1. Kāds ir jūsu mīļākais dzēriens? 
  2. Ko jums nozīmē vīns un kā jūs to izvēlaties? 
  3. Kad jūs pirmo reizi nobaudījāt vīnu?
  4. Vai jūs atzīmējat uzvaru/zaudējumu ar kādu dzērienu? Kādu?
  5. Kā, pēc jūsu domām, vīna lietošana samērīgos daudzumos nāk par labu sportistam?

Rinalds Sluckis atbild uz žurnāla Noble Wine jautājumiemRinalds Sluckis, triatlonists 

1. Vīns.
2. Vīns ir baudījums. Svarīga sastāvdaļa notikumam vai piedzīvojumam, ko atcerēties. Man patīk dažādu šķirņu vīnogu un reģionu Itālijas sarkanvīns un baltvīns no Vācijas.
3. Šķiet, ka tas varēja būt 18 gados. Visdrīzāk tas bija kaut kāds Monastirskaja Izba līdzīgs izstrādājums.
4. Pēc Ironman man vienmēr patīk apēst steiku kopā ar kādu glāzi garda sarkanvīna.
5. Ļauj atslābināties, nedaudz aizmirsties pēc slodzes. Taču šeit būtiskais ir – samērīgos daudzumos! Viena, varbūt divas glāzes ir pieļaujami, tomēr bieži pastāv risks, ka ar vienu glāzi ir par maz. Tādēļ labāk izvērtēt, vai konkrētajā brīdī vispār vajag nodoties vīna baudīšanai.

Ilute Gaile atbild uz žurnāla Noble Wine jautājumiem par vīnu Iluta Gaile, kamaniņu braucēja

1. Mans iecienītākais dzēriens ir kafija ar nedaudz piena. Vīns noteikti ir dzēriens, ko izvēlos baudīt brīvdienās, svētkos un dažreiz vakaros.
2. Vēsākā laikā izvēlos sarkanvīnu, piemēram, no Cabernet Sauvignon vīnogām. Vasarā man patīk baltais vai rozā vīns ar vienu ledus gabaliņu.
3. Labs jautājums:) Atceros, tas bija padomju laikos, kad biju Bulgārijā – pirmais vīns, ko pagaršoju, bija viņu gaišais, pussaldais. Tajā laikā tas šķita ļoti gards:) Šobrīd gan labāk izvēlos sausos vīnus.
4. Jā, noteikti, uzvara ir jānosvin! Parasti tādos gadījumos izvēlos dzirkstošo vīnu. Zaudējumu gan neatzīmēju.
5. Domāju, ka viena glāze sarkanvīna sportistiem nāk tikai par labu. Kā zināms, to iesaka pat kardiologi. Bet, ja esi profesionāls sportists, tad vīnu izbaudīt tomēr vajadzētu tikai brīvdienās vai svētkos.

Poļina Rožkova atbild uz žurnāla Noble Wine jautājumiem par vīnuPoļina Rožkova, ratiņpaukošana

1. Baltvīns.
2. Vīns ir papildinājums ēdienam. Priekšroku dodu Čīles un Austrālijas sausajiem vīniem ar patīkamu pēcgaršu. Ja esmu restorānā, tad konsultējos ar oficiantu. Veikalā izvēlos vai nu pārsvarā jau iepriekš pārbaudītus vīnus, vai kādreiz arī pamēģinu kaut ko pilnīgi jaunu.
3. Apmēram 18 gadu vecumā, tāpat kā pārējo alkoholu.
4. Drīzāk jā. Ja ir sausais vīns, tad vīnu, ja ne – tad viskiju. Viss atkarīgs no noskaņojuma, pašsajūtas un kompānijas.
5. Mēs visi esam cilvēki, un reizēm gribas atslābināties… Vasarā pilnīgi pietiek ar glāzi viegla baltvīna pie ēdiena. Ja vēl jūras krastā, tad vispār ideāla kombinācija!

Hokejists Sergejs Naumovs atbild uz žurnāla Noble Wine jautājumiem par vīnuSergejs Naumovs, hokejists, treneris

1. Vispār mans mīļākais dzēriens ir ūdens. Ja runājam par alkoholu, man nav mīļākā alkoholiskā dzēriena.
2. Man vīns ir ne tikai dzēriens, bet arī patīkams vakars tuvāko un draugu lokā.
3. Īstu, labu vīnu pirmo reizi nobaudīju Itālijā, kad tur spēlēju vietējā hokeja klubā.
4. Uzvaras un īpašus brīžus es, protams, atzīmēju. Dzērienu izvēle ir atkarīga no situācijas un kompānijas, tāpēc tas var būt vīns, konjaks, viskijs vai pat alus.
5. Arī sportisti ir cilvēki. Glāze vīna vakarā pēc saspringtas dienas lieliski atslābina.