4 253,20 
Mans grozs
  • Rādīt × Pikantais astoņkājis olīveļļā "Jose" 100gr
    Pikantais astoņkājis olīveļļā "Jose" 100grSKU: PRODUKTIMIS0002
    Sk. Cena
    1 × 8,20 
  • Rādīt × Waipara West Sauvignon Blanc 2023
    Waipara West Sauvignon Blanc 2023SKU: NZLWWWVWIWH0175023
    Sk. Cena
    1 × 23,70 
  • Rādīt × Roagna Barbaresco "Paje" 2018
    Roagna Barbaresco "Paje" 2018SKU: ITPIROAWIRE575018
    Sk. Cena
    1 × 206,00 
  • Rādīt × Henri Ehrhart Cremant d`Alsace "Brut" NV
    Henri Ehrhart Cremant d`Alsace "Brut" NVSKU: FRALEHRSPCR2750NV
    Sk. Cena
    1 × 15,30 

Summa: 253,20 

Apskatīt grozuVeikt pasūtījumu

LV
EN
4 253,20 
Mans grozs
  • Rādīt × Pikantais astoņkājis olīveļļā "Jose" 100gr
    Pikantais astoņkājis olīveļļā "Jose" 100grSKU: PRODUKTIMIS0002
    Sk. Cena
    1 × 8,20 
  • Rādīt × Waipara West Sauvignon Blanc 2023
    Waipara West Sauvignon Blanc 2023SKU: NZLWWWVWIWH0175023
    Sk. Cena
    1 × 23,70 
  • Rādīt × Roagna Barbaresco "Paje" 2018
    Roagna Barbaresco "Paje" 2018SKU: ITPIROAWIRE575018
    Sk. Cena
    1 × 206,00 
  • Rādīt × Henri Ehrhart Cremant d`Alsace "Brut" NV
    Henri Ehrhart Cremant d`Alsace "Brut" NVSKU: FRALEHRSPCR2750NV
    Sk. Cena
    1 × 15,30 

Summa: 253,20 

Apskatīt grozuVeikt pasūtījumu

Rozā vīns – kā izvēlēties ēdienu?

Vispirms apskatīsimies kā pagatavo šo brīnišķīgo vasaras dzērienu. Daudzi varētu padomāt, ka rozā vīns tās ir sarkanvīna un baltvīna sajaukums, bet tas nav tā.

Vispirms apskatīsimies kā pagatavo šo brīnišķīgo vasaras dzērienu. Daudzi varētu padomāt, ka rozā vīns tās ir sarkanvīna un baltvīna sajaukums, bet tas nav tā.

Francijā,  kur jaukt balto vīnogu šķirnes ar sarkanajām ir aizliegts ar likumu izņemot Šampaņas reģionu, kur šo metodi lieto reti, rozā vīna vienkāršākā pagatavošanas metode ir izspiest sulu, kura vienmēr ir balta,  no sarkanajām vīnogām. Tikai pēc tam ir jāpievieno vīnogu miziņas, kur atrodas krāsas pigments, un jāatstāj vīnu uz 1-3 dienām macerācijai.

Kad vīndaris ir apmierināts ar vīna krāsu un garšu, miziņas ir izņemtas un sakas viīnifikācijas process. Rezultātā veidojas rozā vīns, kurā lieliski saskan sarkanvīna augļu garša un baltvīna svaigums.

Pašas izplatītākās vīnogu šķirnes, no kurām pagatavo rozā vīnu – Pinot Noir, Grenach, Zinfandel un Tempronillo.

Uzkodas      

No vieglām uzkodām pie rozā vīna piestāv: melone, prošuto, olīvas, bet mēs aicinām Jūs eksperimentēt un stāstīt mums par savam idejām.

Pamatēdieni

Garneles, tuncis, lasis, vieglas picas vai salāti ar sieru. Dāži rozā vīni no Tavel un Sardīnijas sader ar grilla ēdieniem: ribiņām, vistas fileju, vai pat bebra gaļu.

Deserti

Desertam – rozā vīns ar Bri sieru, Kamamber, Rublešon sieru, kā arī ar sulīgiem augļu salātiem.