Chateau Margaux 1er GCC 2021

SKU: FRBOBFRWIRE975021 Kategorija:
Cabernet Franc & Cabernet Sauvignon & Merlot | Bordeaux | France | Red Wine | Chateau Margaux | 2021 | 0,75 L | 13 %
Par
Chateau Margaux 1er Grand Cru Classé 2021 ir sausais sarkanvīns, kas izgatavots no pārsvarā Cabernet Sauvignon maisījuma ar mazākām Merlot, Cabernet Franc un Petit Verdot proporcijām, kas iegūts no cienījamā Margaux apelācijas Bordo reģionā Francijā. Šis vīns iemieso eleganci un smalkumu, ar ko Chateau Margaux ir slavens, demonstrējot izcilo kvalitāti un rūpīgu uzmanību detaļām gan vīna dārzu apsaimniekošanā, gan vīna darīšanā. 2021. gada raža atspoguļo unikālo Margaux teritoriju, ko raksturo grants augsne un ideāls mikroklimats. Satur sulfītus.
Piezīmes

Chateau Margaux 1er GCC 2021 garšas notis atklāj izsmalcinātu upeņu, kazeņu un plūmju buķeti, ko papildina vijolītes ziedu notis un ciedra, tabakas un garšvielu nokrāsas. Pēc garšas tas piedāvā piesātinātu, bet izsmalcinātu tekstūru ar zīdainiem tanīniem un dinamisku skābumu, kas raksturo gatavu tumšu augļu garšu, grafītu un smalku piezemētību, kas nodrošina garu, harmonisku noskaņu. Šis vīns tiek izslavēts tā dziļuma, sarežģītības un bagātīgo augļu, strukturālās elegances un niansētās ozola ietekmes nevainojamās integrācijas dēļ.

Saderība

Chateau Margaux 1er GCC 2021 lieliski sader ar tādiem izsmalcinātiem ēdieniem kā jēra cepetis, liellopa fileja vai brieža gaļa, kur tā izturīgā struktūra un sarežģītās garšas uzlabo gaļas pikanto bagātību. Tas arī papildina izturētus sierus un ēdienus ar trifeļu vai sēņu mērcēm, nodrošinot greznu un apmierinošu maltītes pieredzi.

Noliktavā 4 prece/-es

670,00 

wine-searcher.com atzīme

96/100
Vienas šķirnes Cabernet Franc vīnam ir vidējs miesas tilpums, un tajā ir grafīta, zaļās paprikas un sarkanās lakricas notis, bet tumšākiem vīniem ir vairāk cigāru un ādas garšu.
Margaux apelācijas vīnus varētu dēvēt par vissievišķīgākajiem un elegantākajiem Médoc reģionā. Augsnes šeit ir ļoti poraina un labi vada ūdeni, kas ir viens no faktoriem vīnu maigajai un zīdainajai struktūrai. Būtiski uzmanīties no sliktajiem ražas gadiem, jo vīni var būt ūdeņaini. Līdzās upeņu aromātam, Margaux vīnos ir sastopamas vijolīšu un izcilu parfīmu notis. Jauni vīni sākumā ir intraverti un tikai ar laiku atklāj savu eleganto aromātu un zīdaino garšu.
Bordo vīni tiek uzskatīti par prestižākajiem un pazīstamākajiem pasaulē. Reģions galvenokārt ir pazīstams ar saviem sausajiem sarkanvīniem, kas gatavoti no Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc un Merlot vīnogām, un gandrīz vienmēr uz Bordo vīnu etiķetēm var atrast vārdu Château (franču valodā – “pils”). Lai izprastu savai gaumei vispiemērotāko vīna stilu, ieteicams izmēģināt dažādus paraugus gan no Kreisā, gan Labā Krasta Žirondas. Abas bankas atšķiras ne tikai ar atšķirīgu augsni, bet arī ar konkrētu vīnu īpatsvaru. Bordo ir vairākas klasifikācijas, taču galvenā, kas tika ieviesta 1855. gadā, kopš tā laika nav mainījusies un joprojām ietekmē vīna cenas mūsdienās. Dažus gadus vēlāk, 1936. gadā, tika izveidota alternatīva klasifikācijas sistēma - Crus Bourgeois. Bordo ir pazīstama ar tirdzniecības praksi en primeur – tas nozīmē, ka pircējs var iegādāties vīnus uzreiz pēc ražas novākšanas un pirms ražošanas par ievērojami zemāku cenu, tādējādi iegūstot iespēju vēlāk tos pārdot ar lielāku peļņu. Bordo vīnus var raksturot kā lielus, sarežģītus un ar spēcīgu raksturu, bet tajā pašā laikā ļoti draudzīgus, lai katrs vīna cienītājs varētu atrast kaut ko garšīgu un piemērotu lieliskam vīna vakaram.