Vismaz tā apgalvo pētījums, kuru veica Rīdingas Universitātes eksperti.

Tam par iemeslu ir polifenoli (organiski augu izcelsmes savienojumi, kas paplašina asinsvadus), kurus īpaši lielā daudzumā satur vīnogu šķirnes Pinot Noir un Pinot Meunier. Abas šķirnes tiek izmantotas šampanieša ražošanā. 

Priecīga ziņa nedārgu dzērienu cienītājiem: veselību pozitīvi ietekmē ne tikai elitāru zīmolu šampanieši, bet arī ikvienam pieejamie kava vai prosecco dzirkstošie vīni.

Akadēmiķi apgalvo, ka cilvēki, kas regulāri dzer šampanieti, var uzlabot arī savu telpisko atmiņu.

Zinātnieki nāca klajā ar šiem secinājumiem pēc tam, kad tika veikta eksperimentu sērija, kurā piedalījās brīvprātīgie pensionāri. Jāsaka, ka pašiem pētniekiem šis atklājums ir negaidīts.

Pētījuma vadītājs, profesors Džeremijs Spensers skaidro: “Rezultāti ir iespaidīgi un aizraujoši. Mēs pirmo reizi vēsturē esam ieguvuši izsmeļošus datus, kas pierāda to, ka šampanieša lietošana mērenās devās ietekmē jauniešu, pieaugušo un vecāka gadu gājuma cilvēku kognitīvās funkcijas. Faktiski, uzlabojas atmiņa un pieaug domāšanas ātrums”.

Vēl jo vairāk, šampanietis pasargā no vecuma plānprātības – Alcheimera slimības un citām līdzīgām slimībām.

Ja vēlaties uzlabot smadzenes, atmiņas darbību un domāšanas procesu norisi, tagad jūs zināt, kas vakaros ir jāpērk veikalā. 

Starp citu, polifenoli ir pieejami ne tikai vīnogās, bet arī tējā, olīveļļā, sīpolos, brokoļos un mellenēs. Tomēr, kā atzīmē Džeremijs Spensers: “labums ir tāds pats, bet tas nav tikpat jautri”.