Vispirms apskatīsimies kā pagatavo šī brīnišķīgo vasaras dzērienu. Daudzi varētu padomāt, ka rozā vīns tās ir sarkanvīna un baltvīna sajaukums, bet tas nav tā. Francijā,  kur jaukt balto vīnogu šķirnes ar sarkanajām ir aizliegts ar likumu izņemot Šampaņas reģionu, kur šo metodi lieto reti. Rozā vīna vienkāršākā pagatavošanas metode ir izspiest sulu, kura vienmēr ir balta,  no sarkanajām vīnogām. Tikai pēc tam ir jāpievieno vīnogu miziņas, kur atrodas krāsas pigments, un jāatstāj vīnu uz 1-3 dienām macerācijaj. Kad vīndaris ir apmierināts ar vīna krāsu un garšu, miziņas ir izņemtas un sakas viīnifikācijas process. Rezultātā veidojas rozā vīns, kurā lieliski saskan sarkanvīna augļu garša un baltvīna svaigums.Pašas izplatītākās vīnogu šķirnes, no kurām pagatavo rozā vīnu – Pinot Noir, Grenach, Zinfandel un Tempronillo.

Uzkodas      

No vieglām uzkodām pie rozā vīna piestāv, melone, prosčuto, apetaizers ar olīvām, bet mēs aicinām Jūs eksperimentēt un stāstīt mums par savam idejām.

Pamatēdieni

Ja iet runa par pamatēdieniem, tad tās varētu būt krabi, garneles, tuncis, lasis, vieglas picas vai dažādi sieru salāti. Dāži rozā vīni no Tavel un Sardīnijas reģioniem piestāv pie smagiem grilla ēdieniem: ribiņām, vistas filejai, nūtrijas vai bebru gaļai.

Tuncis ir ideāla izvēle vakariņam ar rozā vīnu

Deserti

Desertam var  ņemt rozā vīnu ar Bri sieru,Kamamber, Rublešon sieru un ar augļu salātiem.

Profesionālu rekomendāciju par to, kā izvēlēties ēdienu vīnam vai vīnu ēdienam Jūs variet  saņemt mūsu veikalā Elizabetes ielā 23 , vai uzdodot jautājumu rakstot komentārus mūsu sociālajos tiklos!

Bon apetite!