-25%
Chateau de Malleret Haut Medoc Cru Bourgeois 2021
Cabernet Franc & Cabernet Sauvignon & Merlot | Bordeaux | France | Red Wine | Chateau de Malleret | 2021 | 0,75 L | 13 %
Par
Chateau de Malleret Haut Medoc Cru Bourgeois 2021 ir sarkanvīns no Haut-Médoc reģiona Bordo, Francijā. Tas ir izgatavots no tādu vīnogu šķirņu maisījuma kā Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot . Šis vīns ir pazīstams ar savu eleganto struktūru un līdzsvaroto sarežģītību, kas atspoguļo tā Cru Bourgeois statusa kvalitāti. Satur sulfītus.
Piezīmes
Chateau de Malleret 2021 piedāvā tumšo ogu, plūmju, kā arī smalku tabakas un garšvielu aromātu. Garšā atklājas upeņu, ķiršu un ozolkoka aromāts ar maigiem tanīniem un ilgstošu pēcgaršu. Vīna vidējā līdz pilnīgā struktūra un labi integrēta skābuma pakāpe padara to gan viegli baudāmu, gan izsmalcinātu.
Saderība
Šis vīns lieliski sader ar grilētu gaļu, īpaši jēra vai liellopa gaļu, kā arī bagātīgiem, sātīgiem sautējumiem. Tas sader arī ar dažādiem nogatavinātiem sieriem, papildinot ēdienreizes ar savu spēcīgo garšas profilu.
Noliktavā 23 prece/-es
wine-searcher.com atzīme
89/100
Cabernet Franc
Vienas šķirnes Cabernet Franc vīnam ir vidējs miesas tilpums, un tajā ir grafīta, zaļās paprikas un sarkanās lakricas notis, bet tumšākiem vīniem ir vairāk cigāru un ādas garšu.
Bordeaux
Bordo vīni tiek uzskatīti par prestižākajiem un pazīstamākajiem pasaulē. Reģions galvenokārt ir pazīstams ar saviem sausajiem sarkanvīniem, kas gatavoti no Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc un Merlot vīnogām, un gandrīz vienmēr uz Bordo vīnu etiķetēm var atrast vārdu Château (franču valodā – “pils”). Lai izprastu savai gaumei vispiemērotāko vīna stilu, ieteicams izmēģināt dažādus paraugus gan no Kreisā, gan Labā Krasta Žirondas. Abas bankas atšķiras ne tikai ar atšķirīgu augsni, bet arī ar konkrētu vīnu īpatsvaru. Bordo ir vairākas klasifikācijas, taču galvenā, kas tika ieviesta 1855. gadā, kopš tā laika nav mainījusies un joprojām ietekmē vīna cenas mūsdienās. Dažus gadus vēlāk, 1936. gadā, tika izveidota alternatīva klasifikācijas sistēma - Crus Bourgeois. Bordo ir pazīstama ar tirdzniecības praksi en primeur – tas nozīmē, ka pircējs var iegādāties vīnus uzreiz pēc ražas novākšanas un pirms ražošanas par ievērojami zemāku cenu, tādējādi iegūstot iespēju vēlāk tos pārdot ar lielāku peļņu. Bordo vīnus var raksturot kā lielus, sarežģītus un ar spēcīgu raksturu, bet tajā pašā laikā ļoti draudzīgus, lai katrs vīna cienītājs varētu atrast kaut ko garšīgu un piemērotu lieliskam vīna vakaram.