Simon Colin Santenay 1er Cru “Gravieres” 2023
Pinot Noir | Burgundy | France | Red Wine | Simon Colin | 2023 | 0,75 L | 12,5 %
Par
Simon Colin Santenay 1er Cru "Gravières" 2023 ir sauss sarkanvīns, darīts no Pinot Noir vīnogām, kas audzētas prestižajā Santenay apelācijā Burgundijā, Francijā. Šis vīns ir klasificēts kā Premier Cru no "Gravières" vīna dārza un izceļas ar Burgundijas Pinot Noir raksturīgo izsmalcinātību un sarežģītību. 2023. gada raža ir veidojusies siltā audzēšanas sezonā, kas piešķīrusi vīnam gan struktūru, gan eleganci, kā arī izteiktu teruāra raksturu.
Piezīmes
Simon Colin Santenay 1er Cru “Gravières” 2023 Rouge atveras ar smalku sarkano ķiršu, meža zemeņu un viegliem ziedu aromātiem, ko papildina zemes notis un nedaudz ozolkoka garšvielu. Garšā tas ir zīdains un līdzsvarots, ar košām sarkano augļu niansēm, smalkiem tanīniem un minerālisku struktūru, kas atspoguļo kaļķakmens bagāto augsni. Pēcgaršā ilgstoši saglabājas pikantas, meža zemes un kaltētu garšaugu nianses.
Saderība
Šis Pinot Noir lieliski sader ar ceptu pīli, sēņu risotto vai grilētu lasi – tā elegance un skābums izceļ ēdienu garšas. Tas labi papildina arī mīkstos sierus, piemēram, Brie vai Camembert, nodrošinot harmonisku un izsmalcinātu saderību.
Noliktavā 11 prece/-es
Pinot Noir
Pinot Noir ir ļoti aromātisks profils, ļoti svaigs skābums un zems mīksto tanīnu līmenis. Pinot Noir vīna būtība ir tā sarkano ogu un ķiršu garša (sarkanie skābie ķirši gaišākos vīnos un vārīti melnie ķirši treknajos piemēros). Šis vīns nogatavojas ļoti aizraujoši, attīstot ogu ievārījuma, vijolīšu, ādas, sūnu un sēņu notis.
Santenay
Galējā Côte de Beaune dienvidu apelācija, kurā ražo gan sarkanos, gan baltos vīnus. Sarkanvīni ir ļoti dziļi un piesātināti, un apelācijā atrodami tiešām izcili paraugi, bet baltvīniem trūkst elegances. šeit atrodas 12 Premier Cru vīna dārzi, kuriem paveicies ar labāko Santenay klimatu.
Burgundy
Burgundija (Burgoņa) var būt mulsinoša tās nosaukumu daudzveidības dēļ — visi mazie vīna dārzi ir sadalīti starp vairākiem ražotājiem, tāpēc bieži vien var būt grūti saprast šo daudzveidību. Tomēr tieši tāpēc Burgundijas vīni tiek uzskatīti par labākajiem pasaulē. Izplatīta diskusiju tēma, runājot par Burgundiju, ir jēdziens "terroir" - unikāla augsnes un klimata apstākļu kombinācija, kas ietekmē vīna garšu nosaukumos, padarot to unikālu katrā ciematā. Vīndari īstu šedevru radīšanai galvenokārt izmanto kaprīzo Pinot Noir un klasisko Chardonnay, savukārt Gamay un Aligote izmanto mazliet vienkāršāka stila vīnu pagatavošanai. Īpaša uzmanība jāpievērš vīnu hierarhijai. Vispirms ir reģionālie un ciemata vīni, soli augstāk - Premier Cru vīni un izcilais Grand Cru - augšpusē. Sarežģīto un nepastāvīgo laikapstākļu dēļ, kas var būtiski ietekmēt vīna kvalitāti, īpaši sliktos ražas gados, ļoti svarīgs faktors šeit ir tā sauktais millesime – vīnogu ražas gads, no kura ražots konkrētais vīns, jo katram no šiem gadiem ir savs. unikāla garša. Burgundijas vīnu iegāde nav vienkārša, jo ir jāņem vērā daudzas detaļas - vīna dārza klase, ražotāja vērtējums, vīnogulāju vecums, vīna kvalitāte, kā arī millesime un, protams, , novecošanās potenciāls. Šeit liela loma ir pārdevējiem – viņiem ir jābūt patiesi aizrautīgiem ar vīnu un jāspēj piedāvāt tikai labākās kvalitātes ražotājus ar labu reputāciju. Tieši tā darbojas "Noble Wine"!
















