paaudzēs pārvalda viena ģimene. Carbonneau ir slavens ar savu apņemšanos ievērot ilgtspējīgu vīnkopību, rūpīgi ar rokām novācot vīnogas un minimāli iejaucoties vīna darīšanā. Viņu “Verriere” maisījums ir veltījums gan tradīcijām, gan inovācijām, atspoguļojot teruāra būtību un ļaujot izcelies katra gada ražas unikālajām iezīmēm.

Notis: Bagātīgs upeņu, plūmju un ciedra aromāts ar tabakas un zemes garšvielu niansēm. Vidēji līdz pilnmiesīgs vīns ar smalkiem tanīniem. Tas atklāj tumšo ķiršu, lakricas un nedaudz kakao notis noslēgumā.

Saderība ar ēdienu: Lieliski sader ar ceptu jēru vai gaļas sautējumu. Vīna dziļums izceļ lēni gatavotas gaļas bagātīgās garšas, bet tā strukturētie tanīni nodrošina līdzsvaru, radot harmonisku maltītes pieredzi.

Yves Cuilleron Collines Rhodaniennes “Roussanne” 2021

Par vīnu: 2021. gada “Roussanne” no Yves Cuilleron ir izcils baltvīns no Ziemeļu Ronas, kas piedāvā izsmalcinātu šīs unikālās vīnogu šķirnes interpretāciju. Slavens ar savu sarežģītību un aromātu dziļumu, šis vīns tiek iegūts no granīta nogāzēm Collines Rhodaniennes reģionā, kur Roussanne šķirne plaukst vēsajā klimatā. To raksturo intensīvi aromāti un labi sabalansēta garša, kas apvieno svaigumu ar bagātību.

Ražotājs: Yves Cuilleron ir vadošā personība Ronas vīndarīšanā, apvienojot mūsdienīgu pieeju ar tradicionālajām metodēm. Viņa ģimenes īpašums ražo vīnu kopš 1920. gada, pievēršot lielu uzmanību ilgtspējīgām praksēm un cieņai pret zemi. Cuilleron vīni ir pazīstami ar savu tīrību un teruāra izpausmi, un šis “Roussanne” ir izcils viņa amata meistarības piemērs.

Notis: Balto ziedu, sausserža, aprikožu un mandeļu aromāts ar vieglu citrusaugļu miziņas noti. Vidēji pilnmiesīgs ar krēmīgu tekstūru, ko līdzsvaro dzīvīga skābuma nots, un izteikta mineralitāte noslēgumā.

Saderība ar ēdienu: Ideāli sader ar krēmīgiem pastas ēdieniem vai garšaugos ceptu vistu. Vīna skābums izceļ bagātīgās mērces, savukārt tā ziedu un kauliņaugu notis lieliski papildina pikantas, garšaugu nianses.

Polvanera Primitivo “15” Gioia del Colle 2021

Par vīnu: 2021. gada Polvanera Primitivo “15” no Gioia del Colle ir drosmīgs un bagātīgi teksturēts sarkanvīns, kas izceļ Primitivo vīnogas dziļumu un spēku. Pazīstams ar savu intensitāti, šis vīns piedāvā pilnmiesīgu profilu ar koncentrētām tumšo augļu, garšvielu un zemes notīm, atspoguļojot unikālo Apūlijas reģiona būtību.

Ražotājs: Polvanera, biodinamiska vīna darītava, ko dibinājis Filippo Cassano, ir slavena ar savu apņemšanos ievērot bioloģisko lauksaimniecību un autentiski izpaust Apūlijas vietējās vīnogu šķirnes. Atrodoties Gioia del Colle reģionā, Polvanera koncentrējas uz augstas kvalitātes Primitivo vīnu darināšanu, kas atspoguļo kaļķakmens bagātās augsnes un saulainā klimata ietekmi, radot vīnus ar izteiktu mineralitāti un svaigumu.

Notis: Tumšo ķiršu un plūmju aromāti ar lakricas, melno piparu un vieglu ādas pieskārienu. Garšā pilnmiesīgs un gluds, ar labi integrētiem tanīniem. Pēcgaršā ilgi jūtamas garšvielu un zemes nianses.

Saderība ar ēdienu: Lieliski sader ar grilētu gaļu, sātīgiem pastas ēdieniem vai izturētiem sieriem. Vīna bagātīgās augļu un garšvielu notis pastiprina ceptas gaļas un spēcīgu ēdienu sāļās garšas, padarot to par ideālu pavadošo dzērienu siltai un sātīgai maltītei.

Collalto Prosecco “Silky” Treviso Extra Dry

Par vīnu: “Silky” Prosecco no Collalto ir izsmalcināts dzirkstošais vīns, kas izceļas ar svaigumu, eleganci un vieglu salduma pieskārienu. Kā Extra Dry Prosecco, tas piedāvā ideālu līdzsvaru starp augļainām garšām un kraukšķīgu skābumu. Ar smalkiem burbulīsiem un delikātu profilu tas piedāvā dzīvīgu baudīšanas pieredzi.

Ražotājs: Collalto ģimene, ar vairāk nekā gadsimtu ilgu vīndarīšanas pieredzi Trevizo, savos dzirkstošajos vīnos apvieno tradīcijas un mūsdienīgumu. Pazīstama ar savu izsmalcināto un līdzsvaroto pieeju, Collalto ražo Prosecco, kas atspoguļo reģiona dzīvīgumu un skaistumu.

Notis: Zaļo ābolu, bumbieru, balto ziedu un citrusaugļu aromāti. Viegls ķermenis ar smalkiem burbulīšiem un kraukšķīgu, viegli saldenu pēcgaršu.

Saderība ar ēdienu: Ideāli sader ar vieglām uzkodām, piemēram, brusketām vai svaigiem salātiem. Vīna dzīvīgie burbulīši un spilgtais skābums atsvaidzina garšu kārpiņas un lieliski papildina svaigas, sāļas uzkodas.