• Rozā vīns
    Rozā vīns
Vīns • Cuvee Caroline • Clos Cibonne • Noble Wine • Provence
32 00
Ronalds Pētersons, “Noble Wine” someljē
"Aromātā jūtamas delikātas balto ziedu, persiku un saldo garšvielu notis. Garšā vīns ir krēmīgs ar garu augļainu svaigumu. Vīns izcili papildinās katras dienas vakariņas."
1

Cuvee Caroline

Šī ražas gada vīni nāk no Coteaux de la Chaine apkārtnes. Augsne sastāv no granīta un māla. 85% šī vīna ražošanā tiek izmantotas Tibouren vīnogas, 10% Grenache vīnogas. Vīnogulāji ir aptuveni 40 gadus veci. Vīnogas novāc atdzesētos konteineros, agri rītos, kad ir vēss. Pēc novākšanas vīnogām noņem kātiņus un lēnām izspiež sulu. Vīns tiek fermentēts nerūsējošā tērauda mucās, bet noturēts gadu jaunās un vecās 300l franču ozolkoka mucās.
Grenache, Tibouren
Pudele: 0.75 L
Ir noliktavā: 6+ pudeles
6 pudeles kartona kastē

Clos Cibonne

Vīndarītavas Clos Cibonne pirmsākumi meklējami 1797. gadā, kad Rū (Roux) ģimene šo īpašumu iegādājās no Luija XVI karaliskās flotes kapteiņa Žana Batista de Sibona (Jean Baptiste de Cibon). 1930. gadā Andrē Rū (André Roux), nospraudis sev mērķi sākt augstākās kvalitātes vīna ražošanu, vīndarītavu modernizēja. Līdz ar šo atdzimšanu sākās Clos Cibonne sārtvīnu uzvaras gājiens. Vīndarītavas darba pamatā ir pašu audzētās Tibouren vīnogas. Andrē Rū bija liels šīs vietējās šķirnes cienītājs un uzskatīja, ka tā ir ideāli piemērota šim apvidum. Viens no soļiem, ko viņš spēra, lai atjaunotu ģimenes vīndarītavu, bija Mourvèdre vīnogulāju nomainīšana ar Tibouren stādiem. Gadu gaitā Clos Cibonne nosaukums kļuvis gluži vai par Tibouren šķirnes sinonīmu, un vīndarītava saņēmusi no Nacionālā izcelsmes un kvalitātes institūta īpašu atļauju minēt Tibouren šķirni uz savu vīnu etiķetēm. Muižas 15 hektāru lielais vīnadārzs atrodas tikai 800 metrus no krastmalas, kalnu nogāžu ieskautā ieplakā ar skatu uz jūru. Pateicoties šim izvietojumam, veidojas īpaša gaisa cirkulācija, kas palīdz vīnogām sasniegt ideālu briedumu un mazina atšķirības starp dažādu ražas gadu vīniem. Pēc vīnogu novākšanas vīns tiek fermentēts nerūsējošā tērauda tvertnēs un tad nogatavināts zem plānas rauga kārtiņas (fleurette) simtgadīgās 500 litru koka cisternās (foudres).

Izvēlieties vīnu sev

Vērtība:  €
Gadi:
Izmantojiet šo rīku izvēlei vai ievadiet ciparus manuāli
Izmantojiet šo rīku izvēlei vai ievadiet ciparus manuāli