• Sarkanvīns
    Sarkanvīns
Vīns • Dolcetto d`Alba • Elio Altare • Noble Wine • Piemonte, Alba
21 50
Ronalds Pētersons, “Noble Wine” someljē
"Aromātā jūtamas tumšo ķiršu, melleņu un svaigu aveņu notis. Garša ir sulīga, svaiga ar aveņu un melleņu notīm. Tanīni ir maigi un zīdaini. Pēcgarša ir ilga un sulīga."
1

Dolcetto d`Alba

Vīna ražošanā izmanto 100% Dolcetto. Ražošanas reģions - La Morra e Dogliani. Vīnogulāju vecums ir no 20 līdz 40 gadiem. Augsnes sastāvā ir kaļķainas smiltis. Ekspozīcija vīnogulājiem ir dažāda, galvenokār, ziemeļu un ziemeļaustrumu. Vīnogu raža ir 7,5 tonnas no hektāra. Macerācija aizņem apmēram 2-3 dienas rotācijas fermentātoros ar temperatūras kontroli, nogatavināšana notiek nerūsējošā tērauda tvertnēs apmēram 10 mēnešus.
Dolcetto
Ieteicamais laiks vīna atvēršanai: 2016-2020
Pudele: 0.75 L
Ir noliktavā: 5 pudeles
6 pudeles kartona kastē

Elio Altare

Vectētiņš Džuzepe (Giuseppe Altare) Lamorrā ieradās 1948. gadā. Altares nāk no Doljāni mazpilsētas; ferma Lamorrā tika iegādāta tikai pagājušajā gadsimtā. Tolaik tai piederēja pieci hektāri vīnadārzu ar Nebbiolo, Barbera un Dolcetto šķirņu vīnogulājiem, kā arī dārzs ar persiku kokiem, lazdām un ābelēm. Tie bija laiki, kad augļudārzi nesa lielāku peļņu nekā vīnadārzi. Tas nebija viegls laiks ‒ pēckara ekonomiskā krīze turpinājās vēl daudzus gadus. Elio Altare ar dažiem draugiem nolēma doties tālāk par Pjemontas robežām, lai uzzinātu par vīndarīšanas mākslu kaut ko vairāk un smeltos no veiksmīgāko vīna reģionu pieredzes. Pirmais ceļojums uz Burgundiju 1976. gada janvārī bija īsta atklāsme, un, atgriezies mājās, Elio skaidri saprata, ka nepieciešamas nopietnas pārmaiņas. No tā viņam nebija bail: Elio ķērās pie motorzāģa kā pie bruņinieka zobena. Vispirms viņš nozāģēja augļu kokus, tad sacirta malkā lielās vīna pagraba koka mucas. Tā viņš atbrīvoja vietu savai pirmajai jaunajai, krietni mazākajai franču stila koka mucai ‒ barrique. Elio tēvs Džovanni viņu nesaprata. Dēla radikālās metodes bija pārāk atšķirīgas no viņa domāšanas veida. Džovanni, kurš nāca no vecākas paaudzes, kas bija pieredzējusi trūcīgākus laikus, nespēja pieņemt šos lēmumus; viņam šķita, ka tas ir noziegums pret veselo saprātu un itāļu vīndarīšanas tradīcijām. Domstarpības bija tik lielas, ka Džovanni un Elio pārstāja sarunāties. Džovanni nomira 1985. gadā, traģiskā kārtā izsvītrojis Elio no sava testamenta. Taču Elio turpināja strādāt un ar laiku varēja atpirkt no brāļiem un māsām ģimenes vīndarītavu un vīnadārzus. Toreiz Elio palika nelokāms, un tāds viņš ir vēl šobaltdien. Viņš spītīgi nolēma mainīt vīndarītavas attīstības virzienu un piešķirt ģimenes vīnam jaunu raksturu, dodot priekšroku elegancei, izsmalcinātībai un līdzsvarotai garšai. To Elio panāca, ievērojot stingru režīmu savos vīnadārzos un ieviešot jaunas vinifikācijas un nogatavināšanas tehnikas vīna pagrabā. Ferma vēl joprojām ir ģimenes īpašumā un pārvaldē. Elio vadībā tiek apstrādāti 10 hektāri vīnadārzu, vidēji gadā saražojot 70 000 pudeļu vīna. Kopš 2003. gada tēvam līdzās strādā Elio vecākā meita Silvija, bet jaunākā, Elena, pārcēlusies uz Vāciju, kur vada vīna importa firmu.

Vīnu ģeogrāfija

Country: Italy 103 vīns
Region: Piemonte 32 vīns
Village: Alba 1 vīns

Izvēlieties vīnu sev

Vērtība:  €
Gadi:
Izmantojiet šo rīku izvēlei vai ievadiet ciparus manuāli
Izmantojiet šo rīku izvēlei vai ievadiet ciparus manuāli