• Sarkanvīns
    Sarkanvīns
Vīns • Barbaresco Pajore • Rizzi • Noble Wine • Piemonte, Barbaresco
46 00
Ronalds Pētersons, “Noble Wine” someljē
"Aromātā jūtamas tumīgu tumšo ogu, kanēļa un melnzemes notis. Garša ir sulīga ar žāvētu tumšo ogu un ķiršu notīm. Tanīni ir aktīvi un krītaini."
1

Barbaresco Pajore

Barbaresco Pajorè ražots no vīnogām kuras ir novāktas Pajoré vīna dārza. Pajorè nenoliedzami ir viens no slavenākajiem vīna dārziem Langhe reģionā. Vīna dārzs ir novietots 230-300m augstumā. Dārzs ir vērsts uz dienvidu vai dienvidrietumu-rietumu pusi. Vīnogulāji tieka iestādīti no 1960-65.gadam. Vīnu ražo no Nebbiolovīnogas. Vīnogas tiek vāktas ar rokām oktobra pirmajā pusē. Nogatavināšana notiek aptuveni 12-18 mēnešus, 30 hl lielās ozolkoka mucās, tad betona un tērauda tvertnēs 12 mēnešus, kā arī 3 gadus pudelē pirms pārdošanas.
Ieteicamais laiks vīna atvēršanai: 2023-2033
Pudele: 0.75 L
Ir noliktavā: 6+ pudeles
6 pudeles kartona kastē

Rizzi

Vīndarītavu 1974. gadā savas ģimenes 18. gadsimta lauku īpašumos iekārtoja Ernesto Dellapiana. Uzaudzis ar dziļu mīlestību pret zemi un vīnkopību, viņš 1973. gadā nolēma pamest pilsētu (un ienesīgu papīra ražošanas biznesu), lai atgrieztos pie savas mūža mīlestības ‒ Langes apgabala un tā grūti apstrādājamajām kalnu nogāzēm. Gadu gaitā vīndarītavas saimnieks veltījis visus spēkus tam, lai paplašinātu un pilnveidotu savu kompāniju un tās produkciju gan kvantitātes, gan arī kvalitātes ziņā, panākot, ka tā ar saviem 36 hektāriem vīnadārzu kļūst par vienu no lielākajām, interesantākajām un neapšaubāmi nozīmīgākajām vīndarītavām Barbaresco vīna apvidiem. Pēdējos gados īpašniekam līdzās strādā arī Jole un Enriko Dellapianas (Jole, Enrico Dellapiana), Ernesto meita un dēls; viņi aktīvi iesaistījušies vīndarītavas darbā.

Izvēlieties vīnu sev

Vērtība:  €
Gadi:
Izmantojiet šo rīku izvēlei vai ievadiet ciparus manuāli
Izmantojiet šo rīku izvēlei vai ievadiet ciparus manuāli