Pjemonta ar senajām kulinārijas tradīcijām, apvienojot vienkāršu ēdienu un izmsalcinātākās Savojas dinastiju receptes, ir piesaistījusi pat pieredzējušāko gurmānu uzmanību.
Gastronomiskais ceļojums Pjemontā
Noble Wine piedāvā 5 dienu vīna tūri vienā no slavenākajiem vīna reģioniem Itālijā – Pjemontā. Tūres laikā viesosimies 4 Pjemontas vīna apgabalos: Gavi, Alba, Barolo un Barbaresco, apmeklēsim nelielielas vīna darītavas, kuras izceļas ar savu stilu un filozofiju un, protams, baudīsim vīnu un izslavēto vietējo virtuvi gan ģimenes, gan ar Mišelina zvaigznēm godalgotos restorānos.
Katru dienu iepazīsimies ar kāda apgabala vīna dārziem un tā vīna gatavošanas tradīcijām, baudīsim vīnu un vietējo virtuvi. Daži no ģimenes vīna ražotājiem, kuri priecāsies mūs uzņemt:
• Castellari Bergaglio |
• Elio Altare
|
• Poderi Luigi Einaudi | • Giacomo Fenocchio |
• Cantina Rizzi | • Giuseppe Cortese |
Ceļojuma programma
1.diena (23. maijs): Ierašanās Itālijā un viesošanās Gavi
• Lidojums uz Milānu un viesošanās Gavi, kur degustēsim atsvaidzinošos Castellari Bergaglio baltvīnus no vietējās vīna darītavas Cortese. Zeme ir galvenais Bergaglio ģimenes trumpis, pārējais ir tikai tehniskas detaļas, “lieliskam vīnam, tāpat kā zeltam un dimantiem ir svarīgi atklāt tā izcelsmes vietu”, tā uzskata pašreizējais ģimenes uzņēmuma īpašnieks jau ceturtajā paaudzē Marco Bergaglio.
• Pusdienas gardēžu restorānā La Gallina , kur tiek pasniegta vietējā zemnieku virtuve izsmalcinātā veidā.
• Pārbrauciens uz reģionu Alba – Barolo, apmešanās viesnīcā Antico Podere TOTAL VIRGINA ar pasakainu skatu uz Barolo vīna dārziem.
• Vakariņas vietējā ģimenes restorānā Buon Padre, kurš dibināts tālajā 1923.gadā.
2.diena (24.maijs): Barbaresco
• Viesošanās Rabaja vīna dārzos ar vīna Giuseppe Cortese degustāciju.Šīs mazās saimniecības (tikai 8ha vīna dārzi) veiksmes pamatā ir atrašanās vieta un tradicionālais Barbaresco vīns ar stingru, gandrīz asu un apņēmīgu raksturu.
• Pusdienas restorānā Casa Nicolini ar panorāmu uz Barbaresco vīna dārziem.
• Viesošanās vīna dārzos 19.gs muižas teritorijā un Cantina Rizzi vīnu degustācija. Rizzi vīni iemieso Barbaresco tradīcijas un katrs Rizzi ģimenes darinātais vīns pauž kaislību un ticību savas zemes potenciālam. Pēc vīna degustācijas dosimies nelielā pastaigā un apmeklēsim panorāmas torni.
• Vakariņas ar 1 Mišelina zvaigzni godalgotā restorānā La Ciau del Tornavento pēc slavenā pavāra Maurilio Garola ēdienkartes. Šeit atrodas viens no mūsdienīgākajiem vīna pagrabiem ar ievērojamu vīna kolekciju.
3.diena (25.maijs): Barolo
• Viesošanās vīna darītavā un Giacomo Fenocchio vīna degustācija. Jau vairāk kā piecās paaudzēs šajā 12 ha vīna dārzā tiek nodotas izsmalcinātā Barolo vīna gatavošanas tradīcijas.
• Pusdienas panorāmas restorānā Locanda in Cannubi ar skatu uz izslavētajiem Barolo vīna dārziem un Cannubi kalnu virsotnēm.
• Viesošanās ģimenes vīna darītavā Elio Altare, kura atrodas vīnkopības reģiona centrā ciematiņā La Morra. Elio Altare vārds ir simbolisks mūsdienu vīna izgatavošanā Langhe apvidū, viņš tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem un prasīgākajiem Barolo vīna ražotājiem, savukārt, viņa stilu vīna gatavošanā dēvē par inovatīvu un pat savā ziņā revolucionāru.
• Vakariņas pie Milānas EXPO izstādes vadošā pavāra Guido Alciati ar 1 Mišelina zvaigzni godalgotā restorānā Guido Ristorante.
4. diena (26. maijs): Alba
• Viesošanās vīna darītavā un Poderi Luigi Einaudi vīnu degustācija. Šī nama vēsture aizsākās 19. gadsimtā un ir saistīta ar leģendārā ekonomista, profesora, rakstnieka un žurnālista, Itālijas bankas atbildīgā un 7 gadus Itālijas republikas prezidenta Luigi Einaudi vārdu. Nama smalkie un elegantie vīni ir daudzu šī reģiona vīndaru paraugs.
• Itāļu siera cienītājiem būs iespēja paviesoties unikālajos siera pagrabos 1000 m augstumā Alpu kalnos un apskatīt vīnogu mīkstumos, kastaņu lapās un ar augļiem izturētus retus sierus, un, protams, tos nobaudīt. Pēc pastaigas paredzētas pusdienas vietējā restorānā. Pēc maltītes arī apmeklēsim šokolādes ražotāju un nobaudīsim rokām darinātos gardumus ar kādu no vermutiem vai zāļu uzlējumiem.
• Pēdējās vīna tūres vakariņas ar 3 Mišelina zvaigznēm godalgotā Ceretto ģimenes restorānā Piazza Duomo. 2003. gadā restorāns vēra durvis Albas centrā pārsteidzot ar savu mūsdienīgo un radošo interjeru rozā toņos un intelektuāli harmonisko virtuvi.
5. diena (27. maijs): Atgriešanās Rīgā
Pēc brokasti viesnīcā mēs izbraucam uz Milānas lidostu
Informācija par vīna tūru
Vīna tūres datumi: 23. maijs – 27. maijs
Vīna tūres cena: 1950 EUR par personu
Cilvēku skaits grupā: 10 – 15
Programmā iekļauts: |
Programmā nav iekļauts:
|
• Lidojums Rīga – Milāna – Rīga (AirBaltic) ekonomiskajā klasē; | • Dzīvošana vienvietīgā numurā; |
• Rokas bagāža un 1 nododamā bagāža svarā līdz 20 kg; | • Personīgie izdevumi; |
• Viesošanās vīna dārzos un vīna degustācijas; | • Vīna tūrē neiekļautie izdevumi. |
• Angļu un krievu valodā runājoša gida pakalpojumi; | • Apdrošināšana |
• Pārbraucieni tūres ietvaros; | |
• Pusdienas un vakariņas restorānos (ar daļēji iekļautu vīnu);
|
|
• Dzīvošana divvietīgos numuros. |
Vairāk informācijas Jūs varat saņemt pie Noble Wine vīnzines Irinas Sjomočkinas
Irina Sjomockina
Vīnzine
Tel: +371 26304999
21a Elizabetes Street, Riga,
LV-1010, Latvia
irina.sjomockina@noblewine.lv