Stiprināts vīns

Stiprinātie vīni tiek izgatavoti, vīnam pievienojot vīna spirtu un noturot to ozolkoka mucās, savukārt pēc tam vīns tiek nogatavināts pudelēs.

Šāda veida vīniem ir augstāks alkohola saturs 17-20 %, noturot vīnu mucā, tiek zaudēts svaigo ogu aromāts, kas kļūst daudz piesātinātāks, kā arī iegūst karameles un vaniļas notis.

Vīna stiprināšanas process tiek veikts pakāpeniski, atšķaidot spirtu ar vienādu vīna daudzumu. Portvīns tiek saliets pudelēs un līdz realizācijai tiek glabāts tumšos pagrabos - ilgāk nekā 10 gadus. Savukārt heresa atšķirības iezīme slēpjas īpaša veida raudzēšanas procesā - vīnogu misas fermentācija notiek zem plēves, kas daža veida heresu noturēšanā uz mucām tiek saglabāta visā vīna nogatavināšanās laikā, novēršot oksidēšanās iespējamību. Stiprināto vīnu servēšanai un pasniegšanai ir raksturīgas īpašas nianses, kas atkarīgas no dzēriena veida.

Noble Wine piedāvā iepazīties ar lielisku heresu Bodegas Tradition no Andalūzijas un labāko Eiropas vīndaru izgatavotajiem deserta stiprinātajiem vīniem.

Izvēlieties vīnu sev

Vērtība:  €
Gadi:
Stiprināts vīns
Izmantojiet šo rīku izvēlei vai ievadiet ciparus manuāli
Izmantojiet šo rīku izvēlei vai ievadiet ciparus manuāli

Šampaniešu vakariņas

Uzzināt vairāk

Noble Wine Ziemassvētku vakariņas ar šampanieti

...
Pasākuma Laiks:
14.12.2017, 18:30