Par pamatu ir ieteicams izvēlēties sarkanvīnu ar bagātīgu buķeti un intensīvu aromātu, kurš radīts dienvidu valstu karstajā klimatā. Starp vīnogu šķirnēm, ar “karstā vīna” lomu, tradicionāli, lieliski tiek galā Cabernet Sauvignon, Syrah un Tempranillo. Šoreiz, mūsu karstvīna izgatavošanā, mēs izmantojām Domaine Janesse Cotes-du-Rhone no Ronas ielejas – izdevās vienkārši lieliski!

Karstvīna aromāts ir ne mazāk svarīgs, kā garša! Lai garšu padarītu intensīvāku un svinīgāku, mēs izmantojām diezgan daudz garšvielu: melnos piparus, smaržīgos piparus, kanēļa standziņas, anīsa zvaigznes, koriandru, muskatriekstu, sauso ingveru. Tāpat, garšai un papildus atsvaidzinošam aromātam varat pievienot žāvētus ābolus, rozīnes un žāvētas aprikozes vai melnās plūmes pēc garšas (kas jums labāk patīk). 

Visas šīs sastāvdaļas, kas, starp citu, ir ļoti labvēlīgi ietekmē cilvēka veselību šajā gadalaikā, pievienojiet vīnam un uzlieciet to uz mazas uguns, ik pa laikam lēnām apmaisot dzērienu. Svarīgi sekot līdzi tam, lai vīns nesāk vārīties – šajā gadījumā iztvaikos alkohols un dzēriens zaudēs garšu un aromātu, atstājot tikai rūgtumu. Kad vīns ir uzkarsis, nogrieziet uguni un ļaujiet tam nedaudz ievilkties. Šajā laikā jūs varat sagriezt ripiņās ābolus un apelsīnus. Saldumam iesakām pievienot karoti iecienītākā medus, un tiem, kam patīk kaut kas stiprāks, var droši pievienot nedaudz brendija vai konjaka.

Voila! Noble Vīns karstvīns ir gatavs!

Sasildieties, baudiet un esiet laimīgi!


Austrumu karstvīns

Kā pagatavot karstvīnu?

Kurš ir teicis, ka karstvīnu var pagatavot tikai no sarkanvīna? Mēs esam pilnīgi pārliecināti (un ne reizi vien esam pārbaudījuši), ka no baltvīna, kam pievienotas garšvielām var pagatavot ne mazāk sildošu un uzmundrinošu ziemas dzērienu. Šajā gadījumā piemēroti būs baltvīni ar vairāk piesātinātu krāsu un raksturu, piemēram, Chardonnay vai Spānijas vīni no Riojas. Intensīvākai garšai pievienojiet svaigu ingvera sakni, citronzāli, baltos piparus, koriandru, kardamonu, un, ja vēlaties, citrona vai kāda cita citrusaugļa miziņu. Tāpat kā sarkanvīna gadījumā – uzkarsējiet vīnu, neļaujot tam uzvārīties un ļaujiet tam brītiņu ievilkties. Pasniedziet to caurspīdīgās krūzītēs, pēc garšas pievienojot ābolu šķēlītes un augļus.

Šis dzēriens ne tikai sasildīs, bet arī dos organismam nepieciešamo vitamīnu devu, kā arī pārsteigs Jūsu ģimeni un draugus!