Roagna Barbaresco Paje V.V. 2016

SKU: ITPIROAWIRE475016 Category:
Nebbiolo | Piedmont | Italy | Red Wine | Roagna | 2016 | 0,75 L | 14,5 %
Par
Roagna Barbaresco Pajé V.V. is a dry red wine, crafted from 100% Nebbiolo grapes sourced from the Pajé vineyard in the Barbaresco appellation of Piedmont, Italy. This wine is produced from old vines (V.V. stands for "Vecchie Vigne"), which contribute to its depth and complexity, showcasing the unique terroir and traditional winemaking methods of Roagna. The Pajé vineyard is renowned for its ability to produce Nebbiolo wines with exceptional elegance and longevity. Satur sulfītus.
Piezīmes

Roagna Barbaresco Pajé V.V. atklāj aromātisku sarkano ķiršu, rožu ziedlapiņu un vijolīšu buķeti, ko papildina trifeļu, ādas un zemes mineralitātes nokrāsas. Pēc garšas tas piedāvā bagātīgu tekstūru ar stingriem, bet izsmalcinātiem tanīniem un dinamisku skābumu, kas raksturo gatavu sarkano ogu, lakricas garšu un garšvielu pieskārienu, nodrošinot garu, izsmalcinātu nobeigumu. Šis Barbaresco tiek atzīmēts ar tā līdzsvaru, intensitāti un harmonisku augļu, ziedu un pikantu elementu integrāciju.

Saderība

Roagna Barbaresco Pajé V.V. lieliski sader ar bagātīgiem gaļas ēdieniem, piemēram, sautētu liellopa gaļu, jēra gaļu vai brieža gaļu, kur tās struktūra un sarežģītība uzlabo pikantās garšas. Tas arī papildina izturētus sierus un ēdienus, kuru pamatā ir sēnes, nodrošinot greznu un apmierinošu maltītes pieredzi ar savu izsmalcināto un sarežģīto raksturu.

2 in stock

470,00 

wine-searcher.com atzīme

95/100
Nebbiolo vīniem tipiski ir bagātīgi, bet eleganti tanīni, augsts skābums un vienreizēja smarža - tos bieži raksturo kā "rozes un darvu". Pāris gadiem pēc ražas gada lielākā daļa Nebbiolo vīnu sāk izbalēt no intensīva rubīna līdz krāšņai ķieģeļu oranžai krāsai un attīstīt sēņu, sūnu, ādas un melno piparu garšu.
Barbaresco vīni tiek gatavoti no Nebbiolo vīnogām. Salīdzinot ar lielo kaimiņu Barolo, šie vietējie vīni ir maigāki un nogatavojas ātrāk. Šie vīni ir iecienīti ar to brīnišķīgo maiguma, smalkuma un spēka apvienojumu, kā arī spēcīgo un samtaino pēcgaršu un vijolīšu aromātu.