Ormae Vinae “Gioiellae” Toscana IGT 2020

SKU: ITTUORMWIRO175020 Kategorija:
Sangiovese | Toscana | Italy | Rose Wine | Ormae Vinae | 2020 | 0,75 L | 12,5 %
Par
Ormae Vinae "Gioiellae" Toscana IGT 2020 ir grezns sausais sartvīns, Sangiovese, Cabernet Sauvignon un Merlot sajaukums, kas iemieso bagātās vīna darīšanas tradīcijas Toskānā, Itālijā. Šis vīns ir svētki reģiona spējai ražot sarkanvīnus ar dziļumu un sarežģītību, izmantojot Toskānas daudzveidīgās teritorijas, lai radītu sajaukumu, kas ir gan harmonisks, gan atšķirīgs. "Gioiellae" atspoguļo Toskānas būtību, demonstrējot rūpīgu vīna dārzu apsaimniekošanu un vīna darīšanas precizitāti, kuras mērķis ir izcelt katras šķirnes individuālo raksturu, vienlaikus panākot līdzsvarotu un integrētu izteiksmi pudelē. Satur sulfītus.
Ražotājs
Nosaukums ORMÆVINÆ cēlies no vārdiem “ORMa” (pēdas), “ORMai” (šo laiku) vai “ORMoni” (hormoni) + VINo. “ORMa” ir pārliecība, ka lieliska vīna ražošana tik vēsturiskā apgabalā kā Toskāna nav iespējama bez Toskānas lauksaimnieciskās ražošanas mantojuma izpētes un ievērošanas. ORMÆVINÆ staigā paaudžu pēdām, kuras dzīvoja un apstrādāja šo svētīgo zemi vairāk nekā 3000 gadu: no etruskiem, romiešiem un renesanses laikmetam līdz mūsdienām.
Piezīmes

Ormae Vinae “Gioiellae” Toscana IGT 2020 atklāj aicinošu garšu paleti ar gatavu sarkano augļu, piemēram, ķiršu un plūmju, notīm, kas eleganti savītas ar garšvielu, tabakas un smalku ozola pieskārienu. Garšai ir bagātīga un sātīga tekstūra, ko atbalsta gludi tanīni un dinamisks skābums, kas nodrošina ilgu, apmierinošu noskaņu, padarot to par Toskānas vīnu kvalitātes un šarma apliecinājumu. Šī vīna sarežģītā garšu un aromātu slāņojums tieši atspoguļo tā rūpīgi atlasītās vīnogu šķirnes un prasmīgo sajaukšanu, kas raksturo tā ražošanu.

Saderība

“Gioiellae” apvienošana ar sātīgiem itāļu ēdieniem, piemēram, mežacūkas ragu, Toskānas ribollitu vai izturētu pecorino sieru, var akcentēt vīna garšas dziļumu un struktūras sarežģītību. Tas lieliski papildina arī grilētu gaļu vai grauzdētus dārzeņus, kur vīna robustums un ēdiena bagātība rada harmonisku un patīkamu maltīšu baudījumu. Šie pāri ne tikai uzlabo vīna baudījumu, bet arī atspoguļo Toskānas tradicionālo kulināro mantojumu, padarot katru maltīti par reģionālās garšas un vīna darīšanas izcilības svētkiem.

Noliktavā 145 prece/-es

26,00 

Nosaukums ORMÆVINÆ cēlies no vārdiem “ORMa” (pēdas), “ORMai” (šo laiku) vai “ORMoni” (hormoni) + VINo. “ORMa” ir pārliecība, ka lieliska vīna ražošana tik vēsturiskā apgabalā kā Toskāna nav iespējama bez Toskānas lauksaimnieciskās ražošanas mantojuma izpētes un ievērošanas. ORMÆVINÆ staigā paaudžu pēdām, kuras dzīvoja un apstrādāja šo svētīgo zemi vairāk nekā 3000 gadu: no etruskiem, romiešiem un renesanses laikmetam līdz mūsdienām.
Sangiovese sarkanvīni tiek novērtēti to spilgti skābo, intensīvo tanīnu un līdzsvarotā rakstura dēļ. Raksturīgi ir eleganti melno ķiršu un tumšo plūmju aromāti, kurus var papildināt ar žāvētu garšaugu un garšvielu notis. Ozolkoka mucu izmantošana ir kļuvusi populārāka, un tas ietver drosmīgu vaniļas, krustnagliņu un kanēļa garšu.
Kalnainais reljefs un siltais klimats padara Toskānas reģionu par ideālu vīnadarināšanai. Tas ir trešajā vietā pēc DOC un DOCG kategorijas vīnu daudzuma pēc Piemontas un Veneto. Pašlaik vispopulārākā vīnogu šķirne ir cēlā Sangiovese – tā ir ārkārtīgi termofīla un veiksmīgi atklāj savas labākās iezīmes siltā klimatā. Vīniem ir jauka struktūra, samtaini tanīni un augļu aromāts, krāsa ir bagātīgi rubīnsarkana, bet visizcilākās garšas notis ir ķirši, avenes un garšvielas.