-25%

Jacquesson Dizy “Terres Rouges” 2015 Rose

SKU: FRCHJACSPCH475015 Kategorija: Birkas:
Pinot Noir | Champagne | France | Rose Wine | Jacquesson | 2015 | 0,75 L | 12,5 %
Par
Jacquesson Dizy "Terres Rouges" 2015 Rosé ir spilgts piemērs Šampanieša spējai sapludināt smalkumu, dziļumu un personību vienā glāzē. Šis vīns ir izveidots kā viena vīna dārza vīnogu ražas roze, un šis vīns runā par tā terroir raksturu ar valdzinošu precizitātes un dāsnuma līdzsvaru. Tā kvēlojošā laša nokrāsa norāda uz sarežģītību iekšienē, piedāvājot šampanieti, kas svētku grauzdiņā jūtas kā mājās, kā arī izrotāt smalku pusdienu galdu. Šis ir vīns prasīgam cienītājam, izcila pudele, kas apvieno sārtuma šarmu ar dziļumu un izsmalcinātību, ar kuru Žaksons ir pazīstams.
Ražotājs
Jacquesson & Fils ir šampanieša ražotājs Champagne Dizy reģionā. Vīna nams dibināts 1798. gadā, un tā popularitāte strauji auga, izplatoties baumām, ka to bijis iecieījis pats Napaleons. Šodien kompāniju vada 2 brāļi - Jean-Hervé un Laurent Chiquet. Ražošanas metodes tikušas pārveidotas uz organisko saimniecību, fermentācija ozolā tikusi palielināta un iegādāti jauni vīna dārzi, bet produkcija aizvien nepārsniedz 350 000 pudeļu gadā. Jacquesson vīna dārzi atrodas Grand Cru ciematos Aÿ, Avize un Oiry, kā arī Premier Cru ciematos. Galvenais vīns vienmēr ir numurēts ar 700. sēriju. Numurētie vīni tiek jaukti galvenokārt no pēdējā ražas gada vīna (60-70%) un tikai atlikusī daļa tiek papildināta ar jau iepriekšējo gadu rezerves vīniem. Pārējie vīni klāstā ir viena ražas gada vīni, kas tie darīti no vienā konkrētā vīna dārzā novāktām vīnogām. Visus vīnus raksturo elegance un mineralitāte, pateicoties ļoti zemai dozāžai (2-5 grami cukura litrā). Interesants fakts - pirmais vīna mājas īpašnieks Adolphe Jacquesson izguldroja metāla stiepli, kas notur šampanieša korķi!
Piezīmes

Degungalā vīns atklāj meža zemeņu, sarkano jāņogu un asinsapelsīna miziņas slāņus, sajaucoties ar rožu ziedlapu ziedu notīm un smalku mandeļu biscotti nokrāsu. Garša ir precīza, taču bagātīga, ar krēmveida putām, kas satur gatavu aveņu, granātābolu un smalku garšvielu garšu, kas pārvēršas par sasmalcinātu krītu un sāļumu. Vidēji sātīgs ar atsvaidzinošu dzīvīgumu, “Terres Rouges” 2015 Rosé demonstrē perfekti integrētu skābumu, zīdainus tanīnus un garu, minerālu vadītu apdari. Šis šampanietis ir tikpat elegants, cik sarežģīts, sniedzot gan tūlītēju baudījumu, gan pacietīgu pagrabu

Saderība

Jacquesson Dizy “Terres Rouges” 2015 Rosé ir sapņu pāri apceptai pīles krūtiņai ar ķiršu gastrītu. Vīna ogu radītās garšas un dinamiskais skābums papildina pīles bagātību, savukārt tā minerālais mugurkauls šķeļ mērces saldumu. Alternatīvi, tas spīd kopā ar suši, īpaši laša sašimi vai toro, kur vīna svaigums un sāļums uzlabo zivju maigo, taukaino tekstūru. Siera cienītājiem to var kombinēt ar mīkstu, ziedainu sieru, piemēram, Brillat-Savarin, lai izceltu vīna krēmīgo tekstūru un smalkās riekstu notis. Neatkarīgi no gadījuma šis šampanietis paaugstina katru kumosu, padarot to par neaizmirstamu pieredzi.

Noliktavā 12 prece/-es

Original price was: 155,00 €.Current price is: 116,25 €.

Jacquesson & Fils ir šampanieša ražotājs Champagne Dizy reģionā. Vīna nams dibināts 1798. gadā, un tā popularitāte strauji auga, izplatoties baumām, ka to bijis iecieījis pats Napaleons. Šodien kompāniju vada 2 brāļi - Jean-Hervé un Laurent Chiquet. Ražošanas metodes tikušas pārveidotas uz organisko saimniecību, fermentācija ozolā tikusi palielināta un iegādāti jauni vīna dārzi, bet produkcija aizvien nepārsniedz 350 000 pudeļu gadā. Jacquesson vīna dārzi atrodas Grand Cru ciematos Aÿ, Avize un Oiry, kā arī Premier Cru ciematos. Galvenais vīns vienmēr ir numurēts ar 700. sēriju. Numurētie vīni tiek jaukti galvenokārt no pēdējā ražas gada vīna (60-70%) un tikai atlikusī daļa tiek papildināta ar jau iepriekšējo gadu rezerves vīniem. Pārējie vīni klāstā ir viena ražas gada vīni, kas tie darīti no vienā konkrētā vīna dārzā novāktām vīnogām. Visus vīnus raksturo elegance un mineralitāte, pateicoties ļoti zemai dozāžai (2-5 grami cukura litrā). Interesants fakts - pirmais vīna mājas īpašnieks Adolphe Jacquesson izguldroja metāla stiepli, kas notur šampanieša korķi!
Pinot Noir ir ļoti aromātisks profils, ļoti svaigs skābums un zems mīksto tanīnu līmenis. Pinot Noir vīna būtība ir tā sarkano ogu un ķiršu garša (sarkanie skābie ķirši gaišākos vīnos un vārīti melnie ķirši treknajos piemēros). Šis vīns nogatavojas ļoti aizraujoši, attīstot ogu ievārījuma, vijolīšu, ādas, sūnu un sēņu notis.
Šampaņas reģions apvieno īpašus klimata, augsnes un reljefa apstākļus, kas veido unikālu terru, kuru pašlaik izmanto aptuveni 15 000 vīnkopju un 300 vīna māju. Reģions sastāv no 4 apakšreģioniem – Montagne de Reims, Côte des Blancs, Vallée de la Marne un Côte des Bar. Katrs no tiem klientiem nodrošina atšķirīgu dzirkstošā vīna stilu. Dominējošās vīnogas ir Pinot Noir un Pinot Meunier, kuras galvenokārt izmanto Montagne de Reims un Vallée de la Marne, savukārt Chardonnay uzrāda lieliskus rezultātus Côte des Blancs. Šis reģions ir vēl pievilcīgāks tā saukto "Growe's Champagne" vīnu dēļ, kuru ražošanu no sākuma līdz beigām pārrauga viena ģimene – viņi audzē un spiež vīnogas, gatavo vīnu un pudelē to vienā vīna nama teritorijā. Tas piešķir vīnam patiesu šarmu, auru un unikālu garšu.