-41%

Jean Bourdy Cotes du Jura 2022

SKU: FRJUJBOWIRE275022 Kategorija: Birkas:
Pinot Noir & Poulsard & Trousseau | Jura | France | Red Wine | Domaine Jean Bourdy | 2022 | 0,75 L | 12 %
Par
Jean Bourdy Côtes du Jura 2022 Rouge ir sausais sarkanvīns, kas izgatavots no Pinot Noir, Trousseau un Poulsard vīnogu maisījuma, kas iegūts no Jura reģiona Francijā. Šis vīns atspoguļo unikālo Côtes du Jura teritoriju, kur Žana Burdija tradicionālā vīna darīšanas prakse uzsver šo vietējo vīnogu šķirņu autentiskumu un sarežģītību. 2022. gada raža tiek atzīmēta ar savu līdzsvaru, svaigumu un dziļumu, demonstrējot Jura sarkano krāsu atšķirīgo raksturu.
Ražotājs
Burdī ģimene ar vīnkopību un vīndarīšanu nodarbojas kopš 1475. gada. Viņu īpašumi atrodas Juras departamentā, uz austrumiem un dienvidiem no Kotdoras. Burdī audzē Chardonnay, Pinot noir, Trousseau un Poulsard šķirņu vīnogas. Būtiski ir kas cits ‒ viņi ražo vienus no pasaules izcilākajiem glabāšanas vērtajiem vīniem par pasaules zemākajām cenām. Daudzi kritiķi Bourdy sarkanvīnu (Pinot noir, Trousseau un Poulsard maisījumu) un baltvīnu (Chardonnay) salīdzina ar izciliem Burgundijas vīniem (bieži vien tiek piesauktas tādas apelācijas kā Montrachet, Gevrey un Chambolle). Lai gan Bourdy vīni var būt tikpat lieliski (reizēm pat vēl lieliskāki) un bieži vien ir samērā līdzīgi Burgundijā darītajiem, Burdī netiecas tos atdarināt. Viņu vīni, tik raksturīgi izmantotajām vīnogu šķirnēm un vietai, kur tās augušas, runā paši par sevi un ir pelnījuši augstu atzinību – sans comparaison. Bourdy vienmēr noglabā daļu no katra ražas gada vīniem, lai vēlāk piedāvātu jau krietni nogatavinātu vīnu. Viņi izmanto vecās vīndaru skolas metodi ‒ iesākumā pārdod nelielu daļu no katra gada produkcijas par sākuma cenu, bet visu pārējo pēc 3‒6 mēnešiem noglabā pagrabā, kur vīns turpmāk pieņemsies cenā ik pēc 12 mēnešiem. Tādējādi Bourdy piedāvā arī tos pašus rouge un blanc, kas bija pieejami pagājušā gadsimta sākumā ‒ tikai par krietni augstākām cenām.
Piezīmes

Jean Bourdy Côtes du Jura 2022 Rouge garšas notis atklāj dinamisku sarkano ķiršu, aveņu un dzērveņu buķeti, ko papildina zemes mineralitātes un smalku garšvielu nokrāsas. Pēc garšas tas piedāvā vidēji stipru tekstūru ar košu skābumu un maigiem tanīniem, ar svaigu sarkano ogu garšu, garšaugu notīm un garu, elegantu noskaņu. Šis vīns tiek slavēts par līdzsvaru, sarežģītību un augļu un zemes elementu harmonisku integrāciju.

Saderība

Jean Bourdy Côtes du Jura 2022 Rouge lieliski sader ar ceptu mājputnu gaļu, grilētām desām vai sēņu ēdieniem, kur tā skābums un augļainums pastiprina pikantās garšas. Tas arī papildina dažādus sierus, īpaši no Jura reģiona, piemēram, Comté, nodrošinot apburošu un apmierinošu maltīšu pieredzi.

Noliktavā 3 prece/-es

Original price was: 38,00 €.Current price is: 22,50 €.

Domaine Jean Bourdy
Burdī ģimene ar vīnkopību un vīndarīšanu nodarbojas kopš 1475. gada. Viņu īpašumi atrodas Juras departamentā, uz austrumiem un dienvidiem no Kotdoras. Burdī audzē Chardonnay, Pinot noir, Trousseau un Poulsard šķirņu vīnogas. Būtiski ir kas cits ‒ viņi ražo vienus no pasaules izcilākajiem glabāšanas vērtajiem vīniem par pasaules zemākajām cenām. Daudzi kritiķi Bourdy sarkanvīnu (Pinot noir, Trousseau un Poulsard maisījumu) un baltvīnu (Chardonnay) salīdzina ar izciliem Burgundijas vīniem (bieži vien tiek piesauktas tādas apelācijas kā Montrachet, Gevrey un Chambolle). Lai gan Bourdy vīni var būt tikpat lieliski (reizēm pat vēl lieliskāki) un bieži vien ir samērā līdzīgi Burgundijā darītajiem, Burdī netiecas tos atdarināt. Viņu vīni, tik raksturīgi izmantotajām vīnogu šķirnēm un vietai, kur tās augušas, runā paši par sevi un ir pelnījuši augstu atzinību – sans comparaison. Bourdy vienmēr noglabā daļu no katra ražas gada vīniem, lai vēlāk piedāvātu jau krietni nogatavinātu vīnu. Viņi izmanto vecās vīndaru skolas metodi ‒ iesākumā pārdod nelielu daļu no katra gada produkcijas par sākuma cenu, bet visu pārējo pēc 3‒6 mēnešiem noglabā pagrabā, kur vīns turpmāk pieņemsies cenā ik pēc 12 mēnešiem. Tādējādi Bourdy piedāvā arī tos pašus rouge un blanc, kas bija pieejami pagājušā gadsimta sākumā ‒ tikai par krietni augstākām cenām.
Pinot Noir ir ļoti aromātisks profils, ļoti svaigs skābums un zems mīksto tanīnu līmenis. Pinot Noir vīna būtība ir tā sarkano ogu un ķiršu garša (sarkanie skābie ķirši gaišākos vīnos un vārīti melnie ķirši treknajos piemēros). Šis vīns nogatavojas ļoti aizraujoši, attīstot ogu ievārījuma, vijolīšu, ādas, sūnu un sēņu notis.
Jura ir neliels vīna reģions Francijas austrumos, kas ir atbildīgs par dažiem tradicionāliem un ļoti savdabīgiem vīna stiliem. Tas ir tuvu, bet diezgan atšķirīgs no Šveices Jura. Starp Burgundijas rietumos un Šveicē austrumos esošo reģionu raksturo mežainu pakalnu ainava un savērpta Jura kalnu topogrāfija. Piecas galvenās vīnogu šķirnes, ko izmanto reģiona vīnos - trīs tradicionālās un divas mūsdienīgākas. Pirmā no vietējām šķirnēm ir Poulsard, sarkanā vīnoga, kas veido apmēram piekto daļu no reģiona stādījumiem. Trousseau, citai vietējai sarkanajai šķirnei, ir vajadzīgs augsts saules līmenis. Baltais Savagnin tiek izmantots visā reģiona teritorijā, to bieži dēvē par savdabīgajiem vīniem (dēļ sava aromāta ). Viss atpazīstamākās vīnogas kuras vel šeit kultivē ir Chardonnay un Pinot Noir.