0 0,00 

Grozs ir tukšs.

LV
EN
0 0,00 

Grozs ir tukšs.

Rozā vīns – kā izvēlēties ēdienu?

Vispirms apskatīsimies kā pagatavo šo brīnišķīgo vasaras dzērienu. Daudzi varētu padomāt, ka rozā vīns tās ir sarkanvīna un baltvīna sajaukums, bet tas nav tā.

Vispirms apskatīsimies kā pagatavo šo brīnišķīgo vasaras dzērienu. Daudzi varētu padomāt, ka rozā vīns tās ir sarkanvīna un baltvīna sajaukums, bet tas nav tā.

Francijā,  kur jaukt balto vīnogu šķirnes ar sarkanajām ir aizliegts ar likumu izņemot Šampaņas reģionu, kur šo metodi lieto reti, rozā vīna vienkāršākā pagatavošanas metode ir izspiest sulu, kura vienmēr ir balta,  no sarkanajām vīnogām. Tikai pēc tam ir jāpievieno vīnogu miziņas, kur atrodas krāsas pigments, un jāatstāj vīnu uz 1-3 dienām macerācijai.

Kad vīndaris ir apmierināts ar vīna krāsu un garšu, miziņas ir izņemtas un sakas viīnifikācijas process. Rezultātā veidojas rozā vīns, kurā lieliski saskan sarkanvīna augļu garša un baltvīna svaigums.

Pašas izplatītākās vīnogu šķirnes, no kurām pagatavo rozā vīnu – Pinot Noir, Grenach, Zinfandel un Tempronillo.

Uzkodas      

No vieglām uzkodām pie rozā vīna piestāv: melone, prošuto, olīvas, bet mēs aicinām Jūs eksperimentēt un stāstīt mums par savam idejām.

Pamatēdieni

Garneles, tuncis, lasis, vieglas picas vai salāti ar sieru. Dāži rozā vīni no Tavel un Sardīnijas sader ar grilla ēdieniem: ribiņām, vistas fileju, vai pat bebra gaļu.

Deserti

Desertam – rozā vīns ar Bri sieru, Kamamber, Rublešon sieru, kā arī ar sulīgiem augļu salātiem.